Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, problemy, pytania

Kaka356

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może...

Słuchajcie teraz zauważyłem, z tymi moimi nieszczęsnymi lagami, że... Pojawiają się gdy zaczynam grać w roomie 16+ graczy. Gdy zacznę grę na roomie z 8 graczami i tylko na takich będę grał = nie mam lagów. Wie ktoś o co może chodzić?

Komputer dobry internet też, więc to nie jest wina sprzęty CHYBA... Nawet przeinstalowałem na inną partycję i g*wno... Po formacie to samo miałem. Wszystko wyłączam podczas grania. Nikt nic nie ściąga z drugiego kompa, ba, nawet jest wyłączony zazwyczaj. Co lepsze - wbijam na zielone i mam laga kosmos - biegam w miejscu ;(

o.O
  • Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Komputer dobry internet też

Zależy co mamy rozumieć po pojęciem dobry ? Napisz dokładnie internet ile mb, komputer, procesor ile ramu, jaka karta graficzna?

wbijam na zielone i mam laga kosmos - biegam w miejscu ;(

Zabijasz z opóźnieniem, piszesz itd:... ? Być może, że to inni mają lagi a jak inni mają to u ciebie widzą też. Dlatego opisz dokładniej te lagi.

k2networkiv2.png
Opublikowano
Internet:

2 Mb Dialog Kablowy

Komputer:

2 Gb RAM

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+ 2.41 GHz

NVidia GeForce 8500 GT

Używam Routera Edimax IEEE 802.11g 54Mbps

Wygląda to tak:

Wbijam, jest ok. Zabijam normalnie, wszystko pięknie, do czasu. Dochodzi do sytuacji, że biegam, zabijam, idzie mi kosmicznie dobrze, a wrogowie drą się, że mam invisible i w rzeczywistości prawdopodobnie jestem gdzieś (baza?) i biegam w miejscu/stoję. Nie wspomnę o UO i BG gdzie to już jest całkiem kosmos...

Mam tak na all serwerach, nie tylko na Polskim.

Biegam, zabijam, potrafię stać przed wrogiem i on mnie nie widzi.

To nie jest gra dla mnie :/

Mam powyłączane Antywirusy, Firewalle, Tlena (którego używam), Hamachi, nic nie ściągam, zostaje sam WarRock i kilka procesów potrzebnych wink.gif

2 komputer nie chodzi, jest wyłączony.

Mam ping w granicach 50-100 bo praktycznie co rundę się pytam.

Reinstalacja na inną partycję nie pomogła. Wyłączyłem Antywirusowi skanowanie danego folderu.

Wyłączyłem indeksowanie dysku.

Nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić, dlatego szukam pomocy.

Masz świetny komputer i internet również, w porównaniu do mojego. Czy dzieje Ci się to od czasu kiedy wszedł nowy patch ? Przyznam ci się szczerze, że nie znam konkretnej odpowiedzi na ten problem. A jeszcze jedno pytanie jakie pingi widzisz u innych graczy ? Ja nie raz tak mam, że na początku misji nie widzę osób które mają pingi 0 lub 999, ale potem wszystko wraca do normy. Może faktycznie to wina twojego internetu ? Wprawdzie masz 2mb ale jeżeli to kablówka to możesz mieć przeciążone łącze i masz lagi, i tu nasuwa się pytanie czy wolno działa ci internet.

Jeżeli szybko to w takim razie chyba nic na to nie poradzisz bo być może, że to nie twoja wina ani komputera tylko samej gry.

k2networkiv2.png
Opublikowano

Miałem tak już przed update.

Mam lagi TYLKO w WarRocku, a gram jeszcze w takie gry jak World of Warcraft, SoF2 czy Earth 2160 przez Lana z chłopakami przez hama.

o.O
Opublikowano

Mam pytanie jak mozna kupic za punkty premke i jak je zebrac juz widzialem pare tematow ze za punkty i ze je zbieraja ale ja nie rozumiem jak zbierac i kupic premke za nie.Bardzo prosze o pomoc

Opublikowano

a ja mam pytanie o warrocka chapter 2 fajny jest i czy polski server jest??

I jak go sciagnac ??? Czy to bedzie upd jak zauktualizuje wr???

ezn7kel5fd8eir7r86p9.gif

WWE 4Ever

Opublikowano

Mam pytanie jak mozna kupic za punkty premke i jak je zebrac juz widzialem pare tematow ze za punkty i ze je zbieraja ale ja nie rozumiem jak zbierac i kupic premke za nie.Bardzo prosze o pomoc / sry za double posta ale nikt mi nie odpowiedzial

Opublikowano

To się spóźniłeś.

Do 1 kwietnia na koncie niektórym widniał promocode na 3 dni na nową Snajperkę AW50F.

o.O
Opublikowano

Co to znaczy "Za dużo osób było" ??

Przecież G1 samo reklamowało to więc chyba zależało im na jak największej ilości osób(logicznie wnioskując)

Warto się zastanowić co się piszę... -.-

Opublikowano

Nie wiem bo nie czytałem ich regulaminu ale jakby mieli banować osoby, które piszą ban to ich praca zajęłaby 24/24. Po za ty jak nie masz konta premium to K2 Ci nie odpisze.

k2networkiv2.png
Opublikowano

Jak masz słabego kompa i neta to pingi ci ch*a mówią. A jeśli chodzi o lagach na serwie to być możliwe, że jest to spowodowane przeciążeniem serwer z powodu zbyt wielu przebywających na nim graczy. Ja na EU vs NA 2 mam mniejsze lagi niż na serwerach o większym zaludnieniu. Ale jeżeli masz dobrego kompa i neta to możesz grać na wszystkich serwerach i lagów z własnej winy nie powinieneś mieć no chyba, że będziesz miał powłanczane programy lub pobierasz jakieś pliki.

k2networkiv2.png
Opublikowano
Jak masz słabego kompa i neta to pingi ci ch*a mówią. A jeśli chodzi o lagach na serwie to być możliwe, że jest to spowodowane przeciążeniem serwer z powodu zbyt wielu przebywających na nim graczy. Ja na EU vs NA 2 mam mniejsze lagi niż na serwerach o większym zaludnieniu. Ale jeżeli masz dobrego kompa i neta to możesz grać na wszystkich serwerach i lagów z własnej winy nie powinieneś mieć no chyba, że będziesz miał powłanczane programy lub pobierasz jakieś pliki.

Niby tak tylko że mam dobrego kompa i dobrego neta a i tak mam lagi na serwerach zaludnionych w średnim stopniu (sprawa lagów patrz kilka stron back)

o.O
Opublikowano

@Up Może masz słabą kartę graficzną lub hack jest do kitu...

Kumpel miał problem FPS'ami, kupił nową kartę graficzną i wszystko mu dobrze działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...