Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na co zwracasz uwagę przy wyborze serwera?

Mr-OMGWTF

Prywatne serwery MT2  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zwracasz uwagę na to czy serwer jest na source ?

• Tak
      23
    • Nie
      45
  2. 2. Na co zwracasz szczególną uwagę na serwerze ?

• Na Stabilność
      21
    • Na Nowości
      8
    • Na Nowości (nie psujących klimatu mt2)
      23
    • Na Administrację
      12
    • Nie wymieniono takiej odpowiedzi
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ostatnio obserwując startujące serwery to mam wrażenie że ludzie maja w przysłowiowej "d***e" jak serwer wygląda i ile bugów byle by do topki a jak się do niej nie dostaną to lecą na kolejny serwer

33748387117269464751.png

Opublikowano

O administracji nie powinienem się wypowiadać, gram na Pandorze, tam można powiedzieć, że administracja istnieje, ale tylko w święta. Uwagę zwracam na całokształt, prezentację, zapowiedź, zaangażowanie w reklamę, sposób wykonania serwera, oraz oczywiście stabilność.

~ PandoraMT2 ~

Opublikowano

Ja zwracam uwage na :

- stabilnosc (zartuje, ta wasza gadka o stabilnosci jest smieszna, stabilnosc buduje sie jak zaufanie , z czasem sie okazuje ktory jest stabilny). 

- na prezentacje (czytelna przede wszystkim)

- na nowatorskie rozwiazania (niekoniecznie musza to byc nowosci) 

- nowosci , ale tylko te ktore pasuja w 101% do metina

- dobra zabawa nawet na niskich lvl

- nie przesadzony IS 

- dobrze dopasowany sys. ulepszen (logiczny, nie ze z wiekszego miecza tworzy sie mniejszy , a potem z tego malutkiego jakis gigantyczny) 

- zaangazowanie administracji 

Jest tego tak duzo , ze nie chce mi sie wszystkiego wypisywac. To sa podstawy... 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

ok więc jak szukam serwera to skupiam się na tym, na jaki poziom mam ochotę, raz mi przyjde smak na pvp a raz na harda

bardzo ważną role odgrywa podejście administracji, nie wystarczy robić eventów, wymagam aby team się angażował i chciał rozwijac serwer

oczywiście poza tym bardzo ważną rzeczą jest opinia graczy, bo to oni ten serwer utrzymują, oczywiście nie przesadne bo są rzeczy wobec których nie mają nic do gadania :D 

Bardzo dobrze jeśli team jest dyspozycyjny, jest łatwy kontakt ( z umiarem) i każdy gracz jest równy, 

Team powinien też interesowac sie forum i działami pomoc techniczna, problemy, propozycje dyskusje i zgłoszenia, od reszty są moderatorzy :D 

a zapomniałbym o najwazniejszym, uczciwość - nie lubie patrzeć jak team ustawia na starcie ceny np. 5/10/15 a po tygodniu cennik to 30/50/100, 

oczywiście wole żeby team napisał że zaczynają niz kłamać ilu to oni serwerów nie mieli

bardzo ważne też determinacja, aby chcieć tworzyć serwer i chcieć aby serwer żył, a nie po pierwszy ddosie " przerosło mnie to" albo "jednak nie chce mi się"

co do samego serwera, lubie jak bronie wyglądaja tak jak powinny, nie lubie patrzec na siekiery zamiast mieczy, noże które są większe niż dwuręczne, łuki które w każdej chwili się mogą złamać, poprostu broń ma odzwierciedlać jej moc :) 

także zbroje powinny być ułożone logicznie, nie lubie pancerze 2x większych niż postać na szamanie czy ninji i szmat na woju czy surze

hm ok cenie sobie też oryginalnośc, mało powtarzające sie mapy czy też klasyczne mapy których mało kto używa, o ile nadają się do użytku :D 

Opublikowano

Ja w pierwszej kolejności zwracam uwagę przede wszystkim na liczbę graczy, stabilność i dopracowanie serwera oraz uczciwość administracji.

Wbrew pozorom ciężko jest znaleźć taki serwer, wszystkie robione są na "odwal się", a administracji zależy jedynie na oskubaniu graczy z PLN, a jeśli już zdarzy się jakiś dopracowany serwer z przyzwoitą administracją, to gra tam 10 osób na krzyż.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

na całokształt xD

jeśli widzę że serwer jest zrobiony że tak powiem bez pomysłu czyli nayebane wszystkiego byle jak byle gdzie aby było to już wiem że nie będę grał, a przy okazji zostawie hejt pod tematem :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Nie grywam za bardzo, ale raczej na unikatowość serwera.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

Osobiście zwracam uwagę na pierdoły... Przykładowo:
- Czy na dungeony trzeba powyżej 3osób (sztuczne zmuszanie graczy do grania w zespole, efektem czego stoisz czasem w m1 przez 2h szukając ludzi na dungeony i co 10min. masz wiadomość w stylu "kurde jakbyś miał 10lvli mniej/więcej" czy też "wbij wyższy lvl/zrób dropa na to")
Lub też ważniejsze rzeczy typu:
- Czy jest masa ulepków - fakt, na niektórych easy fajnie jak jest pierdyliard różnych ulepów... Lecz wtedy muszą być 4 karty w eq + miło jakby w prezce było wyjaśnione co z czego lub jakaś wikipedia dropu na forum (cokolwiek...), a nie stoisz w m1 i spamisz "z czego leci xxx?"
A potem wszystko wychodzi w grze.. np:
- Równowaga postaci w pvp
- Biolog co 1sek (dobija mnie gdy biolog jest np. co 5/10/15/20 min.. Co 1h - okej, ale co kilka minut jest dziwne.. Ni to stać przy biologu, ni to expić ze stoperem (a jeszcze jak ciężko spota znaleźć to już nie wspominam)
- Miło gdyby ilość metków była zwiększona (lub też krótszy czas ich respienia)
- OXy czy inne eventy mi osobiście wiszą i latają koło wiadomo czego..
- Przejrzystość gry, gdy wiemy że idziemy TAM i robimy TO.. A nie jak niektórych serwerach, expisz na mapie 95 - potem mapa 115 - potem niby mapa na 125 - potem mapa 135, ale mając 133 idziesz na mape 95 bo na reszcie exp nie leci, więc albo siedzisz i expisz (duża szansa że graczowi się znudzi i zrezygnuje z serwera i zacznie hejtować w komentarzach), lub ktoś miły (rzadkość w mt2) Ci powie gdzie masz expić..
- Przede wszystkim fabuła gry, fajnie gdy mamy jakieś misje z nagrodami itd.. ale nie oszukujmy się, nie ma co w prezentacjach serwera się podniecać że jest 100misji napisanych od nowa, bo tak i tak spędzimy godziny na expieniu - można wspomnieć o misjach, ale nie się nimi zachwycać moim zdaniem... W ogóle denerwuje mnie to jak ktoś na początku wali tekst "fabuła" czy też "dawno dawno temu w naszej krainie blablablablabla....." aż chce się wstawić obrazek "Didn't read LOL"
To takie główne :D

Opublikowano

Ważne jak dla mnie jest Grywalność, gram żeby się odpręrzyć i dla frajdy a nie dla monotonnego expienia. Angażowanie się administracji to w końcu ich serv niech się zajmom nim. Stabilność.

Opublikowano

1.Prezentacja.

2.Stabilność.

3.Zachowanie Administracji.

4.Reklama Serwera.

5.Opinie innych graczy.

6.Wygląd strony.

5.Czy jest i jak wygląda Forum.

6.TeamSpeak3.

7.Ilość graczy.

8.Klimat na serwerze.

9.Nowości.

10.Source.

29o51qa.jpg

Opublikowano

Stabilność serwera.

Dobra opinia właścicieli.

Serwer nie pod IS ( wszystkie rzeczy z IS można zdobyć w grze, prócz bonusów doś. itd. )

Dobra prezentacja

Dobre podejście do tematu reklam ( nie lubie jak ktoś ma węża w kieszeni i nie inwestuje w reklamy )

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Prezentacja / Reakcja Administracji na pytanie graczy i podpowiedzi wobec serwera. / Czy serwer ma dobra  reklamę ( od tego zależny ile graczy na nim bd ) wiec główny aspekt przy wyborze serwera. + source i jakie nowości przedstawia serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...