Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Generalne zabezpiecznie komputera

Spociuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Od jakiegoś czasu mam nowy komputer, ale już spory czas z mojej głowy nie schodzi myśl "a co jak mnie teraz ktoś kontroluje"? No właśnie. Na komputerze gram w gry, do których generalnie wpisuje się rozmaite hasła. I tutaj nasuwa się pytanie. Jak zabezpieczyć mój system? Czy macie jakiś zestaw programów, które pomogą mi się zabezpieczyć? Oczywiście wiem, żeby być bezpiecznym trzeba mieć mózg i uważać co się ściąga, jednak mam wrażenie, że sam Avaścik nie wystarczy jak najdzie prawdziwe zagrożenie. Czy ktoś kto się zna na tematach mógłby mi coś polecić? Zależy mi na obiektywnej opinii dlatego piszę tutaj. ( obawiam się, że o internecie gdzie nie spojrzę to coraz to bardziej zagmatwany ranking. Mam wrażenie, że niektóre strony zostały wykupione przez producentów aby stawiać same pozytywy :D ) Może sami w swoim informatycznym doświadczeniu dowiedzieliście się co jest najbardziej konkretne?

Pozdrawiam, i oczywiście informuję, że sensowne odpowiedzi będą nagradzane sporą ilością lajków!

Diss_Stream.png

Opublikowano

żeby być bezpiecznym trzeba mieć mózg i uważać co się ściąga

i tyle ci starczy. coraz nowsze zagrożenia wychodzą, a antywirus nie myśli tak jak człowiek. 

Opublikowano

oczywiście zadbaj o podstawy takie jak aktualne oprogramowanie, skonfigurowany i zabezpieczony router, adblock w przeglądarce

antywirus ci nie będzie potrzebny jak nie ściągasz torrentów/warezów ale również uważaj na podejrzane witryny

ewentualnie jak nie będziesz pewny czy masz czysty system, to pobierasz skaner i skanujesz ;)

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Ja wszystko rozumiem, ale czy macie jakiś Antywirus który dobrze przeskanuje oraz w jaki sposób zabezpieczyć router? (Wcześniej skanowałem Avastem + Malwarebytes,)

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...