Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań do ogarniętych!

heart92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem powrócić na stare śmieci, mam złotą pałkę z 5 ponad 100k GP CQB na perma i jakieś pierdołki. Teraz moje pytanie >>>>>>> Czy warto powracać? Odszedłem bo nexon jak dla mnie spartaczył Combata, kiedyś grałem godzinami a gdy nexon to przejął gra stała się monotonna i jak dla mnie za dużo bajerów, co chwile nowe mapki itd. Jak sytuacja wygląda teraz??? 

Lagi na serwach? Hacki? Jak wygląda Black market i zwykły sklep?? Ktoś coś podpowie ?? Za wszystkich odpowiedzi i pomoc z góry dziękuje :)

JestemPolakiem!

Jak widać, bawię się na całego. Bo jak bawić, ..to na całego".

,,Bunkrów nie ma, ale jest zaje*biście" (-,-)

,,Co ty ku*wa wiesz o zabijaniu?!"

Opublikowano

Większość broni (dawnych za nx) jest dostępna za gp:

+ możesz sobie polatać z broniami na które kiedyś trzeba było wydać prawdziwą kase

- dużo "noobków" z dualami itp. (na pocieszenie można dodać, że w wielu roomach są po prostu zabronione)

Nowe mapki (jedne fajne, inne mniej, kwestia gustu :P)

Obniżone rangi dla broni 

Możliwość odsprzedania broni za gp (więc nie ma co się martwić o hajs)

W związku z tym wyżej, odechciewa się grać, stać Cię na wszystko, hajsu jak lodu nie ma co z nim robić (przynajmniej tak jest w moim przypadku)

Oczywiście najlepiej samemu zobaczyć jak to teraz wygląda 

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Większość broni (dawnych za nx) jest dostępna za gp:

+ możesz sobie polatać z broniami na które kiedyś trzeba było wydać prawdziwą kase

- dużo "noobków" z dualami itp. (na pocieszenie można dodać, że w wielu roomach są po prostu zabronione)

Nowe mapki (jedne fajne, inne mniej, kwestia gustu :P)

Obniżone rangi dla broni 

Możliwość odsprzedania broni za gp (więc nie ma co się martwić o hajs)

W związku z tym wyżej, odechciewa się grać, stać Cię na wszystko, hajsu jak lodu nie ma co z nim robić (przynajmniej tak jest w moim przypadku)

Oczywiście najlepiej samemu zobaczyć jak to teraz wygląda 

Hehe dla nowego gracza to oczywiscie ciezej bedzie, a zxc

//Bez wyłudzania mi tu, Valze

Opublikowano

Napiszę tak. Lubisz łatwą rozgrywkę? Brak zamartwiania się o to, że nie starczy Ci GP? Że możesz łatwo kupić 'najlepszy' sprzęt za GP i być na równi z tymi co ładują NX?

No to polecam.

Jeśli jednak wolisz cięższą rozgrywkę, gdzie gracz musi walczyć o swoje i się mnożyć by się dorobić, by cokolwiek kupić dobrego, gdzie musi marnować godziny by wbić odrobinę expa - no to odradzam. Bo teraz, to generalnie, jak ktoś myśli, ma 200zł do wydania i dużo wolnego czasu to może wbić GOA w rok. Przykładowo teraz jest chociażby cały miesiąc exp 200% na VIP serverze, co jest totalnym absurdem ze strony nexona i z każdym dniem średnia rang się podnosi.

Opublikowano

kiedyś grałem godzinami a gdy nexon to przejął gra stała się monotonna 

Dla takich ludzi, uwielbiam ten dział :D

Koleś zadaje pytanie do ludzi ogarniętych, samemu nie będąc ani trochę ogarniętym. 

Dla twojej informacji, Combat Arms należał do Nexona od samego początku (czyli początku 2008 roku), więc co Ty jebiesz o jakimś przejęciu z dupy... 

A co do tematu, do gier wydawanych przez Nexon, warto wrócić jedynie z jakiegoś sentymentu, a nie żeby pograć.

Pozdrawiam, 

"Ojciec"

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

No to lipa... Ja swoje 2Lt5 trochę wbijałem... Pamiętam jak było chyba na walentynki od 17-20 200% expa to był szał i serwery zapełnione bo się wbijało jak najwięcej... Trochę lipne te itemki za GP... masakra .... Czyli z tego co tu czytam nie potrzebnie kiedyś wyjebałem 100zł żeby kupić sobie CQB na perma ... Stary dobry Combat już chyba nie wróci... ten cudowny FT i te godziny spędzone by kupić coś fajnego na 7dni.. masakra :c 

Dla takich ludzi, uwielbiam ten dział :D
Koleś zadaje pytanie do ludzi ogarniętych, samemu nie będąc ani trochę ogarniętym. 

Dla twojej informacji, Combat Arms należał do Nexona od samego początku (czyli początku 2008 roku), więc co Ty jebiesz o jakimś przejęciu z dupy... 

A co do tematu, do gier wydawanych przez Nexon, warto wrócić jedynie z jakiegoś sentymentu, a nie żeby pograć.
Pozdrawiam, 
"Ojciec"

Sorki bro, miałem namyśli fakt, że Nexon przejął inne gry F2P np. Warrocka i Combat się zjebał w tym świetle... mój błąd jakoś c**j** to napisałem :D

JestemPolakiem!

Opublikowano

No to lipa... Ja swoje 2Lt5 trochę wbijałem... Pamiętam jak było chyba na walentynki od 17-20 200% expa to był szał i serwery zapełnione bo się wbijało jak najwięcej... Trochę lipne te itemki za GP... masakra .... Czyli z tego co tu czytam nie potrzebnie kiedyś wyjebałem 100zł żeby kupić sobie CQB na perma ... Stary dobry Combat już chyba nie wróci... ten cudowny FT i te godziny spędzone by kupić coś fajnego na 7dni.. masakra :c 

Teraz perma można kupić o wiele taniej, wystarczy użyć kuponu obniżającego cenę do nawet -50% (dostaje się go za wbicie lvl) poza tym teraz się wgl nie opłaca go kupować na perma, bo można bez problemu sobie za gp wynająć.

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Grałem przed chwilą i powiem, że po za tym że na QR czuje się jakby to zombiaki uciekały przed nami a nie my przed nimi nie jest tak źle. Jedyny minus jaki odczuwam w porównaniu do choćby CS GO S.K.I.L.L.A   A.V.A itd. to strzelanie. Czy u was też jest ono takie monotonne? nie można od razu strzelać po sprincie tylko trzeba odczekać jakieś 0,5-1sekunde.. i jakieś takie wolne to wszystko.. 

JestemPolakiem!

Opublikowano

Nie wracaj, nexon wszystko spier..... , nastawił się na zarabianie kasy, już nie pamiętam jak wygląda jakiś fajny event, teraz tylko same przeceny za nx i to jakiegoś gówna, na roomach biegają z setami i resztą tego "bez skilowego dziadostwa", po co wogóle te rangi jak teraz wystarczy wbić CSM albo i niżej i prawie wszystko w shopie dostępne. Sam już nie gram prawie 2 tygodnie, ostatni raz taką przerwę miałem jak dostałem urlop w pracy i pojechałem na wakacje, a teraz po prostu gra mi się znudziła przez te zmiany, chętnie bym zagrał ale w combata z 2010r.

i5 3570

Sapphire HD 7850

Asrock B75 Pro 3

Opublikowano

Grałem przed chwilą i powiem, że po za tym że na QR czuje się jakby to zombiaki uciekały przed nami a nie my przed nimi nie jest tak źle. Jedyny minus jaki odczuwam w porównaniu do choćby CS GO S.K.I.L.L.A   A.V.A itd. to strzelanie. Czy u was też jest ono takie monotonne? nie można od razu strzelać po sprincie tylko trzeba odczekać jakieś 0,5-1sekunde.. i jakieś takie wolne to wszystko..

Aczkolwiek tutaj możesz biegać sprint+wa/wd z tego co się orientuję, podczas gdy w skill sp2 sprintować można tylko na prosto. W dodatku tutaj movement na boki jest o wiele 'szybszy' niż w skillu. Coś za coś, szczerze powiedziawszy grałem i w AVA i w sp2 i są one jeszcze nudniejsze od CA - mi wystarczył miesiąc na sp2 i 2 tyg na ava by poczuć tą totalną monotonność (aczkolwiek sp2 jeszcze trzymam na PC). Tam się gra jeszcze łatwiej niż w CA moim zdaniem, z tym że trzeba muzykę wyłączyć i słuchawki założyć na nawet zwykłe gry -.- No i oczywiście różnica w rozgrywce - tutaj mamy rozgrywkę typowo jednostkową, podczas gdy w dwóch następnych grach jest ona typowo zespołowa. Spróbuj może hazard ops, całkiem fajnie i przyjemnie się gra, łatwo nie jest, sporo do odkrycia i trudność w przejściu, jak również samo to że bodajże od 25 lvla można kupić normalną broń która potrafi kogoś zabić bez wykorzystania całego magazynka za wirtualną walutę. Potrafi wkurwić co kilka minut, ale o to w tym właśnie chodzi :)

Wracając jeszcze do CA - obecnie jest totalny syf, jak już wspominałem gra się zbyt łatwo. Na qr zombiaki uciekają od ludzi powiadasz? No jak teraz można sobie spokojnie założyć 11 granatów i do tego rpg (GP rental+mutagen 2nd job+dynamit/winter nade czy cokolwiek innego za nx), a mnożąc to przez 13 osób które nie będą zombiakami, to dobre 130 granatów. Dodać mapę hell gate = jest totalna rzeźnia, bo w końcu 2-3 granaty w zupełności wystarczają by zombiak leżał, a z tym spamem nade to po prostu zombiaka cofa na wszystkie strony i nie może z miejsca się ruszyć jak już wpadnie w ten wir.

Opublikowano

...nie można od razu strzelać po sprincie tylko trzeba odczekać jakieś 0,5-1sekunde.. i jakieś takie wolne to wszystko.. 

Od zawsze tak jest  :P

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

QR już w ogóle nie ma sensu... Kiedyś się godzinami zbierało na speca, albo czekało w campie, aż się skończy czas rundy. Teraz każdy ma te mutageny, w luj granatów i zombie nie mają szans. Nie wspominam o QR na hell gate...

Co do rozgrywki, dodali g**na typu: Duale, max sg i innych syf dla nobków.

Jednym słowem, Nexon chce wydoić jak najwięcej kasy :(

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...