Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reaper? Skille? PVP a PVE? Najwięcej Polaków? Rasy?

Lipsonn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Co to za klasa "Reaper"?

2. Widziałem, że na gameplay'u ktoś kupił skilla. Skille się kupuje, czy rozdaje w drzewku za jakieś punkty?
3. Czym różni się server PVP od PVE i na którym lepiej grać?
4. Na którym serwerze gra najwięcej Polaków i czy warto go wybrać?
5. Czy rasy cechują się czymś szczególnym? Dostają jakieś buffy ze względu na swoją rasę? Czy np. Human - Archer jest lepszy niż Castanic - Archer?

To chyba będzie wszystko jak na teraz ;) Jeśli ktoś chce, może śledzić mój post, kiedy będę czegoś jeszcze potrzebował to tutaj zedytuję posta ;) Pozdrawiam ;)

2Ndd2s.png

Sygnaturę wykonałem ja, można się do mnie zgłaszać :)

Opublikowano

1. Reaper wyszedł nie dawno. reaperm może być tylko rasa Elin. Klasa średnio dystansowa, gra nim polega głównie na unikaniu ataków i naciskaniu spacji. DMG ma nie zły. Często stunuje. Mi jednak się nie podoba więc szczegółów Ci nie powiem.

2. Skille kupuje się u Tactics/Magic instructor'a (zależy od klasy). Te punkt to Glyphy to tak jakby wzmocnienia do skilli uzyskujesz je za specjalne punkty, które otrzymujesz od 10 lvl. (1 pkt za 1 lvl) Łącznie możesz ich mieć 55. Za te pkt wykupujesz sobie glyphy, które kosztują różnie od 2 pkt do 6 pkt. Później są lepsze glyphy dające lepszy efekt taki sam efekt ale kosztują mniej pkt.

3. Na serwerze PVP gdy ktoś włączy Outlaw Declaration może zabić Cię na normalnej mapce gdy np zbierasz rośliny. Na PVE nie. Większych różnic nie ma. Na PVP są jeszcze walki gildyjne ale nie wiem czy występują na serwerach PVE.

4. PVP - Killian, jeśli zależy Ci na pvp to chyba jedyna opcja.

PVE - Fraya/Arcadia, osobiście bardziej polecałbym Frayie, wydaje mi się ludniejsza.

5. Nie ma zbyt dużych różnic. Wiadomo, że Archer - Baraka dziwnie wygląda i chyba wolniej biega co jest utrudniem dla tej klasy ale jeśli komuś się podoba to nie ma przeszkód. :) Rasy mają tam jakieś swoje Skille lecz nie robią one zbyt dużej różnicy. Są też bonusy, np Elfy szybciej zbierają esencję a Amani szybciej wydobywają złoża z tego co pamiętam. Ale też nie jest to znacząca różnica.

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Opublikowano

1. Reaper wyszedł nie dawno. reaperm może być tylko rasa Elin. Klasa średnio dystansowa, gra nim polega głównie na unikaniu ataków i naciskaniu spacji. DMG ma nie zły. Często stunuje. Mi jednak się nie podoba więc szczegółów Ci nie powiem.

2. Skille kupuje się u Tactics/Magic instructor'a (zależy od klasy). Te punkt to Glyphy to tak jakby wzmocnienia do skilli uzyskujesz je za specjalne punkty, które otrzymujesz od 10 lvl. (1 pkt za 1 lvl) Łącznie możesz ich mieć 55. Za te pkt wykupujesz sobie glyphy, które kosztują różnie od 2 pkt do 6 pkt. Później są lepsze glyphy dające lepszy efekt taki sam efekt ale kosztują mniej pkt.

3. Na serwerze PVP gdy ktoś włączy Outlaw Declaration może zabić Cię na normalnej mapce gdy np zbierasz rośliny. Na PVE nie. Większych różnic nie ma. Na PVP są jeszcze walki gildyjne ale nie wiem czy występują na serwerach PVE.

4. PVP - Killian, jeśli zależy Ci na pvp to chyba jedyna opcja.

PVE - Fraya/Arcadia, osobiście bardziej polecałbym Frayie, wydaje mi się ludniejsza.

5. Nie ma zbyt dużych różnic. Wiadomo, że Archer - Baraka dziwnie wygląda i chyba wolniej biega co jest utrudniem dla tej klasy ale jeśli komuś się podoba to nie ma przeszkód. :) Rasy mają tam jakieś swoje Skille lecz nie robią one zbyt dużej różnicy. Są też bonusy, np Elfy szybciej zbierają esencję a Amani szybciej wydobywają złoża z tego co pamiętam. Ale też nie jest to znacząca różnica.

A, który serwer preferujesz Ty? PVP czy PVE? 

2Ndd2s.png

Opublikowano

Aktualnie gram na PVP Killianie ale to pewnie dlatego, że mam tu max lvl i tu gram z koleżanką.

Na PVE na Frayi też mi się fajnie grało i można się bardziej skupić na PVE.

W sumie dla mnie to bez różnicy ale to PVP to zawsze jakiś dodatek, gdy grasz zawsze masz to ryzyko, że ktoś może Cię zabić. xD

Opublikowano

Aktualnie gram na PVP Killianie ale to pewnie dlatego, że mam tu max lvl i tu gram z koleżanką.

Na PVE na Frayi też mi się fajnie grało i można się bardziej skupić na PVE.

W sumie dla mnie to bez różnicy ale to PVP to zawsze jakiś dodatek, gdy grasz zawsze masz to ryzyko, że ktoś może Cię zabić. xD

A czy na endgame na PVE są takie areny gdzie można sobie pociupać pvp? Lub stawiać pojedynki różnym graczom? 

2Ndd2s.png

Opublikowano

O ile się nie mylę, to są na PVE Battleground'y tak jak na PVP (typu Corsair's Stronghold). Ja preferuję serwer PVP Kilian, tam jest najwięcej polaków.

Na PVP zawsze można pocampić na kilku ludziach  B) A jak chcesz uniknąć niechcianej śmierci, zmieniasz kanał. easy.

­

swdzyx.jpg

Przeznaczenie jest w naszych rękach. 

Opublikowano

Tak na endgamie masz takie same areny do pvp na serwerach PVP i PVE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...