Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fps'y

Lorenz0O123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co zmienić w tym kompie żeby było więcej fps aktualnie mam coś koło 60 proszę nie piszcie wszystko bo to wiem ale nie mam funduszy na zmiane całego kompa i czy opłaca się używane czy raczej nowe brać części:

Procesor: pentium r dual core cpu e5300 @ 2.6ghz 2.6ghz

grafika: GeForce 9600GT

Ram: 4gb

ja potrzeba coś więcej to pisać i mogę wydać jakieś 800-1000 zł

graphic.png
Opublikowano

Wymień ten procesor, gra potrzebuje mocnego procesora, najlepiej coś z półki quad core. No i kartę graficzną też możesz wymienić na jakiegoś gtx'a lub hd 7770

Opublikowano

http://allegro.pl/procesor-intel-core-i5-650-slbtj-3-2-gwarancja-i5097239021.htmlhttp://allegro.pl/procesor-intel-i5-655k-2x3-2ghz-4mb-s1156-fv-gw-i5053313663.html a czy te używane procesor można kupić czy lepiej nie brać używanych

i jeszcze jedno pytanie czy jak nigdy nie wymieniałem procesora czy karty graficznej to mogę zrobić to sam na podstawie poradników z yt albo jakiś for czy lepiej oddać specjaliście?

graphic.png
Opublikowano

Mając 1000zł myślę że możesz spokojnie złożyć zestaw który uciągnie cs w stałych 120fps.Pod warunkiem,że

posiadasz Dysk Twardy pod Sata i obudowę.Tylko nie wiem jak z GPU,nie wiem czy 9600gt uciągnie cs'a na low.

Nie wiem czy masz Ram na DDR3 bo jeśli tak to miałbyś ok.130zł w kieszeni.

Ogółem szkoda,że dopiero teraz masz ochotę zmienić PC bo Dolar się podniósł i teraz jest to droższe,niż w 2014.

Oczywiście podaje ceny nowych części.

CPU: Intel Core i3-4160 Koszt 487zł

MOBO: Asrock H81M-DGS R2.0 170zł

Zasilacz: Corsair VS Series 450w 170zł

RAM: Goodram DDR3 4GB 1600MHz CL9 140zł

To nam daję około... 960zł.Sam mam taki procesor i powiem,że mogę grać na stałych 120fps na 10vs10 więc 5vs5 to żaden problem.

Pozostaje kwestia MOBO i karty graficznej.Bo powiedzmy,że grasz w coś innego i chcesz wymienić na i5.To w takim razie nie bierzesz wersji

DGS r2.0 tylko zwykłą H81M,aczkolwiek to też słaby wybór.Dopłaciłbym do Gigabyte GA-B85-HD3 za 300zł,ale to tak jakbyś planował kupować i5.

Oczywiście na tej za 200zł też możesz używać i5,ale jednak chodzi o jakość wykonania i żywotność.

Kwestia karty graficznej.Za ok.150zł możesz mieć radeon 4850 (używkę),która uciągnie Csgo w HD.

Za 400 zł możesz mieć radeon 7850 lub 7870 jak wyrwiesz dobrą ofertę.

Ogółem do Cs'a nie trzeba dobrej karty graficznej więc nie warto wydawać ponad 500zł.

Radeon 7770 za 300zł byłby dobrym wyborem.Ale pamiętaj,że te "starsze karty" nie będą miałe DirectX 12.

Mam nadzieję,że jakoś pomogłem.Przepraszam za chaotyczność w mojej wypowiedzi.

Opublikowano

Mając 1000zł myślę że możesz spokojnie złożyć zestaw który uciągnie cs w stałych 120fps.Pod warunkiem,że

posiadasz Dysk Twardy pod Sata i obudowę.Tylko nie wiem jak z GPU,nie wiem czy 9600gt uciągnie cs'a na low.

Nie wiem czy masz Ram na DDR3 bo jeśli tak to miałbyś ok.130zł w kieszeni.

Ogółem szkoda,że dopiero teraz masz ochotę zmienić PC bo Dolar się podniósł i teraz jest to droższe,niż w 2014.

Oczywiście podaje ceny nowych części.

CPU: Intel Core i3-4160 Koszt 487zł

MOBO: Asrock H81M-DGS R2.0 170zł

Zasilacz: Corsair VS Series 450w 170zł

RAM: Goodram DDR3 4GB 1600MHz CL9 140zł

To nam daję około... 960zł.Sam mam taki procesor i powiem,że mogę grać na stałych 120fps na 10vs10 więc 5vs5 to żaden problem.

Pozostaje kwestia MOBO i karty graficznej.Bo powiedzmy,że grasz w coś innego i chcesz wymienić na i5.To w takim razie nie bierzesz wersji

DGS r2.0 tylko zwykłą H81M,aczkolwiek to też słaby wybór.Dopłaciłbym do Gigabyte GA-B85-HD3 za 300zł,ale to tak jakbyś planował kupować i5.

Oczywiście na tej za 200zł też możesz używać i5,ale jednak chodzi o jakość wykonania i żywotność.

Kwestia karty graficznej.Za ok.150zł możesz mieć radeon 4850 (używkę),która uciągnie Csgo w HD.

Za 400 zł możesz mieć radeon 7850 lub 7870 jak wyrwiesz dobrą ofertę.

Ogółem do Cs'a nie trzeba dobrej karty graficznej więc nie warto wydawać ponad 500zł.

Radeon 7770 za 300zł byłby dobrym wyborem.Ale pamiętaj,że te "starsze karty" nie będą miałe DirectX 12.

Mam nadzieję,że jakoś pomogłem.Przepraszam za chaotyczność w mojej wypowiedzi.

pomogłeś mi i to bardzo wielkie dzięki a czy jest jakieś zagrożenie składania komputera samemu? czy lepiej oddać jakiemuś informatykowi czy może szukać już takich poskładanych?
graphic.png
Opublikowano

NIGDY,ale to NIGDY nie kupuj gotowych komputerów.To naciąganie.

Słuchaj.W sklepie Techplanet jest usługa,że ci sami poskładają.

Patrz nawet linka dam do koszyka :D http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78773&s=15240&s=76070&s=92902&s=92155

Wybrał ci tą lepszą wersję płyty głównej (nadal h81m) i wyszło 1016zł.Jak uznasz,że ci odpowiada to zostaw,jak nie to wybierz tą za 300zł,albo wybierz

tańszą.Ogółem jak ci nie szkoda,to wybierz usługę "Aktualizacja biosu".

Jak się nie znasz na komputerach to zakładam,że miałbyś problem z podpięciem kabli od obudowy i bałbym się,że

coś zepsujesz/zrobisz spięcie :x Albo co gorsza źle zamontujesz chłodzenie cpu,albo sam procesor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...