Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiekszenie ilosci fps - ASUS N61VG

Miley8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam laptopa o modelu ASUS N61VG. Chciałbym sobie pograć w csa i mieć więcej fps'ów. Ustawienia mam jak najmniejsze, rozdzielczosc prawie najmniejsza. Znacie jakieś sposoby abym mógł spokojnie sobie zagrać, bez nerwów...? Zmieniłem pastę termoprzewodzącą (Arctic MX-2), kupiłem podkładke chłodzącą, ale wywaliłem ją, bo gówno dawała. Jakieś polepszenie było po zmianie owej pasty, niby wszystko płynnie działa ale co jakieś 5-10 sekund fpsy muszą spaść nawet jak idę przed siebie w niezaludnionym miejscu. Czesto jest też tak, że przez 1 sekundę lub więcej fpsy spadają do zera, na szczęscie zdareza się to rzadziej niż same spadki do około 30. Nie będę wspominał o momentach kiedy się z kimś strzelam, a tym bardziej co się dzieje kiedy przechodzę przez smoke'a. Przeglądałem forum, google i  wgrałem jakiś config, nawpisywałem tyle komend do konsoli,  że po załadowaniu się mapy CS:GO się wyłączał, co skończyło się reinstallem gry. Znacie jakieś sposoby typu - wpisywanie specjalnych  komend, configi, modyfikacje grafiki (nie wiem czy jest to dozwolone, wątpie, ale chodzi mi o coś takiego w tym stylu), zmiana ustawień w windowsie, w sterownikach, specjalne programy do optymalizacji. Ach, zapomniałem dodać, że oczywiście zrobiłem formata. Mój system operacyjny to Windows 7 x64. Gram bez matrycy (jakby ktoś nie wiedział, jest to ta górna klapka z wyświetlaczem w laptopie), ponieważ została odłączona - gram na zewnętrznym monitorze ASUS VW193D-B. Czy jest możliwe, że przez ten monitor CS:GO wolniej działa? W dodatku mam dodatkową klawiaturę, ale wątpie, żeby ona miała jakikolwiek wpływ na działanie gry. Z góry dziękuję Wam za pomoc drodzy forumowicze, a ja jak sobie coś więcej przypomnę - dopiszę. Oczywiście, za pozytywne odpowiedzi dostaniecie ode mnie wielkieeeeeeEEEEeeeego like'a :)!

Pozdrawiam, Miley8

Yo!

Opublikowano

Masz mój sett na paramtery startowe, zwiększające trochę fps'y może ci się przyda

-32bit -console -processheap -dxlevel 90 -freq 144 -high -noaafonts -h 768mparms -nod3d9ex -noforce -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd -noforcercemspd -noipx -nojoy -nosync -novid  -refresh 144 -refreshrate 144 -threads 2 -tickrate 128

2 - Liczba rdzeni twojego procesora, jeżeli masz 4 to zmień na 4

Opublikowano

To zostaw nawet jak masz 64 bit system, bo tu chodzi o grę, żeby w tylu bitach była uruchamiana, co zwiększa fps'y

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@sylwo221 threads to nie rdzenie, threads to wątki procesora. Ogółem, na laptopie nie osiągniesz Bóg wie jakiej liczby fps'ów.

4354874.png

Opublikowano

@sylwo221 threads to nie rdzenie, threads to wątki procesora. Ogółem, na laptopie nie osiągniesz Bóg wie jakiej liczby fps'ów.

Wiem, ale dla ułatwienia (w starszych typach procesora) 2rdzenie -2 wątki.

Opublikowano

-freq zmień na hz własnego monitora

Nie wiem ile mam hz, mógłbyś pomóc? Mój monitor to ASUS VW193D-B

Yo!

Opublikowano

Spadło w dół o około 20 fps, nie da sie grać :/

Jak spadło to wypierdziel ten parametr startowy, i nic tam nie ustawiaj. Wejdź do gry i ustaw wszystko na low + rozdzielczość 640x480

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...