Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pomoc z babka

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawno sprzedałem tego laptopa http://allegro.pl/show_item.php?item=5111644388 .

kosztował 740 zł, ale babka spytała się czy można zniżyć to zniżyłem do 725 zł. Ten laptop ma karte graficzną dedykowaną. I ta babka napisała mi takie coś "Komputer działa OK, ale jest parę rzeczy o których nie było mowy w opisie.

Rzecz pierwsza: nie mogę używać grafiki zintegrowanej z zainstalowanym sterownikiem [nie uruchamia się wtedy system, działa jedynie z Radeonem], więc prawdopodobnie będzie trzeba wymienić cały procesor, bo grafika jest z nim połączona."

Ja jej "Witam, laptop posiada kartę graficzną dedykowaną. Czy mogła by Pani bardziej opisać ten problem z kartą? "

a Ona "Witam

Gdy dostałam laptopa w biosie wymuszone było użycie Radeona [discrete]. Kiedy zmieniłam na "switchable" [z możliwością zmiany - system widzi wtedy Radeona i zintegrowaną, ale domyślnie wybrana jest właśnie zintegrowana] i zainstalowałam sterowniki do zintegrowanej [intel HD Graphics] po ponownym uruchomieniu komputer zatrzymuje się na animacji "Uruchamianie systemu Windows"."

jaki ona ma problem? Przecież ten laptop nie ma żaden zintegry tylko dedyk, i co jej odpisać?? Ja już nie wiem

1390144171-U592769.png

Opublikowano

hehe ale ten procesor ma zintegrowaną kartę graficzną więc to twój błąd że nawet o tym nie wiesz ^^

napisz jej ze to nei jest twoj problem że nie potrafi użytkować sprzętu. Jeśli ma problem to niech zaniesie do informatyka skoro sama nie umie.

Ty zawarłeś wszystko co było w aukcji więc jaki masz problem? Nie odpisuj jej po prostu.

Dostarczyłeś laptopa działającego, a że sobie coś pozmieniała to jaki w tym twój interes?

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Ten laptop posiada 2 karty jak ta "babka" pisała.

Układ GMA HD i radeona.

Odpisz jej że dostarczyłeś sprzęt sprawny, a jeżeli coś ona pozmieniała to ciebie to nie interesuje bo przecież jej nie kazałeś tego robić.

Co więcej niby. To jest jej błąd. Sama przecież napisała że laptop działa (a że ona sobie go "zepsuła" i nie potrafi naprawić to nie twój już interes)

Opublikowano

A jak ona napisze ze moze ja zostawilem cos niesprawnego a ona chciala cos zmienic i wiedziala co to co jej odpisac?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Gdyby było coś nie tak to by nie działało :P

I jak mogłeś zostawić coś nie sprawnego skoro obie karty działają xD

Opublikowano

a ile masz lat że nei potrafisz formalnej odpowiedzi napisać? :P

Opublikowano

Moge jej takie cos wyslac ?

Witam. Ja dostarczyłem Pani sprawnego laptopa, a to , że Pani coś pozmieniała to juz Pani sprawa. Wszystko przed wysyłką sprawdziłem i działało, nie było żadnych problemów.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

a jak sie mogla integra zepsuc? pewnie namieszla w biosie, albo jakies sterowniki sie wysypaly i tyle. To juz nie jest  twoja sprawa. ona kupila, byla swiadoma ze sprzet uzywany i tyle.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Napisala takie cos Witam

Oczywiście, że działało i nadal działa, ale tylko na Radeonie. Kiedy nie potrzebuję takiej mocy obliczeniowej [edycja dokumentów, przeglądarka internetowa], a zależy mi na temperaturze i czasie pracy na baterii - chcę móc przełączyć się na oszczędną grafikę zintegrowaną [standardowa funkcja tego laptopa - więc domyśliłam się, że działa skoro w opisie nic na temat jej 'niedziałania' nie napisano], to nie jest coś co ja sobie pozmieniałam - kiedy dostałam laptopa było już zmienione [tryb grafiki: discrete] - dlatego właśnie wszystko działo, bo miał Pan cały czas wymuszone użycie prądożernego Radeona [samo się tak nie ustawiło - musiał Pan zmienić to w Biosie, więc wiedział Pan, że coś z integrą (intel HD graphics) się dzieje, a w opisie żadnej informacji na ten temat nie było], który działa bezproblemowo. Ja wróciłam tylko do opcji domyślnej [switchable] przywracając domyślne ustawienia biosu. To, że nie działa grafika zintegrowana to dla mnie poważna wada i gdybym zobaczyła informację o tym, w opisie, przed zakupem, na pewno bym takiego komputera nie kupiła.

Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Wina raczej po Twojej stronie, jeżeli zintegrowana nie działa, a o tym nie napisałeś, to ukryłeś wady. Nie możesz jej zwrócić pieniędzy ? (wysyłka na jej koszt) i sprzedać jeszcze raz ? 

52287137559562145640.png

Opublikowano

po prostu stery się posypały bo integra i zepsucie? :D

Ona sama cos nayebała i tyle ;d

Opublikowano

Co za kolesiarka phahahah... Nie obawiaj się o nic i nie oddawaj jej czasem kasy !!! Kobieta nie zna się na laptopach a sama w biosie ryje to teraz ma.. Bios to nie jest paint, jak coś naryła ostro to mogła nieodwracalnie namieszać w systemie. Ja bym się tym nie przejmował po za tym te jej wytłumaczenie z oszczędnością baterii phahahaha !! śmiech na sali, nie ma znaczenia czy obliczenia będzie wykonywać na Radeonie czy na zwykłej zintegrowanej i tak bateria pociągnie tyle samo. Na twoim miejscu napisałbym jej, że jak się nie zna to się w biosie nie ryje i, że ma teraz efekty swojej zajebistości :D 
Pozdrawiam ! :D

JestemPolakiem!

Jak widać, bawię się na całego. Bo jak bawić, ..to na całego".

,,Bunkrów nie ma, ale jest zaje*biście" (-,-)

,,Co ty ku*wa wiesz o zabijaniu?!"

Opublikowano

A tak na serio to napisac jej zeby sprobowala innych sterownikow niz te intel hd graphics ? Bo ten lapek nie ma tej karty. A kasy nie moge oddac bo juz jej nie mam

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Napisz jej ze jak grzebalas w biosie to teraz Pani ma, o co jej chodzi z tym pradem, przeciez tak czy siak by bralo pradu tyle samo, poprostu nic nie odpisuj, widac kobieta sie nie zna na kompach i tyle, nic nie pisz, i przestanie pisac do Ciebie

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Admin Cienia
Opublikowano

Po pierwsze, beka z tego że to pisał facet nie kobieta, ale w imieniu kobiety. ;p Ps, proc ma w sobie własną grafike, a na uj tam chce ktoś grzebać z tym? Z wypowiedzi wynika że jest to jakiś młody amator podkręcania laptopów, zamiast dać jasną odpowiedź że wszystko jest sprawne i nie trzeba było nic grzebać, jeśli grzebał/a w biosie i zrobił co nie trzeba niech teraz się z tym grzebie. Prowadząć dalsza rozmowę dajesz mu tylko powód do kontynuowania tej bezsensownej rozmowy.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

To co mam tej babochłopie odpisać jak mi coś odpisze? bo już ono mnie w*****a powoli.

Skoro zaczeła grzebać w biosie to znaczy że coś pewnie popsuła. Nie wiem co odpisz, ale bądź spokojny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...