Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Od jakiegoś czasu nie mogę zreloadować serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu nie mogę "zreloadować" serwera. Kiedy piszę reload, wyłączają się wszystkie pluginy

[21:52:44 INFO]: [MobArena] disabled.
[21:52:44 INFO]: [HolographicDisplays] Disabling HolographicDisplays v1.8.1
[21:52:44 INFO]: [AutoSaveWorld] Disabling AutoSaveWorld v4.12.1
[21:52:44 INFO]: AutoZapisywanie
[21:52:44 INFO]: AutoZapisywanie Kompletne
[21:52:49 INFO]: [ClearLag] Disabling ClearLag v2.7.7
[21:52:49 INFO]: [TreasureChest] Disabling TreasureChest v8.4.4
[21:52:49 INFO]: [BossMessage] Disabling BossMessage v1.1.0
[21:52:49 INFO]: [LogIt] Disabling LogIt v0.7.0-b1034
[21:52:49 INFO]: [FunnyGuilds] Disabling FunnyGuilds v3.9.4 Cleaned

Ostatni jest plugin FunnyGuilds. Jak go nie było można było co chwilę robić reload i działało wszystko. Proszę o pomoc.

Będę bardzo wdzięczny jak ktoś rozszyfruje mój problem. 

Z góry dziękuję.

2.png

Opublikowano

Ok. plugin fajny tylko, że wolno reloaduje i nie mogę wszystkich pluginów na raz.

Wyskakuje coś takiego w konsoli:

java.lang.NullPointerException
at ch.njol.skript.bukkitutil.PlayerUtils$1.run(PlayerUtils.java:54) ~[?:?]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:71) ~[mc.jar:git-Spigot-1543]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.scheduler.CraftScheduler.mainThreadHeartbeat(CraftScheduler.java:346) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.v(MinecraftServer.java:638) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:284) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:584) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:490) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [mc.jar:git-Spigot-1543]
[23:02:27 WARN]: [Skript] Task #358 for Skript v2.1.2 generated an exception
java.lang.NullPointerException
at ch.njol.skript.bukkitutil.PlayerUtils$1.run(PlayerUtils.java:54) ~[?:?]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:71) ~[mc.jar:git-Spigot-1543]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.scheduler.CraftScheduler.mainThreadHeartbeat(CraftScheduler.java:346) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.v(MinecraftServer.java:638) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:284) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:584) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:490) [mc.jar:git-Spigot-1543]
at net.minecraft.server.v1_7_R3.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [mc.jar:git-Spigot-1543]

ale tak to jest OK, więc dziękuję bardzo. 

Jeśli ktoś by wiedział co jest przyczyną błędu to proszę napisać.

2.png

Opublikowano

Mam identyczny błąd jak kolega @bitaspl :) , daje reload to serva crashuje.

Napisz ile masz pluginow i jakie specyfikacje maszyny. Ja np na moim servie nieduzy 910mb ram i niewiem jaki procesor :3 mam 50 pluginow to crashuje bo brakuje ram lub cpu.

Opublikowano

Napisz ile masz pluginow i jakie specyfikacje maszyny. Ja np na moim servie nieduzy 910mb ram i niewiem jaki procesor :3 mam 50 pluginow to crashuje bo brakuje ram lub cpu.

No ja mam 2 GB ramu i 34 pluginy  :3. Ale problem pojawił się jak zainstalowałem plugin na gildie, czyli Funny guilds.

2.png

Opublikowano

Serwera nie powinno się reloadować. Najlepszym rozwiązaniem będzie restartować serwer na stronie hostingu i po problemie :D

Taką informację już dostałem. A poza tym restart serwera dłużej zajmuję.

2.png

Opublikowano

Błąd naprawiłem , musisz ściągnąć nowszą wersje funny guild ;) , ja tak zrobiłem teraz wszystko ładnie działa ;).

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...