Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie jest DE?

AveeShadowek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest na Niemieckim NosTale?
Też typowe p2w? 
Opłaca się tam grać? Jeśli tak to jakie ceny itd
Jakby ktoś mógł ładnie opisać tą wersje bardzo bym podziekował :3

Opublikowano

itemy z nm sa duzo tansze niz na pl

mozna latwo sie dorobic na piorach, eq u6/u7

ceny sp sa nizsze

eq na wyzszy lvl jest drogie, zwykle z dobrymi oslo i naa wysokim + i u

­

Opublikowano

Na pewno jest taniej.

Dobrze jeśli masz z kim grać.

Jeśli chodzi o ND to w sumie w każdej grze znajdą się osoby, które mają lepiej, bo wydają pieniądze.

Wystarczy trochę farta i dasz radę bez kupowania ND :P.

Opublikowano

Powiem ci tak , na De jest bardzo miła atmosfera , fajnie się i gra i jest  możliwość ,że zbierzesz pieniądze na każdą rzecz z NM :D i przy tym z małym wysiłkiem . Nie polecam ładować ND , a co do p2w moim zdaniem na de jest przereklamowane owszem znajdziesz dużo dzieci z nd'kami ale ja dzięki nim się bogacę , więc nie jestem jakoś żle nastawiony na takie osoby wole raczej je opierniczać z kasy :D . Niedawno ktoś pisał ,że na De jest zaufanie do drugiego gracza co do wymian bez pudła  itp. 

Opublikowano

Sam gram na DE od jakiegoś czasu i jest fajnie.

Miła atmosfera, pomocni ludzie, dużo taniej (Itemki z NM zwłaszcza).

Jest Polska fam Quo.Vadss.PL - czy jakoś tak. Niestety nie cieszy się dużym zaufaniem, ponieważ w famce było/jest kilka złodziei, którzy pookradali ludzi z famki.

Nie wiem jak tam jest teraz. Za kilka dni możliwe, że stworzę nową famkę (PL). :)

ZBIERAM LAJKI, HEHE =)

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURE! WIĘCEJ INFO PW =0

Opublikowano

@1361622928-U485574.png_CrEaTiV_ co do quo to jakimkolwiek zaufaniem się cieszy? Od początku to była famka w 90% składająca się złodziei kto nie wierzy niech popyta 90+ co dłużej grają. Jednym słowem ta famka ma już wyrobioną opinię i nic już jej nie zmieni.

Ode mnie z fam 2 uciekło do nich i potem płacz, że złodzieje, nie pomagają i chcą wrócić (dawno się tak nie ubawiłem xD)

Co do cen to są o wiele mniejsze niż na pl ancki 100-130k, blue zwoje 120-150k (czasami 190-200 ale to chyba tylko w eventy)

red zwoje 100-120k, tylko grupa 35-43k pióra 20-23k i poty odnowy 2-3k, olbrzymki 3-4,5k, fulle (hp) 15-20k (mana) 13-16k (all) 20-25k

Sp bardzo taniutkie jest 99+5 znajdziesz za 5-8kk.

Co do zaufania na serwie to jest zaj*biscie wysokie tylko 90% polskich graczy tam kradnie.

P2W ciężko stwierdzić za 500zł masz tylko 80-95kk więc musisz wydać majątek na pro eq 90+.

A niemcy bawią się za hajsy rodziców. 80% graczy to 12-16 lat

95% osób pomaga za free pozostałe 4% to pl chamstwo a 1% to turcy (tego nie da się opisać o ch*j im chodzi xD nie dogadasz się z nimi)

Ale tak to się opłaca grać. O exp nie ma tam co się martwić lod otwarte od 13-22 tylko gorzej z eq xD 

Jak masz czas, cierpliwość i nerwy to spokojnie zarobisz na proo eq

Jeżeli nie posiadasz w/w zdolności lub nie masz grubego portfela to nie masz co zaczynać.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...