Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Login a nazwa wyświetlana.

Teeesik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, krótko i na temat - Proponuję, by wprowadzić domyślną funkcję do profilu jaką jest zmiana nazwy wyświetlanej. Dlaczego zapytacie? Jest to w pewnym sensie urozmaicenie ale też pomaga to w zabezpieczeniu konta przed włamaniem itp.

P.s. - Jest możliwość zmiany loginu przez administratora czy coś takiego? (Dziękuję za odpowiedzi.)

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

Nazwę może zmieniać użytkownikom GM, więc raczej zbędne.

Od kiedy GM może zmieniać nazwę? Rozmawiałem z jednym z nich i twierdzi, że nie ma ów opcji.

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

Od kiedy GM może zmieniać nazwę? Rozmawiałem z jednym z nich i twierdzi, że nie ma ów opcji.

Musisz mieć odpowiednie nagrody (gold member, black member, best member), by gm mógł Ci zmienić nick.

Opublikowano

Jeśli masz te nagrody to możesz sobie zmienić nick samemu.

No tak, ale nie każdy ma powodzenie w konkursach, nie jest twórczy itd. więc nie ma możliwości wygrać konkursu, a jest to też zabezpieczenie dla konta, także  dlaczegoby nie udostępnić tego szarym uytkownikom? Albo od rangi prouser itd..

Opublikowano

No tak, ale nie każdy ma powodzenie w konkursach, nie jest twórczy itd. więc nie ma możliwości wygrać konkursu, a jest to też zabezpieczenie dla konta, także dlaczegoby nie udostępnić tego szarym uytkownikom? Albo od rangi prouser itd..

Bo wtedy masz motywacje, aby brać udział w konkursach. Jakby użytkownicy mogli robić to wszystko co np. Gold lub Best Membet to plakietki nic nie były warte i nikt by nie brał udziałów w konkirsach, bo po to skoro i tak mam wszystkie opcje.

A jeśli ProUser miałby taką opcje to by zaczął się spam dzieci który chcą zmienić nick na taki "słiiiiiiiiit", bo ten mi nie pasuje "smutaski :c". A ProUser jest od 500 postów, więc pomyśl jaki byłby spam, żeby taką liczbę uzyskać.

Ja jestem na nie. Żeby sobie nick zmienić to trzeba się postarać, oraz wtedy mamy motywacje.

Jeszcze raz OGROMNE NIE.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

No tak, ale nie każdy ma powodzenie w konkursach, nie jest twórczy itd. więc nie ma możliwości wygrać konkursu, a jest to też zabezpieczenie dla konta, także  dlaczegoby nie udostępnić tego szarym uytkownikom? Albo od rangi prouser itd..

­Można dodać opcję wpisania nazwy wyświetlanej przy rejestracji, bo już zarejestrowany użytkownik ma możliwość zmiany nazwy poprzez nagrody.

To podałem taką propozycję.

­

Opublikowano

Jeśli masz te nagrody to możesz sobie zmienić nick samemu.

Niektórzy mają zbugowane rangi i nie mają tej opcji w panelu, stąd moja informacja o pw do gm. :P

Opublikowano

Kiedyś tak było, sam mam inny login niż taki jak miałem pierwotnie. Jestem za przywróceniem tego, bo zawsze to jakiś plus dla bezpieczeństwa.

Opublikowano

Kiedyś tak było, sam mam inny login niż taki jak miałem pierwotnie. Jestem za przywróceniem tego, bo zawsze to jakiś plus dla bezpieczeństwa.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

­

Opublikowano

Rozdzielenie nazwy wyświetlanej i loginu przy rejestracji podniesie poziom bezpieczeństwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...