Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podmiana Zbrojek w Kliencie Pomocy ! :)

Dworczi :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! :)

Pomoże mi ktoś ze zbrojkami w kliencie ? Chodzi mi o podmienienie aktualnych zbrojek na inne .. nie wiem jak to się dokładnie robi krok po kroku , nie chce popierdzielić czegoś a chcę się nauczyć na każdego przychodzi pora ^^:D .

Zbrojki są wgrane w Kliencie od 1-250 lv lecz chodzi mi o ich podmianę co muszę mieć i co zrobić by dokładnie je podmienić? Proszę o pomoc :)

Opublikowano

1.Rozpakowujesz root.

2.Załóżmy że chcesz zmienić jakąś zbroję dla woja.

Otwierasz w root warrior_m.msm.

3.Szukasz value3 zbroi do podmiany (przedtem musisz sprawdzić jaka ta zbroja ma value3, np w navicat. value3 z itemproto to ShapeIndex z pliku msm)

Załóżmy że jest to ta zbroja:

Group ShapeData62
	{
		ShapeIndex			13
		Model				"warrior_5_1.GR2"
		SourceSkin			"warrior_5_1.dds"
		TargetSkin			"warrior_5_1.dds"
	}

4.Teraz musisz poszukać nazwe nowego modelu który jest dodany(którego chcesz zrobić zamiast starego).

Zmieniasz nazwę starego modelu na nowy:

Group ShapeData62
	{
		ShapeIndex			13
		Model				"model nowej zbroi.GR2"
	}

Pozostałe 2 linijki (SourceSkin i TargetSkin) możesz usunąć, o ile model jest dobrze wrzucony do clienta, nie powinno być problemu.

Opublikowano

No dobrze ;) jeżeli chciałbym wrzucić powiedzmy ten set zbrojek : 

http://www.mpcforum.pl/topic/1271043-nowy-set-broni-i-zbroi/

to od czego powinienem zacząć ? 

w tej paczce są trzy foldery :

-BRILHO ARMADURA DEMONIACA

-pc

-pc2

i 4 pliki TGA:

-51120

-51130

-51140

-51150

oraz Dokument tekstowy 

-ITEM-PROTO

co z nimi zrobić ? jak edytować pliki w moim kliencie żebym nie miał żadnych problemów ? :) Z góry Dzięki :P

Opublikowano

Kolejny temat z tym samym gościu masz mase poradników to piszesz bezsensowne tematy. pc odpowiadają za postacie pc to mężczyzna a pc2 to kobieta chyba ninja i szamnka bo kiedyś nie było kobiet te 4 pliki TGA to są zapewne ikony a te numerki to ich ID które wczytuje itemproto żeby były one na serwerze 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...