Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Lagoon - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

172069.jpg

Typ widowni: Seinen

Odcinki: 12
Status: Zakończone
Rok produkcji: 2006
Gatunek: Akcja

Historia opowiada o grupie najemników znanych pod nazwą Lagoon Company, która zajmuje się szmuglem towarów na morzach południowo-wschodniej Azji na początku lat 90 - tych. Działalność grupy jest prowadzona z bazy operacyjnej usytuowanej w fikcyjnym mieście Roanapur w Tajlandii, dokąd na łodzi PT Black Lagoon transportują przemycane towary. Lagoon Company ubija interesy z różnymi klientami, ale ma szczególnie przyjazne stosunki z rosyjską mafią Hotel Moscow. Grupa bierze udział w różnych misjach, do których zaliczają się brutalne starcia z użyciem broni palnej, bójki na pięści i bitwy morskie w różnych miejscach Azji południowo-wschodniej. W wolnym czasie członkowie grupy Black Lagoon przebywają w The Yellow Flag (Żółtej Fladze), barze w Roanapur.

Gdzie zobaczę Black Lagoon?
http://anime-odcinki.pl/anime/black-lagoon

2 sezon:

http://shinden.pl/anime/2364-black-lagoon-the-second-barrage

Źródła:
Obrazek:
http://shinden.pl/resources/images/genuine/172069.jpg

Opis:

http://anime-odcinki.pl/anime/black-lagoon

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Moja opinia - Jest to seinen, powazny. NIekiedy porusza sprawy filozoficzne, czy też psychologiczne, ale trzeba umieć to dostrzegać. Samo anime jest pełne akcji, z*********e wykreowanych bohaterow. Ten murzyn np. ma z*******e teksty, wpiszcie sobie w google. Klimat - fajny. Anime ocenilem jednak na 7, bo uwazam je po prostu za dobre, nie jest dokonczone, a tego nie lubie. Tzn moze inaczej, samo anime uwazam za bardzo dobre, ale bawilem sie po prostu dobrze. Generalnie polecam, aczkolwiek OVA black lagoon (jest zrobiona jakby to byl jakis 3 sezon) mnie nudzi i jej nie dokonczylem.

XrgAYyk.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jedno z tych, które mają u mnie 10/10. 
Wg mnie jest bezbłędne.

Nic mnie tam nie denerwowało, nie czułam niesmaku po zakończeniu.

Dodatkowo to jedno z tych anime, które zawsze polecam osobom, które za anime nie przepadają.

Opublikowano

Również się wypowiem - oglądałem z zapartym tchem, nic mnie nie drażniło, akcja działa się szybko, nie dłużyła się , wszystko ładnie narysowane z dobrze dobraną muzyką - cenię sobie wysoko to anime. 

Opublikowano

Do wad dodalbym brak jakiegos sensownego zakonczenia. Liczylem tez na poglebienie relacji między glownym bohaterem (rock?) a levy. Nawet romans by mi sie miedzy nimi spodobal jako, ze są zajebistymi bohaterami.

No coz, manga chyba dalej jest robiona, wiec nie ma co sie dziwic, ze anime nie pokazalo wszystkiego

XrgAYyk.png

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Że dopiero teraz zacząłem oglądać to :/ Dziś (a raczej wczoraj wieczorem) powiedziałem sobie "jeden odcinek i idę spać" - już prawię kończę pierwszy sezon xD Muzyka jest po prostu świetna, bohaterowie tak samo, kreskę można wybaczyć - ma swój urok :P

gfgdf

Opublikowano

Obejrzałem. Od czego zacząć? 

Szczerze powiedziawszy, pierwsza część bardziej mi się podobała od drugiej. Jednakże, co kuło mnie w oczy, to "drugoplanowi" bohaterowie tj. Roberta, Yukio i Janet - każdej tej postaci życzyłem śmierci, nie czułem choćby cienia empatii do nich, co więcej strasznie mnie denerwowały. Ani trochę mi nie pasowały do tego anime. Jako, że nie jestem fanem Terminatora, to musicie zrozumieć moje uczucia, co do Roberty :P Yukio... Cieszę się, że tak skończyła, szkoda jedynie, że tak dużo zabrała czasu antenowego, wolałbym zobaczyć co innego (nie wiem co xD). Ale to jedyne rzeczy, które mi przeszkadzały - reszta świetna. Polubiłem Rocka, byłem pewien, że to postać z tych totalnych ciot, a tu jednak nie. Revy - chyba to wystarczy :P No i oczywiście Dutch oraz Benny, szkoda, że pod koniec tak rzadko się pojawiali. Ale nic. Oprawa dźwiękowa świetna - uwielbiam mocniejsze brzmienie, nie wspominając o openingu (żadnego nie pominąłem). Kreska też daje radę, zwłaszcza patrzeć kiedy to anime powstało - widziało się gorsze z nowszych produkcji. Szkoda, że nie dowiedzieliśmy się czegoś więcej o przeszłości Revy (albo nie obejrzałem jakieś OVA?). Chyba mogę się nawet pokusić o stwierdzenie, że BL jest lepsze od Jormungand - chyba xD 

gfgdf

Opublikowano

Obejrzałem. Od czego zacząć? 

Szczerze powiedziawszy, pierwsza część bardziej mi się podobała od drugiej. Jednakże, co kuło mnie w oczy, to "drugoplanowi" bohaterowie tj. Roberta, Yukio i Janet - każdej tej postaci życzyłem śmierci, nie czułem choćby cienia empatii do nich, co więcej strasznie mnie denerwowały. Ani trochę mi nie pasowały do tego anime. Jako, że nie jestem fanem Terminatora, to musicie zrozumieć moje uczucia, co do Roberty :P Yukio... Cieszę się, że tak skończyła, szkoda jedynie, że tak dużo zabrała czasu antenowego, wolałbym zobaczyć co innego (nie wiem co xD). Ale to jedyne rzeczy, które mi przeszkadzały - reszta świetna. Polubiłem Rocka, byłem pewien, że to postać z tych totalnych ciot, a tu jednak nie. Revy - chyba to wystarczy :P No i oczywiście Dutch oraz Benny, szkoda, że pod koniec tak rzadko się pojawiali. Ale nic. Oprawa dźwiękowa świetna - uwielbiam mocniejsze brzmienie, nie wspominając o openingu (żadnego nie pominąłem). Kreska też daje radę, zwłaszcza patrzeć kiedy to anime powstało - widziało się gorsze z nowszych produkcji. Szkoda, że nie dowiedzieliśmy się czegoś więcej o przeszłości Revy (albo nie obejrzałem jakieś OVA?). Chyba mogę się nawet pokusić o stwierdzenie, że BL jest lepsze od Jormungand - chyba xD 

jest ova 5 odcinkowa bodajze, ale raczej jest tam malo revy, jest tam rock i ta cala mafia od tej roberto czy jak ona miala. Ja to porzucilem na 1 odcinku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...