Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Rek'Sai na topie

elkoziomys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat rek'sai na topie. Kiedyś kosiła srogo, teraz nie mam pewności co do jej siły. Ktoś grał, ktoś wie?

Opublikowano

Przed 6 na topie jest rape content, po 6 już jest gorzej głównie przez bezużytecznego na linii ulta chociaż głównie zależy od przeciwnika.

Jako przykład mogę podać siebie samego: grałem riven na rek'sai top, przed 6 było bardzo ciężko ze względu na jej knockup oraz Q, po 6 gość nie miał już co robić na toplane ;)

Opublikowano

Szczerze? Moim zdaniem nie oplaca sie grac nia na topie, ze wzgledu na ulta, ktory niezbyt nam sie przyda. W jungle jak najbardziej sobie poradzi... i jeszcze jej przekopywanie przez cala mape... no super sprawa... :D

zSCFQrN.png

Opublikowano

Szczerze? Moim zdaniem nie oplaca sie grac nia na topie, ze wzgledu na ulta, ktory niezbyt nam sie przyda. W jungle jak najbardziej sobie poradzi... i jeszcze jej przekopywanie przez cala mape... no super sprawa... :D

nom ult tak bardzo useless, bo to przecież tylko darmowy powrót na linię lub easy ganki na bota/mida. OK znawco z brazu.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Zapominacie o E dzięki szybkiemu combu (knockup + Q + E) zdejmiecie 3/4 hp od Riven zanim ona was zdaży zaatakować. Musicie mieć tylko naładowaną furię, żeby zadać true dmg który jest bardzo ładny. Ult daje atack speed, który skaluje się z Q. Prościej mówięc im więcej atack speeda tym szybciej bijemy z Q.

Opublikowano

nigdy nie ogarne po c**j ludzie probuja umieszczac takie postacie jak rek na topie podczas gdy jest z*******a na jungli... to samo jest z jaxem czy rengarem. oni sa dobrzi na topie i jungli, nie ma po co ich umeiszczac gdzie indziej.

Jak smerfastycznie. Daj mi to, co mi się należy.

"Wiarę w Boga powinno tracić się tak jak pierwsze zęby".

Opublikowano

Może po to bo Rek Sai jedzie prawie wszystko na Topie? Troche logiki. Teraz po nerfach jest trochę gorzej ale true damage co parę sekund nadal jest.

Opublikowano

Potrafi zamiatać na topie, a do tego ult dzięki, któremu wrócimy szybko na linie to po prostu bajka :) Dzięki temu zamiast przykładowo teleporta możemy wtedy śmiało brać ignite bądź exhausta :)

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Na top'ie jest useless...,lecz w jungle'i to totalny potwór :) .Na topie nie dasz rady nią coś ugrać.. teraz jest jeswzcze taka "meta" ,że rek sai nie zniesie poke np ze strony liss :)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

nom ult tak bardzo useless, bo to przecież tylko darmowy powrót na linię lub easy ganki na bota/mida. OK znawco z brazu.

Po pierwsze ni jestem jakims wielkim znawca tej gry, ale stwierdzam, ze ult PODCZAS BYCIA NA TOPIE nie jest az tak przydatny, jak w jungli. O takim gankowaniu nie pomyslalem i fakt, moze to byc ciekawa opcja, aczkolwiek na 100% bedzie sie mniej sprawdzala na topie, niz w jungli. ;)

zSCFQrN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...