Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet jest , a strony w przeglądarce nie otwierają się.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , wczoraj napotkałem problem w moim laptopie , dodam że lapotp jest nowy . Do tej pory wszystko działało jak należy , lecz wczoraj po uruchomieniu laptopa po prostu strony www nie chcą się wczytać . Internet jest , połączenie z internetem też jest ; skype i steam działają , a przeglądarka nie . Próbowałem zmieniać też DNS'y na te od google (8.8.8.8 , 8.8.4.4) ale również nie działa , w dodatku mam drugiego laptopa na którym wszystko działa jak powinno . Logi dołączam do tematu . Czy wie ktoś może co mam zrobić , aby wszystko wróciło do normy ?

FRST.txt

Shortcut.txt

Addition.txt

Opublikowano

W pliku Addition.txt znalazłem następujący błąd:

Error: (02/23/2015 07:54:25 PM) (Source: Tcpip) (EventID: 4199) (User: )
Description: System wykrył konflikt adresów między adresem IP 192.168.1.101 a komputerem o sieciowym
adresie sprzętowym 20-54-76-21-A4-08. W rezultacie mogą być zakłócone operacje sieciowe na
tym komputerze. 

Opis błędu mówi sam za siebie. Sprawdź, czy ktoś w sieci lokalnej nie używa takiego samego adresu IP, co ty.

Opublikowano

Niestety to nie jest ten problem , gdyż na jednym laptopie mam ip z końcówka 101 , a na drugim z końcówką 102 . Najdziwniejsze jest to , że działa mi facebook , google i youtube , a reszta nie ...

Opublikowano

Może telefon jest podłączony przez wifi i otrzymał taki sam adres? Spróbuj na sztywno ustawić końcówkę na np. 111.

Próbowałeś z inna przeglądarką? Możesz wyczyścić cache w ustawieniach, oraz zapamiętane dnsy z cmd "ipconfig /flushdns".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...