Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pantheon Jungle - Poradnik - Sezon 5

MamFarta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Siema!

Z tej strony MamFarta, dziś chciałbym wam zaprezentować poradnik do Pantheona

Dostępna jest też wersja video, która będzie umieszczona poniżej!

Pantheon to jeden z moich mainów, w sezonie 5 mam zagrane nim najwięcej gier, a win ratio wynosi 75%

Pragnąłbym jeszcze dodać, że wersja tekstowa jest tylko dodatkiem, a główny poradnik to video.

955871424541521425201.png

Zalety Pantheona:

- Łatwa postać

- Szybko czyści junglę, z dużą ilością hp
- Mocny early game, bardzo mocny mid game
- Łatwo zabezpieczyć smoki, barony
- Mocne ganki
- Mobilny, presja na bot lane dzięki ultowi
- Niskie cooldowny

Wady:
- Słabnie w late game
- Nie posiada ucieczki

Filmik:

Opis skilli jest zawarty w filmiku, tutaj zamieszcze ogólne porady.

Specjalizacje i Runy:

933551424528166425201.png

935961424528166425201.png

Dlaczego zbudowałem takie specjalizacje i runy? 

Wszystko wyjaśnione w klipie!

Czyszczenie jungli

Czyścimy jungle jak każdy jungler, zaczynamy od golemów lub żaby, to zależy gdzie znajuduję się nasz botlane.

Następnie wybieramy się na buff, potem na następny buff i w tym momencie możemy gankować.

Jeżeli nie chcemy szybko gankować lub boimy się ,że enemy jungler jest w stanie złapać nas na redzie/blue to pomiędzy buffami robimy 2 campy i powrót do bazy, a dopiero potem 2 buffa.

Nie zapomnijcie używać umiejętności podczas czyszczenia campów, aby aktywować naszą pasywkę.

106331424528578425201.png

426221424528578425201.png

Dlaczego wybrałem takie przedmioty?

Obejrzyj wideo!

Bardzo dziękuję za przeczytanie/obejrzenie tego poradnika.

Mam zamiar publikować takie poradniki mniej więcej co 2 tygodnie do junglerów, gdyż mainuje jungle.

Jeżeli poradnik ci się spodobał daj like pod postem i pod filmem   ;)

Poprzednie poradniki:

Wukong: http://www.mpcforum.pl/topic/1222695-wukong-jungle-malpa-ktora-rzadzi-w-jungli-patch-49/

Vi: http://www.mpcforum.pl/topic/1277896-jak-grac-vi-w-jungli-poradnik-by-mamfarta-2/#entry10913068

Budowniczy
Opublikowano

Poradnik wporzo az mi sie zachcialo grac pantheon tylko twój głos strasznie daje po uszach piskliwy taki ale nie ma co heatować każdy kiedyś był w takim wieku ;)

Opublikowano

Jakbyś zrobił cały poradnik w formie pisemnej było by lepiej ( moim zdaniem ) ponieważ twój głos jeszcze nie podchodzi mi do gustu i od razu miałem chęć wyłączyć ten filmik. 

Opublikowano

Poradnik wporzo az mi sie zachcialo grac pantheon tylko twój głos strasznie daje po uszach piskliwy taki ale nie ma co heatować każdy kiedyś był w takim wieku ;)

Problem w tym, że ja mam 16 lat XDDDD

Jakbyś zrobił cały poradnik w formie pisemnej było by lepiej ( moim zdaniem ) ponieważ twój głos jeszcze nie podchodzi mi do gustu i od razu miałem chęć wyłączyć ten filmik. 

Tak, aczkolwiek skupiam się na robieniu wideo, a nie chciałem dawać tylko filmiku, bo wg mnie to wtedy taka chamska reklama

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

teraz pantheon jest jednym z najsłabszych junglerów ale i toperów w grze, postać ta jest strasznie bezużyteczna w późniejszej fazie gry

Opublikowano

teraz pantheon jest jednym z najsłabszych junglerów ale i toperów w grze, postać ta jest strasznie bezużyteczna w późniejszej fazie gry

Jeśli nie umie się nią grać to jest bezużyteczna. 

@Zarax ma inne zdanie 

674071459604241683421.gif

Opublikowano

To co piszesz jest zbrodnią. :/ Pantheon jest jedną z najsilniejszych postaci 1 vs 1.

Opublikowano

W sumie dużo osób mówi, że jest bezużyteczny ale jak gram i wjeżdża na mnie odpalony z yomuu to boli strasznie. 

Autor nie logował się od 2 tygodni, ale jak wejdziesz to napisz co myślisz o patheonie w s6 ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...