Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nie można połączyć z serwerami steam...

tevirafi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Otstanio kupiłem Counter Strike GlobalOffensive. Pobrałem platformę steam z oficjalnej strony. Pograłem z 3 dni (w domu, ale także u kolegi się logowałem). Wczoraj chciałem się zalogować i wyskakuje mi włąsnie to okienko i pisze że Steam ma kłopoty z połączeniem z serwerami steam. Próbowałem wszystkiego co potrafiłem, wyłączałem zaporę, skanowałem komputer w poszukiwaniu wirusów, reinstalowałem steam od zera, instalowałem na innych partycjach. Nic to nie dało. Jeżeli ma to jakieś znaczenie to mam router (internet światłowodowy) i nie miałem problemów z połączeniem. Nie instalowałem ani nie resetowałem routera.Problem pojawił się z dnia na dzień... Nie chcę się bawić i resetować routera, bo jest on skonfigurowany przez firmę która mi dostarcza internet. Moim zdaniem wina nie leży po ich stronie. U kolegi mogę się bez problemu zalogowac na steam jak także u siebie w domu na stronie internetowej. Z tego co wiem to aktualnie serwery steam są w dobrym stanie i działają. Może mi ktoś pomócrozwiązac problem? Co może byc jego przyczyną? Nie mam ochoty robić "formata" choć myślę,że tobyłobynajlepszym rozwiązaniem. Miał ktoś może podobny problem i jakoś go rozwiązał? Help.
Ps. Przepraszam że się tak rozpisałem, ale nerwy mnie szarpią, jak pomyślę że od wczoraj nie zagrałem turniejowego w cs go:)

Opublikowano

Jak dokładnie brzmi błąd? Występuje po zalogowaniu, widać listę znajomych, lecz tak jakby wszyscy byli offline? Czy całkowicie nie możesz się połączyć?

Opublikowano

Steam ostrzeżenie:

Steam ma kłopoty z łączeniem z serwerami Steam.

Pod spodem2 opcje:

Połączp onownie lub Anuluj.

Zanim reinstalowałem steama mogłem sie zalogowacale tylko do trybu offline. Teraz nawet jako offline nie mogę się zalogowac.

Wysłałem także informację do pomocy technicznej steam, ale wiecie jak oni tam traktują takie problemy > odsyłają do poradników i opcji typu uruchom komputer ponownie i sprawdź czy masz internet...

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ale to nie rozwiązuje mojego problemu. Nadal to samo (restartowałem kompa ;) )

Czyli nikt nie wie co jest grane?

Szkoda duzo ludzi ma podobne problemy z tym steam'em. Nawet w pomocy technicznej na officjalnej stronie nie udzielono mi odpowiedzi. Idę formatować komputer.

Problem nierozwiązany ale mozna zamknąć chyba że ktoś chce pokazać że potrafi to naprawić lub ma podobny problem.

Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Myślę że format na 100% pomoże a jeśli nie to dzownię do dostawcy usług internetowych.

Opublikowano

Po formacie komputera steam śmiga jak trzeba. Zapewne pojawiły się jakieś błędy lub wirusy których żaden program nie dał rady usunąć. Temat do zamknięcia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja na necie znalazłem coś co u mnie działa:

,,No i obczaj to rozwiązanie bo chyba na pewno pomoże.

9S46tMc.png
Wylogowujesz się, logujesz na inne konto (utwórz jak nie masz), otwierasz na nim Steam i dostajesz wiadomość potwierdzającą SteamGuard z wpisaniem kodu wysłanego na mejla. Wklejasz go i NIE WYLOGOWUJESZ SIĘ ZE STEAM. Wylogowujesz się z tego konta i logujesz się do siebie. Załączasz Steam i powinieneś normalnie się móc zalogować."

Liczę że pomoże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...