Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - mało FPS

Severos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Grając na około 150 modach mam bardzo mało FPS'ów mimo tego że mam przydzielone ponad 5 GB ramu

Klikając F3 pokazuje że tego ramu używa jedynie około 1,2 GB

Dlaczego tak mało ?

­

Opublikowano

Tez to moze tez byc problem z procesorem ktory ma problem z obliczeniem ponad 150 modow O_O ktory moj gamingowy komputer mial problem.

Pokaz specyfikacje twojego komputera

Opublikowano

Procesor - nie moge znalezc modelu zeby go sprawdzic.

Ram - OK

Grafika - OK

Wiec powinno ci wyrabiac, a sluchaj jaka wersje javy uzywasz? Moze zejdz do poziomu java 7 upgrade 67 ktory jest najbardziej kompaktywny do modow?

Opublikowano

Sterowniki masz wszystkie dokładne zaktualizowane i najnowsze? Spróbuj przeczyścić swój dysk różnymi dobrymi programami ze zbędnych plików. Oczyść również swój komputer od środka z kurzu i wyłączaj podczas grania w Minecrafta na komputerze różne obciążające programy. 

Dodatkowo zmniejsz ustawienia graficzne na mniejszą skalę i wgraj modyfikację Optifine jak nie masz. 

Tutaj podsyłam Ci jeszcze obszerny poradnik, ''Jak zwiększyć FPS w Minecraft.''

Opublikowano

Wiec powinno ci wyrabiac, a sluchaj jaka wersje javy uzywasz? Moze zejdz do poziomu java 7 upgrade 67 ktory jest najbardziej kompaktywny do modow?

Nie ma potrzeby do niczego schodzić, ponieważ java jest kompatybilna wstecz...

Niska ilość FPSów może być faktycznie spowodowana przez konieczność obsługi 150 modów. Możesz to sprawdzić, po prostu uruchom czystego Minecrafta (bez modów) i zobacz, jaka jest różnica w ilości FPSów.

Opublikowano

Nie ma potrzeby do niczego schodzić, ponieważ java jest kompatybilna wstecz...

Niska ilość FPSów może być faktycznie spowodowana przez konieczność obsługi 150 modów. Możesz to sprawdzić, po prostu uruchom czystego Minecrafta (bez modów) i zobacz, jaka jest różnica w ilości FPSów.

Jeżeli jest tak jak napisał kolega wyżej to Jak grasz na tych 150 modach możesz pobrać OptiFine (chyba że go masz )

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...