Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V na PC przełożone na 14 kwietnia! + Dyskusja

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc premiera została przeniesiona kolejny raz tym razem na 14 Kwietnia. Poczytajcie sobie :)
Nie wiem jak wy ale ja przez to już nie kupuję w dzień premiery :)
Tutaj informacja ze strony eurogamer.pl

Przedstawiciele studia Rockstar poinformowali, że Grand Theft Auto 5 trafi na PC dopiero 14 kwietnia, a nie - jak planowano wcześniej - 24 marca.

„Chcemy gorąco przeprosić posiadaczy PC z całego świata, z niecierpliwością odliczających dni do premiery gry, ale potrzebujemy jeszcze trochę czasu, aby upewnić się, że oferowany produkt będzie najwyższej jakości, a napady i w pełni funkcjonalny tryb GTA Online będą działać bez najmniejszych problemów już w dniu premiery” - napisano w komunikacie.

„W ramach podziękowania za cierpliwość, osoby, które zamówiły grę w przedsprzedaży, otrzymają w prezencie 200 tysięcy wirtualnych dolarów do wykorzystania w GTA Online.”

Poinformowano również, że 10 marca do konsolowych wersji gry trafią „Napady”, dostępne w trybie Online. Ten rodzaj zabawy to jeden z najbardziej wyczekiwanych elementów GTA 5.

Napady pozwolą grupie czterech graczy wziąć udział w „wieloetapowych, intensywnych rabunkach na terenie Los Santos i Blaine County”. W ciągu najbliższych tygodni Rockstar udostępni więcej detali.

Poniżej galeria nowych obrazków, prezentujących przykładowe sceny z Napadów

Opublikowano

No cóż, znowu... mam nadzieję, że naprawdę wyeliminują uciążliwe błędy (niektóre mogą zostać, bo już się przyzwyczaiłem do błędów w GTA). Ważne, żeby serwery działały, osobiście trzymam kciuki. Oby znowu nie przełożyli!

PS. Zmieniłem nazwę tematu by pasował do treści zawartej w temacie, o ile się uda to dodam specjalny prefix. ;)

Opublikowano

Dobrze, że chociaż dostaniemy te 200 000$ dodatkowych. Jakby GTA wydało EA, a nie Rockstar to bym się spodziewał, że przesuną jeszcze z 4x.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

No cóż, znowu... mam nadzieję, że naprawdę wyeliminują uciążliwe błędy (niektóre mogą zostać, bo już się przyzwyczaiłem do błędów w GTA). Ważne, żeby serwery działały, osobiście trzymam kciuki. Oby znowu nie przełożyli!

PS. Zmieniłem nazwę tematu by pasował do treści zawartej w temacie, o ile się uda to dodam specjalny prefix. ;)

Dzięki za zmienienie nazwy tematu. Pisałem to na szybko tak więc musiałem jakąś nazwę wymyślić. Nie ma to jak czekać na premiere Gry która wyszła już 3 lata temu na Konsole ;/

Opublikowano

3 tygodnie dłużej poczekamy. Jeżeli znowu potem przełożą premierę to pinkole nie kupię tego wtedy. Współczuje graczom którzy sobie odliczali już dni do premiery gry.

Opublikowano

Dzięki za zmienienie nazwy tematu. Pisałem to na szybko tak więc musiałem jakąś nazwę wymyślić. Nie ma to jak czekać na premiere Gry która wyszła już 3 lata temu na Konsole ;/

1,5 roku na starszą generacje i nie całe pół na nową. :p

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ale 3 lata się czeka  (Ja czekam) ;3 No dobrze, na konsole ok. 2 lata temu. wyszła. No ale ludzie ta gra jest z 2013 roku, a Pecet stoi i czeka ;_;

Opublikowano

Czekam na heists na moim ps4 < 3 Z kumplami już odliczamy : D

Pozdrawiajcie w Max 30 fps a przeważnie 25 :3

No cóż może to już będzie ostateczna data bo ja już chyba odwołam pre order jak tak będzie :D

Dzięki za info teraz znów czekać.

Opublikowano

Pozdrawiajcie w Max 30 fps a przeważnie 25 :3

No cóż może to już będzie ostateczna data bo ja już chyba odwołam pre order jak tak będzie :D

Dzięki za info teraz znów czekać.

Chodzi w stałych 30. Ani mniej, ani więcej, więc nie pisz...

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Współczuję tym którzy już czekali z otwartymi ramionami na nowe GTA. Ja na szczęście grę przeszedłem i ograłem na każdy możliwy sposób, więc nie ubolewam.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

2 przeniesienie premiery, jeszcze trochę i szybciej pogramy w wiedźmina niż w gta V.

Trzecie przeniesienie jak nie 4 ;p

Opublikowano

Narzekacie tak bardzo na przeniesienie premiery, ale chyba lepsze to niż zła optymalizacja jak w przypadku GTA IV nie? Pomyślcie, gdyby zepsuli optymalizację pograliby tylko nie liczni, a tak gra powinna iść wielu osobom. Jeśli chcą dopracować grę i wydać ją na wysokim poziomie w dodatku z dobrą optymalizacją to według mnie dobrze robią. ;)

Opublikowano

Gorzej będzie jeżeli gra będzie nie zoptymalizowana w ogóle po tylu miesiącach czekania ;_; Wtedy będą mieli "przesrane" u graczy za to że wymagania były małe, osoba zakupiła tą grę, a posiada słaby komputer (Troszke powyżej minimalnych) i okazuje się że gra laguje ;p Mam nadzieje, że dopracują aby nie było potem niespodzianek. Oby Gta 5 posłużyło nam parę dobrych lat :)
I mam pomysł. Może założy moderacja tego forum w Gta 5 specjalną ekipę Graczy z mpcforum ? :D Będzie z kim grać (Jeżeli osoby ogarnięte.)

Opublikowano

Gorzej będzie jeżeli gra będzie nie zoptymalizowana w ogóle po tylu miesiącach czekania ;_; Wtedy będą mieli "przesrane" u graczy za to że wymagania były małe, osoba zakupiła tą grę, a posiada słaby komputer (Troszke powyżej minimalnych) i okazuje się że gra laguje ;p Mam nadzieje, że dopracują aby nie było potem niespodzianek. Oby Gta 5 posłużyło nam parę dobrych lat :)

I mam pomysł. Może założy moderacja tego forum w Gta 5 specjalną ekipę Graczy z mpcforum ? :D Będzie z kim grać (Jeżeli osoby ogarnięte.)

Przy przekładaniu premiery R* pisało, że chcą najlepiej zoptymalizować grę. I optymalizacją podobno zajmują się ludzie którzy byli odpowiedzialni za optymalizację w MP3, a tam była bardzo dobra.

A co do tej ekipy to ja mogę się założyć i jestem pewny, że i tak nikt by się tym niestety nie interesował. A według mnie to fajny pomysł.

Co do złej optymalizacji to napewno zła nie będzie ;)

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Narzekacie tak bardzo na przeniesienie premiery, ale chyba lepsze to niż zła optymalizacja jak w przypadku GTA IV nie? Pomyślcie, gdyby zepsuli optymalizację pograliby tylko nie liczni, a tak gra powinna iść wielu osobom. Jeśli chcą dopracować grę i wydać ją na wysokim poziomie w dodatku z dobrą optymalizacją to według mnie dobrze robią. ;)

proszę cię... co niby zrobią w 3 tygodnie? nic :) poza tym grę już optymalizują od dawien dawna

główny powód opóźnienia premiery PC to wina opóźnienia napadów, gdyby uporali się z nimi wcześniej i wyszły np. 15 lutego, to wersja na PC być może  wyszłaby zgodnie z planem 24 marca

a tak to wszystko im się obsunęło.. w dodatku muszą jeszcze dostosować napady pod wersję na PC. W sumie mogliby pewnie wypuścić grę np. 31 marca bez funkcji sieciowych, ale Rockstar woli wydać pełny produkt razem z Online.

to oczywiście moje sugestie, ale wierzenie w bajki że chcą "doszlifować" grę to naprawdę już z lekka głupota. Przecież nie napiszą wprost "znowu obsuwamy premierę PC bo najpierw muszą sprzedać się wersje konsolowe, z nich mamy większy zarobek"...

Opublikowano

Ja miałem podejrzenia że pewnie przesuną jak to rockstar, mam nadzieje że teraz wyjdzie tego 14 kwietnia a nie znowu dopieprzą i zmienią znowu datę premiery na PC. 

Opublikowano

Ja raczej wymiękam powoli z zakupem. Co chwila zmieniają datę premieru, w pewnym sensie to dobrze bo gra będzie (a przynajmniej powinna) dobrze zoptymalizowana a z drugiej czuję się olewany przez nich tylko dla tego że wolę grać na PC. Mam nadzieję, że czas oczekiwania opłaci mi się i nasza wersja pokaże na co ją stać bo każdy zdaje sobie sprawę o ograniczonej już wydajności konsol.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...