Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd przy włączaniu klienta gry.

JalokimPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mój problem polega na tym że gdy instaluje grę na dysku D wyskakuje błąd (patrz zdjęcie niżej) , a gdy instaluje na dysku C wszystko działa dobrze. Ze względu na to że mój dysk C ma bardzo małą pojemność i praktycznie jest zapełniony to koniecznie chce pobrać wszystko na dysk D. 

Gra jest zainstalowana , ale nie zaktualizowana. Z góry dzięki.

post-1106408-0-85641400-1424984233.jpg

Opublikowano

Z tego komunikatu wynika , że nie może się połączyć z serwerem HTTP i żebyś sprawdził połączenie z internetem oraz to czy firewall nie blokuje Ci dostępu . Są 2 rozwiązania .

1. Dodaj lol_launcher.exe i lol_launcher_admin.exe do wyjątków w Zaporze systemu . Spróbuj potem też uruchomić Patchera Lola za pośrednictwem Konta administratora . Przeskanuj kompa antywirusem. 

2. Nowy system . Przerzuć najbardziej potrzebne Ci rzeczy na Pendrive/Dysk przenośny . Usuń wszystkie partycje , i na Dysk C: ( czyli partycję systemową ) daj największą pojemność , bo ona jest najważniejsza, na niej masz system , aktualizacje i wszystkie biblioteki DLL . Przykładowo Masz Dysk 80GB , to na dysk C: daj 50GB a na D: daj 30GB . To napewno pomoże :) 

Pozdrawiam . DoTematu !

Opublikowano

Udało się. Rozwiązanie okazało się wręcz banalne. Ktoś tu pisał że bym zrobił partycję , ale nie chciało mi się zbytnio z tym bawić... wymyśliłem więc że jeśli Lol działa tylko , gdy klient wybierze sam folder gdzie ma być wszystko zainstalowane to może po prostu ZMIENIĆ DYSK DOMYŚLNY. Czyli w moim przypadku: mój dysk domyślny © zamieniłem z dyskiem (D) i wszystko pięknie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...