Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Włamanie się na konto

XLuzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać czy taka sytuacja jest legalna, mianowicie mam swój server i jestem tam właścicielem, założyłem konto na innym serverze o takim samym haśle jak na moim serverze. Właściciel tego servera, na którym założyłem konto sprawdził moje hasło i włamał się mi na konto. Jest to legalne?

Opublikowano

Włamał Ci się na konto Twojego serwera czy na jego? Jeżeli na jego to nie jest to karalne, a jeżeli na Twoje konto na Twoim serwerze i coś robił to nie jest to już legalne.

Opublikowano

Na moje konto na moim serverze. Dał sobie opa, wylaczyl kilka skryptów. W takim przypadku jest to legalne?

Jest to nielegalne. Pozostaję Ci tylko zmienić hasło do konta i ponaprawiać szkody po nim, ponieważ nic innego raczej nie możesz zrobić. 

Opublikowano

Zapewne miałeś takie same hasło na innych serverach jak u siebie.. 
Nic nie poradzisz, przecież nie zadzwonisz na policję "Proszę przyjechać do internetu bo mi OPA wzięli..."
Nie przyjadą chyba, prawda :D?

Polecam Ci zmienić hasło i zbanować osobę, która to zrobiła :)

sygnaturka2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...