Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne przycinki w csie .

HENTAKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Otóż mam problem, który jest dosyć dziwny i nie znam jego przczyny.

KIlka dni temu z nerwów na brak skilla w grze i słabą płynność i ogólny syf na PC zrobiłem formata .

Po formacie zainstalowalem wszystkie aktualne sterowniki i oczywiście pobrałem CSa. I ku mojemu zdziwieniu gra chodziła tak płynnie i standardowy Config , którego nigdy bym nie używał

sprawiał jakbym mial z 400 godzin więcej. Mam na myśli ze po prostu inaczej mi się strzelało, widzialem większośc kul , które wypierdziałem z ak47 i ogólnie recoil był płynny mogłem go kontrolować, co wpływało mi na celność. Drugi fakt to to, że na początku nie przycinało mi sie dosłownie nic, po 2 dniach czar prysł, szukałem przyczyny w sciągniętych programach, ale nie miałem nic  co mogłoby mi zamulić CSa jak i PC. Przyznam Komputer tez mi osłabł  może podam specyfikacje mojego sprzętu.

AMD Athlon II X3 450 Processor, 3214 MHz

4GB RAM

Dysk 500GB
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 240 (512mb)

W akcie desperacji byłem w stanie zrobić ponownie formata nie sciągając przy tym niepotrzebnych rzeczy. Tak też zrobiłem, obrzęd powtórzyłem. Sciągnąłem tylko sterowniki do karty graficznej i płyty głównej ( HD audio itd) I ponownie steama. Lecz ku mojemu nieszczęsciu problem został taki jak był wcześniej, próbowałem różnych Configów zmniejszałem wszystkie opcje w karcie graficznej i csie na wydajność, ciągle to samo. Internet mam z Neo, 6mb . Ktokolwiek wie co może się przyczyniać do takich problemów? Wirusów i błędów na dysku raczej nie mam, bo świezo po formacie, mniemam jeszcze , że mój dysk dyszy ostatnimi tchnieniami. Mam ciągłe blue screeny, a mój poranny rytułał to B  screen po włączeniu komputera , wyłączenia zasilania, przedmuchanie kabla od dysku(zasilania) i włączenie komputera, wtedy mi sie włącza :D

Opublikowano

Spróbuj prze program Raptr. Przystosuje gre do dwojego komputera, powinno pomóc.

LukaSuper.png

Opublikowano

Spróbuj prze program Raptr. Przystosuje gre do dwojego komputera, powinno pomóc.

Wypróbuję, dodam też , że moja liczna FPSów w grze praktycznie się nie zmieniła. Mam przycinki nawet w menu gry kiedy wybieram tryby gry to zawsze jest przycinka dzwieku i gry tak z 3 razy TR TR TR potem sie włącza. A co do recoila to wcześniej odnosiłem wrażenie jakby AK strzelał po prostu szybciej i celniej, teraz ciągnie go w górę i to tak porządnie, i mam wrażenie jakby strzelał wolniej i tak jakby na 15 fpsach, wczesniej miałem w akcji 60-80 teraz 60-70

Wypróbowałem, marne efekty. Coś tam niby pomogło, fpsy o 10 wiecej wpadły, lecz dalej mam przycinki

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak jest tez posiadam ten problem mysle ze uciazliwy nie jest scina sie tylko w menu i jako spectator

Zmiana grafy nic nie daje

Jak sie scina masz jakies programy w tle ? U mnie tylko wtedy jak np. prowadze rozmowe na skype

Opublikowano

Jakies drobne programy sa ale to nie w tym problemarrow-10x10.png to masz dobrze ze tylko w MENUarrow-10x10.png i spect :/   Wiadomo skype troche zawsze bedzie scinał gre ale to nie jest to ja mam tak jakby ktos pause  właczył na 2s :/ i oczywiscie jak sie bedze :) to juz nie zyje :/

Opublikowano

Sproboj tak

Włącz Steam, w Steam w CS:GO kliknij prawym przyciskiem myszy na właściwości. W opcję ,,USTAW OPCJE URUCHAMIANIA'' wpisz to -novid -threads x -high -processheap

W miejsce x wstaw liczbę wątków procesora.

Parametr -processheap może u niektórych obniżyć trochę FPS'y a u innych troszkę podnieść.

W opcjach zaawansowanych video wyłącz lub włącz renderowanie wielordzeniowe. I sprawdź czy nie ma ścin na wyłączonym lub włączonym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...