Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dylemat dotyczący wyboru serwera

Arkzyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Jestem powracającym graczem i zastanawiam się jaki serwer wybrać, a o aktualne informacje ciężko. Jako, że ciężko mi się zdecydować jeśli chodzi o wiele aspektów w grach, to poznawiłem zasiągnąć tutaj rady.

Moje pytanie brzmi: na których serwerach grają Polacy, oraz ogólnie jaki klimat/kultura na nich panuje ?

Z tego co wyczytałem, to były wzmianki o serwerach Fraya i Arcadia.

Na Fraya mam dwie postacie na poziomach 3x, jednak pewnie będę zaczynał od nowa - ciężko się wbić w rytm po długiej przerwie, więc wolę od początku przetrawić.

Jeśli mam coś doprecyzować, to chętnie to zrobię.

Z góry dzięki,

Pozdrawiam.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Z własnego doświadczenia mogę polecić Ci serwer Killian. Jest tam naprawdę sporo polaków jak i gildii pvp i pve. Napewno ktoś cie w swoje szeregi przyjmie. Odnośnie kultury to ciężko jest mi to stwierdzić ale na pewno się nie zawiedziesz :)

Pozdro

Opublikowano

A ja bym poszła za pomocą wyliczanki. Na każdym serwerze znajdą się rodacy i na każdym będzie panować podobna atmosfera. Zawsze będą "perły" serwerowe, które są znane z bycia najbardziej znienawidzoną osobą na serwerze i na pewno na każdym będzie można znaleźć masę gildii zapewniających dobrą zabawę.

Opublikowano

Czasem niektóre serwery mają wyjątkowy "dar" przyciągania większej ilości osobników z gatunku "LOL Fck U Noob OMG ROFL!" niż inne, więc wolałem się zorientować jak tutaj wygląda sytuacja.

Jeśli wszędzie jest podobnie...to jedynie wyliczanka, chyba, że wcześniej znajdę jakąś wesołą kompanię :P

Dzięki za odpowiedzi, a jeśli ktoś ma jeszcze dodatkowe spostrzeżenia, to chętnie wysłucham.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Wiadomo tam gdzie więcej ludzi znajdzie się też więcej kretynów.

Mam postacie na Killianie, Arcadii i Frayi.

Polecam Frayę i Arcadię ale są to serwery PVE.

Jeżeli zależy Ci na PVP to Killian ale tam łatwiej nadziać się na nieciekawych ludzi.

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Opublikowano

Ja z bratem od 4 dni sobie gramy na US na serwerze o nazwie : Tempest Reach :) Zapraszam !!! gramy berserkerem i Wariorem (35 lv ) 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...