Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pomoc z babka

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

K***a, ziomek.. Skoro babka miała na początku laptopa sprawnego, później coś poprzestawiała i nie wie co się dzieje, to napisz jej że nie będziesz odpowiadał na jej bezsensowne pytania, niech poprosi jakiegoś pro informatyka z gimbazy, żeby jej naprawił. A jak dalej będzie truć d*** to ignoruj.

graphic.png

Opublikowano

Napisalem jej to

Witam, recovery systemu do stanu fabrycznego powinno rozwiązać problemy bez zabawy sterownikami, lecz jeżeli Pani nie chce się w to bawić to może Pani spróbować zainstalować starszą wersje sterowników z tego linku : http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rts98Bi01ZEJ:leshcatlabs.net/2013/04/26/leshcats-catalyst-13-4-whql-unifl-for-amdintel-powered-laptops/+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=dk

A tutaj nowsza wersja: http://leshcatlabs.net/2014/11/13/catalyst-14-11-beta-unifl-public-testing/ ostatnia działająca pod W7.

I ważne jest, by przed instalacją wywalić wszystkie sterowniki, inaczej się wysypie. 

a ona to

Witam

Sprawdzę to, ale chciałabym spróbować przywrócenia do systemu fabrycznego [to powinno ostatecznie rozwiązać problem], tylko że laptop ma usuniętą partycję recovery, więc jeżeli mógłby Pan wysłać mi jej kopię to spróbuję przywrócić.

Pozdrawiam

Co zatem jej odpisac? Nie mam tego recovery..

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Napisalem jej to

Witam, recovery systemu do stanu fabrycznego powinno rozwiązać problemy bez zabawy sterownikami, lecz jeżeli Pani nie chce się w to bawić to może Pani spróbować zainstalować starszą wersje sterowników z tego linku : http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rts98Bi01ZEJ:leshcatlabs.net/2013/04/26/leshcats-catalyst-13-4-whql-unifl-for-amdintel-powered-laptops/+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=dk

A tutaj nowsza wersja: http://leshcatlabs.net/2014/11/13/catalyst-14-11-beta-unifl-public-testing/ ostatnia działająca pod W7.

I ważne jest, by przed instalacją wywalić wszystkie sterowniki, inaczej się wysypie. 

a ona to

Witam

Sprawdzę to, ale chciałabym spróbować przywrócenia do systemu fabrycznego [to powinno ostatecznie rozwiązać problem], tylko że laptop ma usuniętą partycję recovery, więc jeżeli mógłby Pan wysłać mi jej kopię to spróbuję przywrócić.

Pozdrawiam

Co zatem jej odpisac? Nie mam tego recovery..

http://nufi.pl/ukryta-partycja-recovery-laptop-naprawi-twoj-komputer/Tu jest jakieś info o tych recovery, nie wiem czy pomoze

Opublikowano

Boje się tego ze bedzie go chciala zwrocic. A nie mogę na to pozwolic, bo juz nie mam hasju bo kupilem za to kompa.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie masz obowiązku przyjmowania towaru, który ktoś rozjebal..

To jest tak, jakbym ja kupił laptopa, pierdolnął nim o ziemie i zwracał z tekstem, że myślałem iż laptop jest z tytanu. -_-

graphic.png

Opublikowano

Większość osób w tym wątku wprowadza autora w błąd.

@daniel741 niestety, ale ukryłeś wadę, więc masz obowiązek zwrócić jej pieniądze, a lepiej się dogadać, niż rozwiązywać sprawę na drodze prawnej.

Opublikowano

Boje się tego ze bedzie go chciala zwrocic. A nie mogę na to pozwolic, bo juz nie mam hasju bo kupilem za to kompa.

Napisz ze nie znasz sie na komputerach, a tego laptopa dostałeś od [kogoś  rodziny] i tyle.

Albo nic jej nie odpisuj i już :) 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

A miałeś tą partycję recovery? Może laptop był bez systemu fabrycznie.

Opublikowano

dysk z tą partycja recovery byl wymieniany na 500 gb 7200 rpm, dlatego tej partycji nie ma. napisalem tej babce zeby usunela te sterowniki i wgrala od poczatku ale w kolejnosci ze pierw integra potem ten radeon. Zobacze co odpisze.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

napisz ze jest idiotką i niech zaplaci 5 dych najblizszemu "informatykowi" skoro nie umie wgrac nawet sterow. i jesli powodem, dla ktorego chce uzyawc drugiej karty jest bateria to tez oznacza ze jest idiotką.

Opublikowano

Jakby jej na prawdę zależało na tym laptopie to już by poszła do jakiegoś informatyka. Po prostu chce naciągnąć na kasę jakiegoś frajera.

Opublikowano

Stwórz nową ofertę typu "Pomoc w naprawie sprzętu komputerowego - 500zł"

i wyślij jej wiadomość:

"Jako, że szanujemy naszych klientów specjalnie dla Pani postanowiliśmy stworzyć dodatkową ofertę.. więcej informacji zostało zawartych w tym linku: xxx"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...