Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o nowym Addzie? Druga cn'ka? Bulid?

ppkkp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z racji że we środe wchodzi nowy Add, chciałbym zapytać was o opinię na jego temat, i bulid.
Jak dla mnie jest bardziej supportowy, i średnio będzie z solowaniem mapek, a według Was? :x

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

"Nowy Add" nie wychodzi w środę. To jest pewne, musisz poczekać gdzieś do połowy marca. W planach są inne patche.

Ja na Voidze soluje nim plansze na ludzie, Maximum Strike i Moonlight Rhapsody to świetne połączenie. Ale faktycznie, wypada mieć lepszą broń.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Jeeeju, co Ty do mnie mówisz ;__; (rozczarowanie lvl 80), może chociaż nowe skill cut iny wprowadzą? A własnie, mógłby mi ktoś wytłumaczyć działanie tej magicznej garderoby na KR? xD

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

"Nowym Addem" łatwo o solowanie mapek, wystarczy umieć grać. Osobiście używam takiego buildu i bardzo dobrze się sprawdza i na PvP na PvE. 

Tak jak mówił Kubaman TiT/DiE napewno nie będzie w tą środę, ew. za tydzień bądź dwa. Sądzę, że w tym tygodniu dostaniemy nowy wygląd IS'u (może z nowymi skill cut-in'ami) lub Magic Wardrobe, chociaż możliwe jest nawet dodanie obu tych nowości. Co do wyjaśnienia jej działania odsyłam tu, jest już polska wersja szafy, lecz wymaga korekty. Myślę, że poradzisz sobie z angielską wersją.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Nowy Add" To będzie druga CA bardziej niż CN'ka(jeśli chodzi o dmg, i poziom trudności postaci), dmg z niczego, z podstawowego combo (bez skilli) zbierze ci całe hp. Gram VC i nienawidze CA, wszystkich Ren, Ar, i Add'ów. Co nowsze postacie to bardziej OP. Tak jak mówie wszystkim znajomym z Els'a, zrobią postać która włączy skill'a na początku planszy i po prostu  będzie wyłączać plansze, każdy dostanie ocene S+, drop i exp x2. Nie ma to jak taktyki GF'a :"kurde róbmy coraz bardziej OP klasy, to ludzie wrócą, bo jak zrobimy postacie tak mocne jak poprzednie to nikogo nie zainteresuje". Brawo, brawo.

Opublikowano

Shecter GF nie wymyśla se postaci, te postacie są narzucane z KR. I nie narzekaj, że coraz bardziej OP i OP, jak ja "niby" słabą postacią z łatwością jadę te postacie OP. Gracze mówiący, że Addy, Ary, czy tam Eleshitki są OP to są osoby, które chyba grać nie umieją. Sorry, ale jak ja potrafię RFem czy LK (przecie to nie Add czy inne OP ujstwo, więc jest słaby) zabić z łatwością taka Asurę czy Crimsona, to już coś znaczy, że wszystkie postacie są dobre (OP), tylko pierw trzeba się nauczyć grać.

Czy ty wg widziałeś DiE w pvp? 1 combo i prawie hp już nie ma. Jedyne co DiE ma to dmg, bo obrona jest do niczego, nawet nim jest trudno grać, bo przez w uja niską obronę łatwo nim paść.

Opublikowano

RF'em to ja sobie moge wbić SSS w 1 dzień. Nie ma nawet co porównywać RF'a do VC. RF'em bym nie narzekał bo ma on jakieś dash'e i dmg z niczego (bez potrzeby celowania skillami), a VC wszystko trzeba trafić, a nie (taka sakra z jaskółką, addy czy chungi) jak postacie które klikają skilla i miają wyrąbane bo się same naprowadzają. Pograj VC pvp to zobaczysz o czym mówie. Ja rozumie że GF nie wymyśla postaci bo to z KR leci, ale to po prostu wtedy mam na myśli ogólnie gre Elsword i to jak postacie robią, a nie samego GF, to tylko developer. 

JAK MOŻNA PISAĆ ŻE RF JEST SŁABY XDDD Koleś żałosny jesteś... Widać grasz RF'em ze wszystkich klas raven'a, ale niestety prawda taka że RF jest praktycznie najlepszy do pvp xDD. Takie tam, RF najlepszy gracz pvp na PL'u.

Opublikowano

->Sorry, ale jak ja potrafię RFem czy LK (...) przecie to nie Add czy inne OP ujstwo(...)

Kochanie, zakładając, że ktoś gra na twoim poziomie to Add bądź CA powinna cie zjeść na 3 combo :3 Bo niestety każdy ci powie, że Add jest broken jeśli chodzi o pvp. Potwierdzają to nawet hejty nie tylko graczy Pl ale NA czy z Kr. Najbardziej bronią tego ludzie którzy grają tym shitem c:

Tutaj nawet nie chodzi o płakanie, faktem jest, że co nowsza postać tym jest silniejsza -> z klasami jest to samo. Czysty hajs, może boją się, że Els skończy jak Grand Chase? Osobiście uważam, że w poziomie trudności taki Add czy Ara są postaciami najmniej wymagającymi dla cebulaczka jeśli chodzi o samą rozgrywkę. Z czego comba Adda mają burst właśnie na poziomie CA. Według mnie jeśli grasz np 70 lvl na 50 lvl i osoba z low lvlem (tutaj CA bardzo) swoim combo robi ci większy dmg to znaczy, że coś poszło bardzo nie tak. DiE na pvp będzie równie mocny co poprzednie Addy bo to już nawet nie chodzi o klasę, a zrąbanie balansu całej postaci. Obrona DiE? Proszę, po co mu obrona jak nawet nie podejdziesz? Zrób sobie dobre eq i już papierem nie będziesz, proste jak pierdo... no.

Zrobię DiE bo design postaci mi się podoba i wydaje sie najmniej pedalski ze wszystkich. Podczas robienia drzewka nie zauważyłam by pve sprawiało jakąkolwiek trudność, aoe skille są więc da rade, solowanie czymkolwiek w tej grze nie jest trudne xD Chociaż mam poważny dylemat nad Maximum Strike, a Stardust Shower. Maximum czyste pvp ale na pve może się przydać. Z drugiej strony Stardust też ma dobry dmg.

Opublikowano

Jak moim LK daje rade jechać CrA czy Asure to coś znaczy (chyba, że to nagle LK zrobił się op shitem) i to mi posłużyło jako przykład, że postacie, które nie są (niby) OP potrafią zabić takie OP. Jak dla mnie na postacie narzekają osoby, które grać nie umieją... Każda postać jest "OP", tylko jedną łatwiej się gra, drugą trudniej. Grałem już na tyle długo z takimi postaciami na PvP jak Asura, CrA, czy nawet DiE (oczywiście nie na polskim serwie, bo my go jeszcze nie mamy), że szczerze nie robią one na mnie już większego wrażenia. Tak jak wy myślałem sobie, że to jakieś OP shity nie do pokonania, ale zgrałem z nimi raz, drugi, setny, nawet sam spróbowałem zagrać taką postacią i dzięki temu wiem jakie mają comba/umiejętności/nawet strategie (1 klasą większość graczy gra tak samo). Wystarczy poznać przeciwnika, a już taki straszny się nie wydaje.

Co do twojego dylematu osobiście wole Strike, ale to tylko moja opinia, chociaż nie powiem Stardust robi ładne dmg nawet na PvP.

Opublikowano

Nie wiem czy jest op shittem, po prostu niektóre skille nie powinny miec prawa bytu c: I nadal czekam aż pvp będzie ograniczać się do zwyczajnego setu z pvp, bez buffów randomujących się na mapie i tytułów wyznaczających "bedę lepszy bo nie mam życia" xD Oczywiście, że mogą - nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Zakładamy, że to ktoś kto ma jakikolwiek zmysł strategiczny - poza tym wszystko zależy od eq #P2W pls. No właśnie ten poziom trudności powinien być jakkolwiek wyrównany. Trudność postaci nadal nie zmienia faktu, że dmg jest zbyt wysoki przy niektórych combo - mechanika tutaj nie istnieje, sadly. Co więcej widać to po ludziach którzy zmieniają klasy bo dostały buffa, serdecznie nie pozdrawiam :") Strike'a na pewno wezmę na pvp chociażby dla kochanych Ren czy Aish (też chce ponubczyć samymi auto target skillami xD). Po prostu wezmę drugie drzewko i wpakuje Stardust w pve.

Opublikowano

"Nowy Add" nie wychodzi w środę. To jest pewne, musisz poczekać gdzieś do połowy marca.

Time Tracer - 18 Marzec

Diabolic Esper - 1 Kwiecień

­

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Kubuś chyba, że GFowi (jak zwykle) coś się odwidzi i wsadzą nam ze 3 tygodnie bezużytecznych eventów :D

Zange szczerze, ja zapuszczam tylko strike, rhapsody i potworów na mapie nie ma. Nw czy to takie złudzenie, ale użyciu rhapsody zdaje mi się czy na planszach strike sam zaczyna namierzać? xD + DiE to nie takie wielkie dmg (nie liczę dmg z włączonym rhapsody), wielkie dmg to ma CrA, wręcz przesadne, 70k (bez kryta) ze stoica to lekka przesada ._.

Opublikowano

Fakt, ostatnie eventy są pożal sie boże. Znaczy wiesz ja nie twierdze, że nie czyści ale z reguły kiedy mam 2 drzewka staram się mieć na nich inne skille. Poza tym stardust bardzo ładnie wygląda, a że lece na wszystko co estetyczne to... </3 CrA jest broken, dlatego jest taki zasyp jednakże Addy ogółem też mają ostry burst. Pół hp z combo też nie jest normalne x D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...