Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer czy konsola ~2400PLN

ArTmol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Obecnie posiadam laptopa z Core2Duo, GT 220M i 4GB ramu. Laptop ma już 6lat i po prostu nie "ogarnia" gier z +2012r. (np. Wiedźmin 2, BF3 itp.) Mam do wydania około 2400zł na nowy komputer lub konsolę i nie wiem co wybrać. Urządzenia zmieniam bardzo wolno, aż się samo nie rozpadnie :D Nie wiem czy taki komputer za 2400zł dał by radę w najnowsze gry przez 2/3lata. Wiadomo, że do konsoli to kupuję tylko grę i nie obchodzą mnie wymagania, lecz płatny internet i praktycznie po za grami nic nie można robić. W gry jakie chciałbym grać to Wiedźmin, GTA V, CS: GO, FIFA 15.

Opublikowano

No z jednej strony wybrałbym Konsolę, bo wygoda i wgl. ale z drugiej strony to drogie gry :) Gdzie na + mamy przy pc częste promocje i o połowę tańsze gry.
Konsola - 1600PLN , Wiedźmin 3, GTA V, FIFA 15 = ~2200PLN + abonament ~160PLN więc wychodzi jakieś 2400 PLN i spokój na kilka miesięcy.
PC - ~2400PLN, Wiedźmin 3, GTA V, FIFA 15 = ~2800 PLN.
No i po paru latach przykładowo upgrade pc to zostają wszystkie gry, save, a w przypadku konsoli zaczynamy od zera.

Opublikowano

Na moje pc.

Za 2,4k bedziesz mogl odpalic nowsze gry.

Poźniej tylko ulepszyć np wymienić karte/procesor na coś nowszego za pare lat.

No i ekhem nie musisz płacić za gry jak chcesz. xD

Opublikowano

@D3monic też prawda, ale popatrz na takiego Wiedźmina 3. Może i jeszcze nie wyszedł, ale redaktorzy większych portali testowali go na takich "potworach" i na wysokich ledwo dawało sobie radę gdzie kupię konsolę za te 1600zł i spokojnie bez zmartwień odpalę w maju Wiedźmina.

Opublikowano

@D3monic No wiadomo, że dla jednej gry nie kupię konsoli, ale generalnie gram w FIFE, CS'a (na razie początki), chciałbym zagrać w wiedźmina choćby 2 no i GTA V. Jak wspomniałem w #1 poście od kilku lat używam laptopa który już można powiedzieć ledwo działa. Mógłbyś mi złożyć komputer w granicach 2400PLN? Oczywiście jeżeli wyjdzie ciut po za budżet to nic się nie stanie. W zestawie nie może zabraknąć mikrofonu jak i również klawiatury. Monitor mam 18.5" 1366x768 myślę, że na pewien okres czasu wystarczy mi on. Fajnie by było gdyby w zestawie znalazł się jakiś i5 ewt. może być pentium (i tak nie wiadomo czy dojdzie do premiery tego GTA V :D ), a tego pentiuma bym wymienił np. na święta na jakiegoś Broadwell'a :)

Opublikowano

2400 juz spokojnie i5 wchodzi

to budzet gdzie pc jest porownywalny wydajnosciowo z konsola w full hd, a ty bedziesz gral na mniejsze rozdzialce (jak piszesz)

pc zawsze mozesz ulepszyc jak chcesz, a gry to wiadomo ze dla chcącego nic trudnego :)

­

Opublikowano

@XJ9  Wliczając przesyłkę, to i ta Morele mam za 699PLN od MSI :) a drugą stroną to może bym celował coś w stronę łatwiejszego upgrade?

tak. tylko ze placisz 140zl jedynie za 1 rok gwarancji wiecej o ile sie nie myle

jakiegoz upgrade? mozna jasniej?

­

Opublikowano

No przykładowo za 2/3 lata wymiana procesora + karta graficzna i przykładowo za te 2/3 lata 8GB ramu już nie będzie wystarczało i gdzie upcham trzecie 4GB czy nawet dodatkowe 8GB ? Tak patrząc na morele to celowałem KU B85 od Gigabyte lub MSI + G3258/i3 4160 + R9 270/280 i za rok tylko wcisnąć i5 i gotowe :)

Opublikowano

No dobra a zakładając, że wszystko bym wziął nowe? Wspominając o mikrofonie i klawiaturze w zestawie, to zmieściłbym się w kwocie 2400 PLN żeby mieć spokój na dobry rok?

Opublikowano

na srednich/wysokich w rozdzialce co podales tak

nie oplaca sie niewiadomo ile inwestowac w klawiatury i myszki, starcza pierwsze lepsze, lepiej wydac na peceta 

­

Opublikowano

W myszkę uwierz warto zainwestować może nie mam jakiś drogich myszek bo nie wymieniłem ich od 5 lat a mianowicie mam A4Tech'a G7-630 i zwykłą z pobliskiego sklepu Esperanza em108 i uwierz, może cenowo nie powalają ale pomiędzy taką za ~15zł a za ~70zł (ceny orientacyjne w dniu zakupu) mam dużą różnicę nawet wielkość myszki czy nawet tworzywo z jakiego jest zbudowane. Prawdopodobnie dostanę myszkę R.A.T 7 więc użytkowanie przez parę kolejnych tygodni/msc. tego A4Tech'a nie przeszkadza mi, gorzej by było z klawiaturą bo owej nie posiadam a wiem jak potrafią takie najtańsze głośno działać. Z jednej strony chciałbym jakąś tanią, żeby się nie martwić w razie co jak mi się zaleje czy coś innego się z nią stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...