Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 SG gdzie zarabiać i co kupić.

kaka22222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Zaczołem wczoraj grać na Metin SG i nie bardzo wiem jak moge tam zarobić.

1) Cena KU Aury to chyba okolo 1.5kk czy cos kolo tego, a takiego riba +9 30 sr z kd +4 widzialem po 100kk albo i wiecej, dlatego gdzie najszybciej zarobie na takiego ribka?

2) Na jakim lvl'u inwestowac w eq typu +9 ? (Gram Mentalem ) 

3) Na sam poczatek gry kupic eq +9? (bron ) i ile za nie zaplace? 

Jak macie jeszcze rady jak dropić, expić i inne takie sprawy to piszcie mi tu pod tematem albo na PW.

Opublikowano

kwestia zarobku jest taka sama jak na PLu

polecam bić metiny, łowic rybki

może pomysł też o jakimś bocie postaw gdzieś w m2 żeby dropilo kawałki klejnotu itp.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

kwestia zarobku jest taka sama jak na PLu

polecam bić metiny, łowic rybki

może pomysł też o jakimś bocie postaw gdzieś w m2 żeby dropilo kawałki klejnotu itp.

To każdy pisze...

Mi chodzi żeby ktos odpowiedzial mi na te 3 pytania np: na swoim przykladzie

Opublikowano

Tam się strasznie trudno zarabia, bo drop jest strasznie zwiększony.
Medale - grosze
Przedmioty Biologa - grosze
Z około 200 rozwalonych metinów poleciały mi dwa czarowane ostrza i jedno badziewne KD +4.
Większość ulepszaczy - grosze
Rybki - grosze
Przetopy - grosze (nie mówiąc już o trudności w znalezieniu kd +0/1/2)
RIBy - grosze
FMSy - grosze
Resztę itemów na 30 lv ludzie wywalają na ziemię.
Bardzo trudno znaleźć RIBa lub FMSa czystego +9.

Także wszystko grosze, a większość itemów +9 jakie znajdziesz mają najlepsze KD i najlepsze bony.

Dlatego wróciłem na PL'a.

Opublikowano

Tam się strasznie trudno zarabia, bo drop jest strasznie zwiększony.

Medale - grosze

Przedmioty Biologa - grosze

Z około 200 rozwalonych metinów poleciały mi dwa czarowane ostrza i jedno badziewne KD +4.

Większość ulepszaczy - grosze

Rybki - grosze

Przetopy - grosze (nie mówiąc już o trudności w znalezieniu kd +0/1/2)

RIBy - grosze

FMSy - grosze

Resztę itemów na 30 lv ludzie wywalają na ziemię.

Bardzo trudno znaleźć RIBa lub FMSa czystego +9.

Także wszystko grosze, a większość itemów +9 jakie znajdziesz mają najlepsze KD i najlepsze bony.

Dlatego wróciłem na PL'a.

Ulepy grosze, kawałek klejnotu 250k, kzz 150-200k

Małż 2kk, ość 150k

Itemy 30lv ~ 800k slabe

A z metkami masz pecha.

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

@Nฉiler

Te na 30 lv to po 300k-400k stoją.
Małże 2kk, ale szczerze, kto będzie miał cierpliwość do tego by cały dzień stać i łowić rybki?
Najtańszą broń na 30 level +9 widziałem za 30kk, czyli sprzedając kawałki klejnotu należy wydropić ich 120 sztuk (nie mówiąc o znalezieniu kupca).
Ości potrzeba 200.
Dlatego wolę PL'a, ceny broni na 30 level takie same, ale przynajmniej łatwiej zarobić na dropieniu bo drop nie jest tak przesadzony jak na SG.
Dodatkowo szansa ulepszenia na SG jest mniejsza niż na PL'u, co daje niezłe połączenie bardzo drogich broni +9 i tanich medali, ulepszaczy etc.

Opublikowano

@Nฉiler

Te na 30 lv to po 300k-400k stoją.

Małże 2kk, ale szczerze, kto będzie miał cierpliwość do tego by cały dzień stać i łowić rybki?

Najtańszą broń na 30 level +9 widziałem za 30kk, czyli sprzedając kawałki klejnotu należy wydropić ich 120 sztuk (nie mówiąc o znalezieniu kupca).

Ości potrzeba 200.

Dlatego wolę PL'a, ceny broni na 30 level takie same, ale przynajmniej łatwiej zarobić na dropieniu bo drop nie jest tak przesadzony jak na SG.

Dodatkowo szansa ulepszenia na SG jest mniejsza niż na PL'u, co daje niezłe połączenie bardzo drogich broni +9 i tanich medali, ulepszaczy etc.

Gram na sg aktualnie, powodzenia w kupowaniu fms za 400k.

Wolisz pla do 40lv, potem jak bd 3ba zapakować trochę złocisza to gorzkie żale.

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

Opublikowano

Kolega wyżej dobrze określił sytuacje panującą na sg, global nie powiem, z*******y, kontakt z GA w praktycznie każdej chwili, wszystko miodzio, tylko totalnie zajechana równowaga między wysoko i nisko poziomowymyi postaciami + brak wyboru serwerów strasznie utrudniają grę nowym graczom. Na plus idzie co weekendowy event ze szkatami itd, bo na tym idzie się ładnie dorobić na dosyć niskim poziomie, ale jak chce się tam coś osiągnąć 'teraz' to trzeba kombinować pod górkę jak tu sobie samemu 'to i owo' załatwić bez wkładu pieniędzy na gre, a z tym to w sumie nie jest tak łatwo. Nawet kamyczki są tam nic nie warte, ku praktycznie schodzą, ale bardzo rzadko w stosunku do takiego PL'a. Tak w skrócie, jeżeli nie dorobiłeś się jeszcze niczego na sg to nie polecam tam kontynuacji przygody, rok-dwa i ten global się rozsypie. Jeżeli koniecznie zależy Ci na globalu to polecam PL'a, jakby nie patrzeć stabilnie się trzyma jak na to ile syfu do niego wprowadziło g4.

Opublikowano

@Jeawl skąd info że global się rozsypie? uwierz mi że mam bardzo dobry kontakt z administracją i o niczym nie wiem.

to niskie postacie teraz drpoią itemki z rarity system( każdy nowy itemek może mieć wbudowany 6-7 bonus(nie zmienialny, nie dodawalny) np. 8%śr albo hp), wyobraź sobie potencjał takiego itemka.

@Nฉiler skąd info o procentach na ulepszenie? z dupy
na sg usuneli najniższe wartości bonusu(np 3%vs orkom) w sumie około 50 bonusów mniej, a na pl?

Opublikowano

To nie ja pisałem że małe, ale fakt typ ma info z dupy, ja tam gram i mi się podoba. Wrzucam 3 odc z serwera sg a mam juz neck 4b 1.5k branse 2k i fms 9.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...