Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.
Mam problem z minecraftem, a dokładniej z niewielką liczbą fps która waha się w granicach 30-40.
Czy ktoś może powiedzieć na ile powinienem liczyć na takim kompie i ew. jak tyle wyciągnąć  ?

Windows 7 Home Premium 64 bit

MD A6-3420M APU with Radeon HD Graphics (4 CPUs), ~1.5GHz
4096MB RAM

AMD Radeon HD 6520G

WDC WD32 00BPVT-80JJ5T0 SATA Disk

Aktualna Java !

Opublikowano

Nie powiem Ci ile ta maszyna wyciągnie FPS, ale powiem Ci co możesz zrobić, aby je zwiększyć. Na pewno na początku wgraj OptiFine i zaktualizuj wszystkie sterowniki np. programem Driver Booster 2. Hmmm... jeżeli Twój komputer nie był dawno formatowany dobrze by było to uczynić, bo wiadomo - im większy syf na dysku, tym wolniej komputer działa.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Na tym sprzęcie powinieneś bez lagów mieć przynajmniej około 150 - 200 FPS. 

Żeby zwiększyć w pełni FPS, musisz mieć wgraną obowiązkowo modyfikację Optifine + zaktualizowane Wszystkie sterowniki do karty graficznej oraz Javę, (najnowszą). Sterowniki aktualizujesz ręcznie, nie programami, ponieważ programy do aktualizacji sterowników często Wszystkich nie wyszukują i dokładnie nie aktualizują. Dodatkowo oczyść swój dysk ze zbędnych plików, a komputer wyczyść od środka z kurzu, jeżeli nie jest nowy. 

Łap jeszcze przy okazji poradnik. ;)

Opublikowano

Musisz pobrać OptiFine Zaktualizować Sterowniki do karty graficznej.

I obejrzyj ten poradnik co Lord Asasin dał wyżej też pomorze.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Też mam AMD APU A8 6600k i grafike AMD Radeon HD 8570D  + OptiFine_1.7.5_HD_U_D1  i efekty sa takie -----

257311424593084823659.png

Zainstaluj OPF  i postepuj zgodnie z poradnikiem wyżej .

Projekt do realizacji95% .

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Tak. Wszystkie stery niedawno zaktualizowane. Nie działa mi optifine. To dziwne, bo zawsze wszystko szło gładko. Wywala błąd: a java exception has occurred.

Opublikowano

Też mam AMD APU A8 6600k i grafike AMD Radeon HD 8570D  + OptiFine_1.7.5_HD_U_D1  i efekty sa takie -----

257311424593084823659.png

Zainstaluj OPF  i postepuj zgodnie z poradnikiem wyżej .

On ma AMD Radeon HD 6520G a nie 8570 a to jest różnica. Co do autora tematu na tej tym "laptopie" to jest max od 30-50fps. więcej nie dasz rady. To i tak powinieneś się cieszyć, że chociaż tyle masz, bo jak ci się zacznie grzać, to ci jeszcze bardziej spadną fps'y ale we wszystkich grach

Opublikowano

Wgraj optifine i txt 8x8

Przepraszam za brak polskich znakow w moich postach. Lecz posiadam angielskiego windowska i nie dam rady pisac z polskimi znakami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...