Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Antica

Remilek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

patrząc na światy chyba jeden z najbardziej grywalnych jest Antica pomyślałem stworzyć temat dotyczący tego świata ;) zapraszam do dyskusji oraz przesyłania screenów.

ostatnie czasy pamiętam 8.42? 8.6? po długiej przerwie wracam do gry :D chyba dużo mnie omineło ps nie mam ciekawych screenów dopiero co z rooka wybiłem o ile można to tak nazwać bo trochę to zmienili... 

skilowanie czas zacząć ! :D

tylko trochę biedę klepię, chyba zrobię knighta i uruchomię bota żeby coś mieć kasy na small stone..91905110818531978406.pngtym czasem mykam spać bo popołudniówka czeka ;>

Opublikowano

Na twoim miejscu nie marnowałbym czasu na wrzucaniu tutaj swoich pamiętników z gry tu, lecz na tibiopedia.pl

Co takie pesymistyczne nastawienie? :D Chyba najwięcej osób z forum gra na antice, bo jest to obecnie bezapelacyjnie najlepszy świat rl. Miło tu popatrzeć jak ktoś gra.

Opublikowano

Co takie pesymistyczne nastawienie? :D Chyba najwięcej osób z forum gra na antice, bo jest to obecnie bezapelacyjnie najlepszy świat rl. Miło tu popatrzeć jak ktoś gra.

To zależy, ja wolę sobie akurat pograć na serwerach z małą ilością osób typu kenora czy elysia.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

A co takiego ma ta Antica, że tyle ludzi tam gra ?
Dla mnie też lepsze są serwery gdzie gra bardzo mało ludzi, przynajmniej jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że dobre expowiska będą wolne  B)

Opublikowano

Dla mnie też lepsze są serwery gdzie gra bardzo mało ludzi, przynajmniej jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że dobre expowiska będą wolne  B)

No i widzisz wy wolisz żeby serwer stał pusty i można było tylko bocić nic więcej. Wyexpisz się i co? Kogo będziesz bił ja serwer pusty? Antica to taki świat gdzie nie ma Dominando, każdy ma równe prawa i każdy się kelpie tam non stop. Wyexpić się można łatwo i szybko jak grasz ręcznie profesją magiczną :)

Tibia bez PK to nie jest gra.

graphic.png

Opublikowano

No i widzisz wy wolisz żeby serwer stał pusty i można było tylko bocić nic więcej. Wyexpisz się i co? Kogo będziesz bił ja serwer pusty? Antica to taki świat gdzie nie ma Dominando, każdy ma równe prawa i każdy się kelpie tam non stop. Wyexpić się można łatwo i szybko jak grasz ręcznie profesją magiczną :)

Tibia bez PK to nie jest gra.

Rafaruru powtarza mi to samo. Ja mam odmienne zdanie, na takich serwerach jak kenora gdzie jest niby mało osóbek to zawsze stoją pod dp yala/thais i jest pk :-). Na expowiskach też nie jest tak czysto, zawsze znajdą się z 2 osoby na tym samym spawnie.

Poza tym nie lubię warów itd, w życiu może z 10 razy miałem poważne pk i tyle, nie lubię tego i wolę po prostu zdobywać achievementy, robić taski/questy i zdobywać mounty - czyli prosto to, co nam oferuje cipsoft.

Jak chcecie dalej popisać sobie o tym, to stwórzcie lepiej nowy temat, nie ma sensu zaśmiecać tego xP.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Rafaruru powtarza mi to samo. Ja mam odmienne zdanie, na takich serwerach jak kenora gdzie jest niby mało osóbek to zawsze stoją pod dp yala/thais i jest pk :-). Na expowiskach też nie jest tak czysto, zawsze znajdą się z 2 osoby na tym samym spawnie.

Poza tym nie lubię warów itd, w życiu może z 10 razy miałem poważne pk i tyle, nie lubię tego i wolę po prostu zdobywać achievementy, robić taski/questy i zdobywać mounty - czyli prosto to, co nam oferuje cipsoft.

Jak chcecie dalej popisać sobie o tym, to stwórzcie lepiej nowy temat, nie ma sensu zaśmiecać tego xP.

Ze tak powiem, każdy lubi to co chce :D Ja sobie nie wyobrażam Tibii bez PK, taski, exp, questy to swoją drogą:D Ale strasznie lubię patrzeć jak 200 ms kozaczy, ekipa wbija i schodzi na bułkę:D

graphic.png

Opublikowano

No własnie to różni dzisiejszych graczy od tych z dawnego "pokolenia". Dla Was teraz najważniejsze jest wolne expowisko żeby dobić te miliony expa, a dla oldschool playerów najważniejszy był klimat populacji, gdzie było masa RPG i kooperacji między graczami. Pamiętajcie, to nie Cipsoft zmienił Tibię, tylko w 80% gracze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...