Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbyt mało FPS

SysioToJaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wydaje mi się, że mam zbyt mało FPS. Na jakiejkolwiek klepie mam 12 FPS, a gdy buduje mam ich 17-19. Owszem mój komputer może już przejść do zabytków, ale wydaje mi się, że stać go na więcej.

Intel Core 2 Quad Cpu. 2,4Ghz

NVidia 8600 GT tak wiem, to już jest naprawdę stare, ale cóż.

3,25GB ramu.

XP. (Nie wiem jak wersja)

Mincrafta mam non premium ( kainet czy jakoś tak )

OpiFine mam, java najnowszą mam, nie używam podczas gry żadnych skajpajów, gg czy TS.

Ogółem mam wszystko powyłączane. Komputer ostatnio czyściłem. Duzo miajesca na dysku 

także pisać  

Opublikowano

Jeżeli masz włączonego minecrafta klikasz lprawym  na pasek zadań  i ' menadzer zadań 'lub ctrl+alt+del i wyskoczy ci okienko klikasz na  'Aplikacje' minecraft 'przejdz do procesu'

'Ustaw Priorytet ' i 'Wysoki

Następny sposób jest taki że wchodzisz w komputer 'właściwości ' 'Zaawansowane' 'Wydajność Efekty wizualne planowanie użycia procesora wykorzystanie pamięci i pamięc wizualna' Klikasz 'Ustawienia' 'Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności' Zastosuj i ok

To wsumie poprawia jakość całego kompa ale wygląd komputera się zmienić ale póżniej możesz ustawić tak jak było wcześniej.

Trzecim sposobem jest pobranie GameBoostera 

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Mam gorszy komputer od twojego i wyciąga 30-40 fps, więc u Ciebie powinno być podobnie, a nawet lepiej. Jest to raczej wina karty, którą masz. Zaktualizuj sterowniki i daj więcej ramu do mc.

yP8u02L.png
Opublikowano

Ja jeszcze bym zrobił format komputera i win 7 home premium zainstalował kiedyś jak miałem xp to miałem stale 60fps jak 7 zainstalowalem to po 120-150 z OF

3004114311037501010629.png

Opublikowano

Cześć, wydaje mi się, że mam zbyt mało FPS. Na jakiejkolwiek klepie mam 12 FPS, a gdy buduje mam ich 17-19. Owszem mój komputer może już przejść do zabytków, ale wydaje mi się, że stać go na więcej.

3,25GB ramu.

OpiFine mam, java najnowszą mam, nie używam podczas gry żadnych skajpajów, gg czy TS.

Ogółem mam wszystko powyłączane. Komputer ostatnio czyściłem. Duzo miajesca na dysku 

także pisać  

hahah 12 podczas klepy? ja sie przy 20 nie umiem xD

@topic usun jakies programy + 40 fps i pobierz msi afterburner i tam mozesz zwiekszac parametry karty graficzne zwiekszaj okolo 5-10 jesli zauwazysz jakies paski różowe cos takiego dziwne kolory to natychmiastowo zmien  te parametry na mniejsze

Opublikowano

Sterowniki do karty graficznej masz zaktualizowane? Oczyść swój dysk ze zbędnych plików jakimiś dobrymi programami typu CCleaner itp. Dodatkowo zmniejsz ustawienia graficzne Minecrafta na mniejszą skale. 

Dalsze rzeczy wymienili koledzy wyżej. 

Trzymaj poradnik, który przedstawia zwiększenie FPS:

Opublikowano

O_O Sie dziwie ze moj laptop ktory ma 10 lat osiaga wiecej ftp niz twoj pc wtf

@topic

Jak nie zmieniales ustawien w minecraft to sie dziwisz ze ci na tylu ftp wali.

Zmien jakosc grafiki i daj renderowanie kratek na 6 chunk.

I ci naprawde polecam zainstalowac jak koledzy mowia windowsa 7 bo xp przechodzi do reklam powoli. 

Opublikowano

3,25GB ramu.

także pisać  

Człowieku... ty nie widzisz jaka grafika jest w Minecrafcie? Fizyka każdego włosa na kutasie wilka jest liczona osobno, a ty chcesz, żeby ci to poszło na C2Q 2,4GHz i 8600GT... Do tej gry to co najmniej podkręcony i7 4790K (gra wykorzystuje 8 wątków), albo najlepiej i7 5960X (czyli 8 fizycznych rdzeni) i do tego co najmniej GTX 980. Na Windowsie XP będzie ciężko (no chyba, że masz więcej niż 32GB RAM-u), polecam Windowsa 95. 

Opublikowano

Radzę po usuwać nie potrzebne programy/gry/pliki z komputera, jeśli to nie pomoże polecam aplikacje FPSBooster

;)

à [1.7][1.8]ShockCraft.pl ß

à [RolePLay] ß

à[Hardcore]ß

à[MiniGames]ß

àZapraszamyß

Opublikowano

Format, przeczyszczenie zainstalowanie cleanera jakiegos programu pozwalajacego szybko zwalniac pamiec i gotowe. Zadnej filozofii nad tym nie potrzeba. A co do javy to polecam uzywac java jre 7 a nie 8. Kompa jeszcze nie masz najgorszego ja na swoim starym laptopie na linuxie 2gb ramu i integra a proc to pentium wyciagalem 40 fps.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Polecam:

- Zainstalowanie programu Razer Game Booster

- Pobranie sobie Optifine'a

- Zmniejszenie renderu na Tiny (2)

- Powiększenie ram'u z 1gb na 2 gb

- Usunięcie zbędnych programów z dysku (jak masz 5 gb na dysku C to nie dziw się że ci laguje...)

cKXCQyT.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Opcje:

Render na najmniejszy

Zero cieni ustaw

Wszystko najmniej :)

­

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wgraj optifinea i ustaw niższe ustawienia graficzne.

Zaktualizuj sterowniki karty graficznej, zaktualizuj Javę i zreinstaluj Minecrafta.

To powinno ci dać około 25 fps.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szanowny kolego ,

-Ustaw wyższy priorytet gry

-zminimalizuj okienko (doda to jakieś 5-6 fps)

-Zoptymalizuj ustawienia karty graficznej

-wyłącz wszystkie niepotrzebne aplikacje

To Powinno ci chociaż trochę pomóc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przeczysc go CClenerem Cos do Procesorów oraz antywirusem a jak nie to format i sciagnij frapsa on ci prawdziwe fps pokazuje powinienes miec 30 conajmniej

Opublikowano

3,25GB ramu.

także pisać  

Aktualne sterowniki wszystkie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...