Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Części][Auto] Jakimi autami są Chevelle SS, RoadRunner oraz jakie jest najlepsze auto do klasy E?

kiesiek12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie. 

Otóż chciałbym wiedzieć czy któryś z tych samochodów jest... w stanie konkurować z innymi w klasie(a może dobry na TeamEscape, lub dragi).

EDIT: Co do auta klasy E to już nie trzeba zrobiłem Scirocco : Green Street Improved Engine Green Street Improved Transmission Green Street Improved Brakes 

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Chevelle SS jest całkiem niezłym autem na dragi w klasie C. RoadRunner to raczej auto czysto do kolekcjonerki(ewentualnie możesz spróbować go zrobić na pościgi, ale są tam lepsze auta od niego).

Jeśli chcesz auto do klasy E to wybierz VW Scirocco(lepsze osiągi, ale słabe prowadzenie) lub Nissana Silvię(nieco gorsze osiągi, ale przyjemne prowadzenie).

W klasie E części nie mają znaczenia, bo tam i tak wkładasz tylko takie, żeby dojść do overallu 249.

Części do pozostałych aut:

Chevrolet Chevelle SS
Silnik: Żółty / Niebieski
Turbo: Niebieskie / Żółte
Skrzynia: Zielona / Żółta
Zawieszenie: Żółte
Hamulce: Żółte / Zielone
Opony: Żółte / Zielone

Setup na dragi:

Silnik, turbo, skrzynia: Zielone

Zawieszenie, hamulce, opony: Czerwone

Plymouth Road Runner
Skrzynia: Zielona
Zawieszenie: Niebieskie
Hamulce: Żółte
Opony: Żółte / Niebieskie

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Chevelle SS jest całkiem niezłym autem na dragi w klasie C. RoadRunner to raczej auto czysto do kolekcjonerki(ewentualnie możesz spróbować go zrobić na pościgi, ale są tam lepsze auta od niego).

Jeśli chcesz auto do klasy E to wybierz VW Scirocco(lepsze osiągi, ale słabe prowadzenie) lub Nissana Silvię(nieco gorsze osiągi, ale przyjemne prowadzenie).

W klasie E części nie mają znaczenia, bo tam i tak wkładasz tylko takie, żeby dojść do overallu 249.

Części do pozostałych aut:

Chevrolet Chevelle SS

Skrzynia: Zielona / Żółta

Zawieszenie: Żółte

Hamulce: Żółte / Zielone

Opony: Żółte / Zielone

Setup na dragi:

Silnik, turbo, skrzynia: Zielone

Zawieszenie, hamulce, opony: Czerwone

Plymouth Road Runner

Skrzynia: Zielona

Zawieszenie: Niebieskie

Hamulce: Żółte

Opony: Żółte / Niebieskie

Setup na dragi, to wszystkie Ultra, czy Race czy Pro czy Street, i też jakiego koloru napisy (pomaranczowe niebieskie czy szare) Miałem dosyć długą przerwę od porządnego tuningowania i już sie zaczynam gubić :D

PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Setup na dragi, to wszystkie Ultra, czy Race czy Pro czy Street, i też jakiego koloru napisy (pomaranczowe niebieskie czy szare) Miałem dosyć długą przerwę od porządnego tuningowania i już sie zaczynam gubić :D

Jeśli chodzi o części na dragi to nie ma znaczenia ile gwiazdek, musisz tak dopasować części, żeby pozostał w klasie C.

Opublikowano

Jeśli chodzi o części na dragi to nie ma znaczenia ile gwiazdek, musisz tak dopasować części, żeby pozostał w klasie C.

Ok, Dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Kolory napisów i ilość gwiazdek dobierasz wg. overallu, który chcesz osiągnąć.

Nie podajemy konkretnych części, bo to bez sensu.

f

Opublikowano

Z przeglądu lucka wiem, że Road R. ma niezłe nitro i dobry skręt. Jeżeli nie zależy ci na klasówkach, możesz jeździć nim na normalnych wyścigach.

Opublikowano

Z przeglądu lucka wiem, że Road R. ma niezłe nitro i dobry skręt. Jeżeli nie zależy ci na klasówkach, możesz jeździć nim na normalnych wyścigach.

Właśnie, mam 50 lvl a żadnego osiągnięcia za klasówki (Moja piękna RX-8 '09 jest już wykokszona na B, na A w sumie mam tylko Murcielago do dragów, S Carrera GT i Reventon, obydwa słabo się spisują, na C nie mam nic, D też, E już Scirocco z Nitrous burst +41% i Ready Cooldown chyba -42%)

EDIT: A jednak na C mam Eclipse (ten starszy), a do A Carrera S (ta nowsza)... Jak mogłem zapomnieć o swoich samochodach

Opublikowano

Właśnie, mam 50 lvl a żadnego osiągnięcia za klasówki (Moja piękna RX-8 '09 jest już wykokszona na B, na A w sumie mam tylko Murcielago do dragów, S Carrera GT i Reventon, obydwa słabo się spisują, na C nie mam nic, D też, E już Scirocco z Nitrous burst +41% i Ready Cooldown chyba -42%)

EDIT: A jednak na C mam Eclipse (ten starszy), a do A Carrera S (ta nowsza)... Jak mogłem zapomnieć o swoich samochodach

Carrerę S proponowałbym zrobić do klasy S, a do klasy A możesz kupic Lamborghini Murcielago Lp-670 SuperVeloce.

Do klasy D możesz kupić Lexusa IS300

Opublikowano

Carrerę S proponowałbym zrobić do klasy S, a do klasy A możesz kupic Lamborghini Murcielago Lp-670 SuperVeloce.

Do klasy D możesz kupić Lexusa IS300

Ale kolega ma Carrerę GT a nie S :v

Opublikowano

Ale kolega ma Carrerę GT a nie S :v

Pisał, że ma też Carrerę S :):

...

Opublikowano

Ależ mi teraz wstyd :(

Sorry c:, nie zauważyłem editu.

Ja sam nie zauważyłem że ją mam, jakoś dziwnie się prowadzi. A do S będzie cięzko, partsy się skończyły (max Pro teraz)

BTW Ten Scirocco dobry. Jednak jakoś lepiej nim idzie na tym Circuicie niż Sprincie. 3/5 winów już w E. 

http://nfstimes.com/nfsw/pc/KIESIEKISHERE

Opublikowano

Ja jednak wole sprinta, ponieważ na Circucie siedzi za dużo 60 poziomów ze skillami 4 gwiazdkowymi, a ja mam tylko 5s perf. startu. Na sprincie przed tą wieżą co się niszczy (nie wiem jak to się nazywa) należy zrobić bardzo szeroki łuk, jednak trzeba być pierwszy, bo jak ktoś to zwali to gdy uderzymy to się zatrzymujemy/tracimy dużo prędkości.

Opublikowano

Ja jednak wole sprinta, ponieważ na Circucie siedzi za dużo 60 poziomów ze skillami 4 gwiazdkowymi, a ja mam tylko 5s perf. startu. Na sprincie przed tą wieżą co się niszczy (nie wiem jak to się nazywa) należy zrobić bardzo szeroki łuk, jednak trzeba być pierwszy, bo jak ktoś to zwali to gdy uderzymy to się zatrzymujemy/tracimy dużo prędkości.

Jak jestem pierwszy to wale jak najmniejszy łuk i molocha przed zakretem, wychodze z zakretu jednym kolem na chodniku, dosyć efektywne.

QHxFGT.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...