Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Opinia] Pseudo DEVELOPER kukubaczek.

tomasino9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż wczoraj wchodząc sobie na platformę społecznościową Facebook zauważałem "gimbusiarskie" zachowanie wobec mnie. Teraz wyjaśniam o co ten cały bulwers kukubaczka, paręnaście tygodni temu zakupiłem jego plugin na bazary. Była tam też pseudo licencja którą przestrzegam nadal, bo pluginu nie sprzedaje, nie rozpowszechniam, nie podpisuje się pod niego itp. Najbardziej mnie rozśmieszyło to ze gdy wysłałem mu przelew, na dodatek ten przelew był wewnętrzny, czyli pieniądze doszły w ok. 30min, zapytałem kukubaczka czy mogę otrzymać plugin, on potwierdził, że otrzymał wpłatę itp,  musiałem czekać tydzień aby otrzymać ten plugin ponieważ on robił jakieś oficjalne wydanie tego pluginu na facebooku ( -.-), gdy już otrzymałem ten plugin okazało się, ze kupiły go tylko dwie osoby. Wiec nie rozumiem dlaczego nie otrzymałem pluginu po wpłacie tylko musiałem czekać cały tydzień. Tutaj macie ss'y jego zachowania:

ps. Mam nadzieje, ze odprowadza podatek od tego co sprzedaje.

Rozmowa na facebooku:

http://screenshooter.net/101980038/hfuasjp

http://screenshooter.net/101980038/niqssqe

Dowody zakupu:

http://screenshooter.net/101980038/xntebkc

Napisałem mu żeby wbił na ts3 aby wyjanić cała sytuacje do dzi nie otrzymałem odpowiedzi. Nie polecam tego "DEVELOPERA"

Opublikowano

Szkoda gadać zresztą te bazary ujowe podobno :D 

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

Nie rozumiem. Co to ma do bycia "pseudo-developerem", po co nam jakieś dowody wykonania przelewu, jaką sprawę chciałeś wyjaśnić?

Plugin kupiłeś, i otrzymałeś. Koniec tematu. Po cholerę założyłeś ten temat?

Opublikowano

@shooly Chyba sie nie zrozumieliśmy, kukubaczek zachowuje się jak dziecko grożąc mi jakimiś botami i policja, na początku powinien mi przedstawić jakieś dowody, ze to ja rozpowszechniam jego prace itp. Czy tak zachowuje się developer?

Opublikowano

A po to założył, że kubaczek chce miliony ja swoje PL a jak się okazuje ze to gówno to udostępnia. Kupią 2 osoby (jak w tym przypadku) nie dostaną, chociaż wczesniej tego PL, 2 dni później PL ma każdy ^^

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

to dziecko ma 14 lat 

jak napisalem mu ze plugin jest c*****o napisany 0 obiektowosci to zaczal sie bulwersowac 

a jego jedynym argumentem bylo to ze on wie lepiej jak sie pisze pluginy 

Opublikowano

Kukubaczek też mnie okiwał sprzedawał strony pod funnyguilds i zapłaciłem mu sms, miał tą licencje itd. zapodał mi pliki spoko, około po 3/4 wersjach (nowych), napisał mi, że mój niby limit się skończyć, że ci co szybciej kupili nie mają wersji np. 0.6 itd. UWAGA! nawet mi chłopak nie napisał na początku, że niby takie coś będzie i jest, i wgl. moim zdaniem to bez sensu bo na początku były bugi, i inne nie dodawane rzeczy i kiedy limit mi się niby skończył ta ostatnia wersja miała trochę bugów, i nie była, aż taka wypasiona...

Jeszcze jak mu powiedziałem prawdę napisał mi będziesz NA CZARNEJ LIŚCIE NIE KUPISZ PLUGINU NA BAZARY...

Jeszcze miałem kontakt z osobą nie będę pisać kto ale powiedział, że kukubaczek to złodziej....

Opublikowano

@shooly Chyba sie nie zrozumieliśmy, kukubaczek zachowuje się jak dziecko grożąc mi jakimiś botami i policja, na początku powinien mi przedstawić jakieś dowody, ze to ja rozpowszechniam jego prace itp. Czy tak zachowuje się developer?

Czyli... chodzi Ci o coś, o czym w ogóle nie wspomniałeś w treści tematu? Genialne.

Nie ma nawet słowa o tym, że on twierdzi, że rozpowszechniałeś jego plugin - ale to m.in. tę informację chcesz przekazać...

Opublikowano

ON KUPIŁ PROXY 3000 IP UWAGA!

Najlepsze jest to, że on grozi policja o luju złoty hahahah o plugin do majnkrafta oooo k***a hahahahahaha. 

A teraz tak serio.

Dobra niby publikowanie czegoś czy c**j tam bez zgody autora jest karalne ale plugin do minecraft'a? Prosze! Zapewne on by wydał więcej za sprawę w sądzie niż by zyskał coś z tego ;v.

Pozatym

@Blezur

cls it PLZ

Opublikowano

Jesli sie nie myle otwiera on serwer pvp ;)

Mysle ze zrobie im niespodzianke po starcie ale jest mala szansa.Zreszta niewazne.

Topic: Powiem jednym slowem Fala pseudo programistuuufff:/

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

Ten kukubaczek to ma 14lat. Nie dosc ze nie umie sie zachowac to jeszcze sie wychwala ze pluginy bardzo dobrze umie pisac.

Opublikowano

Kukubaczek to gówno które myśli że jego "super" pluginy dadzą mu zarobić miliony...

On się w tym temacie nie wypowie bo nie ma jaj a jak się wypowie to da odpowiedź w stylu "to wszystko nie prawda...."

Opublikowano

Niestety trzeba wiedzieć co się kupuje i czy to na 100% jest warte.

Teraz zadajcie sobie sami pytanie, czy jeżeli wy sprzedajecie coś innym to odprowadzacie podatek (przykładowo sprzedanie konta w lolu, mc) - nie.

Zamykam.

8372383248.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...