Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami

quanerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grając w WoTa co chwilę mam lagi, takie że nie da się nawet ruszyć. 2 minuty bitwy idą normalnie, potem jest taki lag i wywala mi cały internet na 5-6 minut. W innych grach (lol, cs) działa normalnie.

Opublikowano

Lol czy cs to gry o niskich wymaganiach, nie ma co ich porównywać, bo to inna liga. Podaj parametry kompa, zapewne jest za słaby.

Opublikowano

I5 3350P, GTX 650Ti, 8GB RAM... Prędkość łącza 3Mb/s, karta sieciowa TL-WN721N. FPS mam ponad 50 cały czas na moich ustawieniach (średnio-wysokie). I tutaj chodzi o internet.

Opublikowano

grafa ci nie wyrabia  ,wrzuć jakis mod na slabsze ustawienia lub  

WOT Tweaker dla World of Tanks 0.9.6

GTX 650Ti nie wyrabia w WoT'cie, a BF4 już tak. Interesujące. Dam te niższe ustawienia i powiem jak jest, ale wątpię, że to od tego.

@Edit wciąż wywala. Ustawienia najniższe klatki nie spadły poniżej 100.

@Edit 2 Jeszcze gorzej z WoT Tweakerem. Wywala zamiast po dwóch trzech minutach niemal od razu.

Opublikowano

grafa ci nie wyrabia  ,wrzuć jakis mod na slabsze ustawienia lub  

WOT Tweaker dla World of Tanks 0.9.6

scan

https://www.virustotal.com/pl/file/3fe8b1bac9092e6c22655948e5cc7ad05f6aed57bebe1d2afb10d6f18444e949/analysis/

Twierdzisz, że TItan nie wyrabia? Janusz informatyki...

@topic

potem jest taki lag i wywala mi cały internet na 5-6 minut

Sprecyzuj się, to nam nic nie mówi.

Opublikowano

Nie znam sie, ale może wyłącz Firewalla i AntyVira może to pomoże, mam dużo bardzo dużo słabszy sprzęt (net tylko lepszy) i żadnych problemów nie mam przy 61fps na srednich ustawieniach

Wyczyść komputer od środka (odkurzacz) ;) - Mi pomogło i to bardzo z 25-30 FPS poprawa jak wyżej napisałem 61fps

Opublikowano

Zaczyna skakać mi ping, robi się czerwona kropka przy pingu i wywala. W innych grach tego problemu nie ma.

#Up komputer czyszczę regularnie.

Opublikowano

Na jakim serwerze grasz ? Podaj jaki masz ping. 3mb/s net ze studni ?

Najtansze oferty net z telewizja czy z telefonem daja po 20mb/s minimum za np.15zl miesiecznie Ja mam 100mb/s i place 50zl/miesiac

Opublikowano

Radiówka... Nie mam możliwości na kablu. Przetestuję na dniach LTE. Ping normalnie mam 60, po kilku minutach 400 i czerwona kropka. Sprawdzałem na EU1 i na EU2. Tak samo.

Opublikowano

Radiówka... Nie mam możliwości na kablu. Przetestuję na dniach LTE. Ping normalnie mam 60, po kilku minutach 400 i czerwona kropka. Sprawdzałem na EU1 i na EU2. Tak samo.

Sam właśnie sobie odpowiedziałeś. Radiówka jest nie do analizy, pakiety za każdym razem mogą iść po zupełnie innym węźle i w tym może tkwić problem. Tak samo wykorzystanie danego węzła wpływa jak i na transfer jak i na opóźnienie. Gdybyś miał internet po kablu to można było by się doszukiwać powodów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...