Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hakowanie telefonem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Sasiadka skarzy sie ze wlamuje sie ktos do jej kompa bo jej tak powiedzial informatyk :D i jak tak dalej bedzie to tel do policji i zabieraja mi wszystko z chaty xD

Dodam ze jak zobaczylem o co chodzi to "przez moje korzystanie z neta w tele i kompie robi cos w jej lapku z win 8" oto co zobaczylem:

-pisze 100000 haslo i dopiero za ktoryz razem zadzialal wtf

-nie moze nic kliknac jakby sie blokowalo

- na routerze pokazuja sie jej przez 0,5s lampki ktore pokazuja ze ktos "hakuje" jej neta(wogole cis takiego istnieje?)

Co mam robic bo niewiem oco jej chodzi i ta policja...chyba nie moga randomowo kompa i telefon zabrac

Sory za pismo ale mam impreze

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

o k***a ale specjaliści od informatyki xDD lampka na routerze, że ktoś mnie hakuje to zgniłem ostro

nie rozumiem, ona korzysta z twojego routera czy ty z jej

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Wszystkie urzadzenia w moim domu korzystaja z tej samej neostrady a ona mowi mi ze ma z orange i kradne jej neta xD

Opublikowano

Neostrada i orange to jest to samo?

Jeżeli jest bez hasła to raczej nic, a jeżeli z to nwm :x

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Jest to tak ciężkie do zinterpretowania, że nie wiadomo o co tu chodzi, dosłownie masło, maślane.

Po pierwsze, jaka policja ? Hakowanie ? powiedz swojej sąsiadce że " hakać " może buraki w polu.

jeżeli masz problem z komputerem, i przepuszczasz że ktoś może mieć nad tym kontrolę, wyłącz internet, i sprawdź czy bez niego problem będzie się powtarzał, później możemy przejść do kolejnego etapu, typu sprawdzenie, jakie adresy ip przechodzą przez komputer.

- na routerze pokazuja sie jej przez 0,5s lampki ktore pokazuja ze ktos "hakuje" jej neta(wogole cis takiego istnieje?)

Nie, nie istnieje coś takiego, na routerze może być kontrolka, przepustowości internetu, i działa ona na zasadzie danych, im więcej przesyłasz i odbierasz tym częściej i szybciej będzie ona migać.

Opublikowano

Jest to tak ciężkie do zinterpretowania, że nie wiadomo o co tu chodzi, dosłownie masło, maślane.

Po pierwsze, jaka policja ? Hakowanie ? powiedz swojej sąsiadce że " hakać " może buraki w polu.

jeżeli masz problem z komputerem, i przepuszczasz że ktoś może mieć nad tym kontrolę, wyłącz internet, i sprawdź czy bez niego problem będzie się powtarzał, później możemy przejść do kolejnego etapu, typu sprawdzenie, jakie adresy ip przechodzą przez komputer.

Nie, nie istnieje coś takiego, na routerze może być kontrolka, przepustowości internetu, i działa ona na zasadzie danych, im więcej przesyłasz i odbierasz tym częściej i szybciej będzie ona migać.

To ona cos pierdoli do ch*ja czyli mam sie nie martwic a ten problem z wpisywaniem hasla do zalogowanie do windowsa i te problemy z klikanie bo mi pokazywala na fb ze nie moze czegos tam nacisnac ale przypuszczam ze problem tkwi w tym dotykowym panelu ktory uzywa po*ebane to wszystko

Opublikowano

Jak widać sąsiadka nie ma pojęcia o komputerze, więc może być on tak " zaśmiecony " że po prostu nadaje się do formatu.

Możliwe że ma dużo złośliwych oprogramowań, wirusów, wszystko spowalnia działanie komputera.

Nie przejmował bym się na twoim miejscu wcale.

Opublikowano

Jak widać sąsiadka nie ma pojęcia o komputerze, więc może być on tak " zaśmiecony " że po prostu nadaje się do formatu.

Możliwe że ma dużo złośliwych oprogramowań, wirusów, wszystko spowalnia działanie komputera.

Nie przejmował bym się na twoim miejscu wcale.

mnie gowno jej problem obchodzi ale bez pukania wbija na chate i mowi:"jezeli nie wylacze kompa ivtelefon to sprawa na policje" kappa

Opublikowano

mnie gowno jej problem obchodzi ale bez pukania wbija na chate i mowi:"jezeli nie wylacze kompa ivtelefon to sprawa na policje" kappa

Jeżeli wchodzi ci do domu, bez pozwolenia, możesz wezwać policję o naruszenie prywatności.

Opublikowano

Policja nic nie może zrobić bez nakazu, a nakaz tak bez dowodów wydany być nie może.

Zacytuj jej kodeks karny :

Art. 193. Kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3

Pozdrów sąsiadke.

Opublikowano

Dokładnie jak wyżej, a po drugie niby jej informatyk powiedział że ktoś się włamuje, tak więc jak by to był informatyk zapewne by sobie szybko poradził ze sprawdzeniem, z jakiego adresu ip jest połączenie.

Opublikowano

Też mi problem... Nawet jeżeli wezwie milicję, to co? Jesteś winny? Przecież nawet nie wiesz, czym jest Linux - ten argument obroni cię w sądzie (jeżeli cudem dojdzie do rozprawy).

Idiotkę ignoruj, bo z podludźmi nie powinno się dyskutować.

Milicja zamieni z tobą co najwyżej kilka słów i tyle. Jak będą mieli jakąkolwiek podstawę prawną, to będą mogli ci zarekwirować sprzęt (co nie znaczy, że to zrobią). Ale jako, że jesteś niewinny, to dostaniesz jedynie karę grzywny za piractwo czegośtam (chociaż w sumie nawet to mogą zignorować).

@Linaxis

Sprawdzi to magiczne IP i co dalej? Będzie chodził po tej wsi, pukał po kolei do wszystkich drzwi i zadawał pytanie "czy to pana adres IP"?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Sprawdzi to magiczne IP i co dalej? Będzie chodził po tej wsi, pukał po kolei do wszystkich drzwi i zadawał pytanie "czy to pana adres IP"?

Nawet jak zna jego ip są strony internetowe które te ip weryfikują i podają wszelkie dane łącznie z dostawcą internetu.

Próbowałem się raz zalogować na router sąsiada który był informatykiem, sam przyszedł do mnie z pytaniem czy czasem się nie logowałem u niego , o danej porze i o danej godzinie.

Opublikowano

Nawet jak zna jego ip są strony internetowe które te ip weryfikują i podają wszelkie dane łącznie z dostawcą internetu.

Próbowałem się raz zalogować na router sąsiada który był informatykiem, sam przyszedł do mnie z pytaniem czy czasem się nie logowałem u niego , o danej porze i o danej godzinie.

Udowodnij. Pokaż mi stronę, gdzie będą "wszelkie dane" dotyczące mnie.

Gdyby to IP rzeczywiście miało taką moc, to ukrywałbym się za TORem i kilkunastoma serwerami proxy (na wszelki wypadek) - bo każdy mógłby poznać mój adres zamieszkania, przyjść do mnie z nożem i powiedzieć "twój post był c*****y, zabiję cię za to".

Co do tego informatyka i routera - są logi. Twój komputer ma nazwę, w której za pewne masz wpisane imię, czy cokolwiek dotyczące ciebie. Żadna filozofia. Można też "na wyczucie" - "ten i ten zna się na komputerach, to pewnie on". Albo kiedyś tego informatyka wpuściłeś do domu, a ten przy okazji spisał sobie twój adres MAC.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Udowodnij. Pokaż mi stronę,

Kliknij na mapkę + pokażą się dane.

http://whatismyipaddress.com/

to ukrywałbym się za TORem i kilkunastoma serwerami proxy (na wszelki wypadek) - bo każdy mógłby poznać mój adres zamieszkania, przyjść do mnie z nożem i powiedzieć "twój post był c*****y, zabiję cię za to".

Właśnie tor sprawia że twój adres ip co 10 minut jest automatycznie zmieniany na inny, co utrudnia cię zlokalizować.

Opublikowano

Kliknij na mapkę + pokażą się dane.

http://whatismyipaddress.com/

Właśnie tor sprawia że twój adres ip co 10 minut jest automatycznie zmieniany na inny, co utrudnia cię zlokalizować.

Mapka jest strasznie niedokładna. Jeżeli "prawdziwość" danych ma polegać na "coś w promieniu 100 km, ale nie jestem pewien", to już dobra - przyznam ci rację.

Poza tym - nie widzę tam swojego imienia, nazwiska, dokładnego adresu, albo innych informacji o mnie, które ty określiłeś tak: "wszelkie dane".

Po adresie IP może zlokalizować cię jedynie dostawca twojego internetu - nawet nie konkretnie ciebie, tylko osobę, która podpisywała umowę z dostawcą - bo zrobią to na podstawie adresu podanego na umowie. Żeby dostać te dane trzeba mieć nakaz sądowy, nikt nie może wejść do biura i zażądać informacji o użytkowniku z tym i tym adresem IP.

Chyba oglądacie za dużo telewizji, stąd macie dziwne rozumowanie - "adres IP to taka moja biografia". Bo w "W11" Tomek dostał adres IP i złapali przestępcę. Albo w "CSI: NY" dostali adres IP i chwilę później oglądają go z obrazu, który nagrywa satelita z sąsiedniej galaktyki.

Gdyby TOR jedynie zmieniał twoje IP (zwróć uwagę na słowo "twoje"), to ten drugi internet by nie istniał. Szybko namierzyliby serwery i wszystko by pozamykali.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Dodam że taki informatyk jest w stanie sprawdzić wychodzące i wchodzące adresy ip w komputerze, który można łatwo zidentyfikować po głównym routerze w sieci, jak już wspomniałem mój sąsiad informatyk ma główny router w domu z którego cały blok ma internet, próbowałem się zalogować raz na jego router, przyszedł mi osobiście do domu i zapytał się czy logowałem się o danej porze i dnia na jego router. Każdy informatyk sprawdzi ci w komputerze ruch adresów ip. jest to nawet tutaj na forum tuttorial jak to sprawdzić za pomocą wiersza poleceń. Jeżeli chodzi ci o głębszą lokalizacje adresu ip, sprawą musiała by zająć się policja, ale zapewne taki adres w przypadku sąsiadki poszkodowanego w tym temacie nie występuje, tylko zaśmiecony komputer, więc o czym tu mowa.

Opublikowano

Nie rozumiem, dlaczego ta sąsiadka ma pretensje akurat do ciebie? Może ona korzysta z twojego Wi-Fi, ale wątpie, żebyś nie miał założonego hasła.Ewentualnie z jej Wi-Fi ktoś korzysta.Powinna zresetować router, założyć hasło na panel konfiguracyjny, potem na samą sięc Wi-Fi.Znając życie jak większośc dziewczyn ma zasyfionego kompa.Co do policji, to sam ją możesz wezwać za naruszanie spokoju.

Opublikowano

ma główny router w domu z którego cały blok ma internet

Więc jaki widzisz tutaj problem z lokalizacją danego mieszkańca bloku? Każdy komputer ma lokalny adres, w tym przypadku pewnie jakiśadres = jakieśmieszkanie. Tyle. Z IP którym jesteś identyfikowany w internecie ma to niewiele wspólnego.

Po prostu pewnego dnia tenże informatyk popatrzył w logi i zobaczył próbę logowania z 192.168.1.50, a następnie sprawdził w zeszycie, że ten adres przypisany jest do mieszkania nr. 115. Mniej więcej tak to działa.

Sprawdzić ruch adresów w systemie to żaden problem. Ale co zrobisz z tym adresem? Pójdziesz do sądu i powiesz "dajcie mi nakaz, bo muszę wiedzieć co to za IP. Bo tak". Wyśmieją cię.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...