Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile może być slotów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zamierzam wznowić swój projekt (wcześniej maszyna padła) i nie dokończyliśmy projektu.. Ale dobrze wracając na pixelteam.net jest pakiet Obsidian 6gb ram za 76 złotych. Opłaca się brać taki pakiet ? Sloty sam mam wtedy ustawić i tutaj pytanie. Do ilu slotów mogę ustawić na takowej maszynie ? Tak aby jeszcze zmieściło się 41 pluginów. PixelTeam wybrałem dlatego ponieważ jest tam itemshop itd..

Dokładnie o taką ofertę chodzi.

https://clients.pixelteam.net/cart.php?pid=14

Tak więc ile slotów mogę mieć na tej maszynie ?

Opublikowano

Serwer będzie miał troche pluginów więc może być różnie.

Kiedyś pisano że trzeba dawać na gracza 100mb ramu ale co jest nie prawdą.

Jak dla mnie maszyna powinna spokojnie unieść minimum 100 slotów a jeżeli nie będzie zbyt dużych lagów na sprzęcie to spokojnie 200 :)

Odkąd widze że na 1gb ram może wejść spokojnie 50 osób to mnie już nic nie zadziwi :D

Opublikowano

Zależnie Od wydajności maszyny oraz Obciążenia poszegolnych pluginow, jednak myślę ze przy takiej ilości pluginow 100 slotow to jednak gorna granica

Opublikowano

Zależy od wielkości mapy, obciążeniu dla serwera pluginów, skryptów. Myśle, że bez lagów maszyna uciągnie 30 - 50 slotów, ale polecam zmniejszyć troszkę pluginów. ;)

Jak dla mnie maszyna powinna spokojnie unieść minimum 100 slotów a jeżeli nie będzie zbyt dużych lagów na sprzęcie to spokojnie 200 :)

Odkąd widze że na 1gb ram może wejść spokojnie 50 osób to mnie już nic nie zadziwi :D

Bez przesady, jest to niemożliwe. 

1GB = 10 slotów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...