Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klawiaturą - nie działają niektóre znaki

Foqet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu nie działają mi przyciski "y" "t", cyfry 1 2 3 4 7 8 9 0 z wyjątkiem  5 i 6, a także backspace. Dzieje się to tylko rano, o około godzinie 10:30 problem ustaje, ale podczas ferii coś takiego jest męką podczas pisania z kolegą. Jak to naprawić?  (Dałem ten temat tutaj, bo w sprzęt - usterki nikt nie odpowiada, a tutaj to aż się roi od odpowiedzi.)

Opublikowano

@Foqet

Nie działa w określonych godzinach czasowych? Może, któryś z domowników Cię robi w konia po prostu :D 

Jeśli jest to mysz, do której są sterowniki, sprawdź czy nie masz gdzieś ustawionej opcji z wyłączeniem poszczególnych klawiszy w określonych godzinach or zaktualizuj/ zrób re-install tych sterowników.

+ nie wiem, czy to może coś na tej zasadzie, ale, gdy mi nie działało Ś i Ć po kombinacji ALT + S/C, to okazało się, że to była wina sterowników od karty graficznej, nie wiem jakie to miało połączenie, ale naprawiło ^*^

Opublikowano

@Foqet

Nie działa w określonych godzinach czasowych? Może, któryś z domowników Cię robi w konia po prostu :D

Jeśli jest to mysz, do której są sterowniki, sprawdź czy nie masz gdzieś ustawionej opcji z wyłączeniem poszczególnych klawiszy w określonych godzinach or zaktualizuj/ zrób re-install tych sterowników.

+ nie wiem, czy to może coś na tej zasadzie, ale, gdy mi nie działało Ś i Ć po kombinacji ALT + S/C, to okazało się, że to była wina sterowników od karty graficznej, nie wiem jakie to miało połączenie, ale naprawiło ^*^

mam poprostu jakąś marną klawiaturę tracera za max 20zł albo mniej, a myszka jakaś natec genesis g77, wiec nie wiem dokladnie co zrobic, zadnych sterownikow nie dostalem

Opublikowano

wejdz panelsterowania>sprzet i dzwiek> urzadzenia i drukarki > wejdz w własciwosci klawiatury i spróbuj zaktualizowac

Opublikowano

wejdz panelsterowania>sprzet i dzwiek> urzadzenia i drukarki > wejdz w własciwosci klawiatury i spróbuj zaktualizowac

Wyskakuje, że nie są potrzebne pliki sterowników, albo że ich nie załadowano.

Opublikowano

Klawiatura jest zapewne na USB, więc tak, odłącz ją, spróbuj podłączyć do innego portu, jeżeli nie pomoże, to spróbuj "przeczyścić" wtyczkę, ewentualnie zdobądź jakąś inną klawiaturę/podłącz ją do innego komputera, wtedy wykluczymy winę systemu/komputera, a pozostanie wina klawiatury... Możliwe że po prostu już "padła".
Pozdrawiam.

Opublikowano

Klawiatura jest zapewne na USB, więc tak, odłącz ją, spróbuj podłączyć do innego portu, jeżeli nie pomoże, to spróbuj "przeczyścić" wtyczkę, ewentualnie zdobądź jakąś inną klawiaturę/podłącz ją do innego komputera, wtedy wykluczymy winę systemu/komputera, a pozostanie wina klawiatury... Możliwe że po prostu już "padła".

Pozdrawiam.

Robiłem to, zamiennik także nie działa. Mam zamiar zmienić za 2 miesiące klawiaturę na Razer BlackWidow Chroma

Opublikowano

Zamiennik klawiatury, tak? Może wina leży po stronie systemu? Ew. Próbowałeś zaktualizować BIOS/UEFI?

Opublikowano

Zamiennik klawiatury, tak? Może wina leży po stronie systemu? Ew. Próbowałeś zaktualizować BIOS/UEFI?

Z zamiennikiem to dokładniej tak - nie działa spacja i cyfry, w obu pod wpływem zimna, idzie to jakoś naprawić? A z tymi biosami to nie będę kombinował bo jeszcze coś zepsuję  :(

Opublikowano

Hmmm... Pod wpływem zimna... Pewnie coś w środku się... Popsuło... Trzeba by ją rozkręcić, i zobaczyć, może coś w środku klawiatury, wyjmowałeś klawisze i czyściłeś? Być może też tam coś "blokuje"... Ciężka sprawa :/

Opublikowano

Hmmm... Pod wpływem zimna... Pewnie coś w środku się... Popsuło... Trzeba by ją rozkręcić, i zobaczyć, może coś w środku klawiatury, wyjmowałeś klawisze i czyściłeś? Być może też tam coś "blokuje"... Ciężka sprawa :/

Wyczyściłem porządnie sprężarką (xD), rozkręciłem i nic w środku nie ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...