Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPSy i chunki

kichuMX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam spory problem bo na każdym serwerze na jaki wejdę tyle ile mam chunks update tyle mam fpsów [F3] wygląda to tak:

10 fps 10 chunks update

20 fps 20 chunks update

14 fps 14 chunks update

i tak dalej. Wie ktoś czym  to jest spowodowane?

Na niektórych serwerach potem sie to jakoś ustabilizuje ale na mniejszej części. Mam na Minecrafta przeznaczone 3g ramu.

Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

gowniany komp i tyle

Po perwsze mój sprzęt nie jest jak to nazwałeś "gowniany" bo kupilem nowy i ma niecały tydzień, a parametry ma bardzo dobre wiec następnym razem pomyśl 10 razy i tak nie pisz tego co chciałeś napisać bo tylko posty nabijasz a nie pomagaż w (ważnej dla mnie) sprawie.

Czekam na prawdziwe wypowiedzi a nie na spam.

Opublikowano

Jeśli jest on nowy, to najprawdopodobniej tak jak większość nie zainstalowałeś najnowszej javy. Ja po formacie miałem 20 fps, bo bez najnowszej wersji,

potem już powróciło do normalności. Także pierwsze co, to na pewno instalacja tej javy.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jeśli jest on nowy, to najprawdopodobniej tak jak większość nie zainstalowałeś najnowszej javy. Ja po formacie miałem 20 fps, bo bez najnowszej wersji,

potem już powróciło do normalności. Także pierwsze co, to na pewno instalacja tej javy.

Jave zaktualizowałem ale nic nie pomogło

Sprawdź, czy przypadkiem nie używasz zintegrowanej karty jako domyślnej.

@ProEs ok sprawdzę to tylko powiedz mi dokładnie gdzie bo nie wiem za bardzo.

Opublikowano

Nie zapominajmy też o aktualizacji sterowników do karty graficznej i wgraniu Optifine, jeżeli nie masz. 

Opublikowano

Po perwsze mój sprzęt nie jest jak to nazwałeś "gowniany" bo kupilem nowy i ma niecały tydzień, a parametry ma bardzo dobre wiec następnym razem pomyśl 10 razy i tak nie pisz tego co chciałeś napisać bo tylko posty nabijasz a nie pomagaż w (ważnej dla mnie) sprawie.

Czekam na prawdziwe wypowiedzi a nie na spam.

nowy nie znaczy dobry

podaj te swoje bardzo dobre parametry 

Opublikowano

sprawdzę to tylko powiedz mi dokładnie gdzie bo nie wiem za bardzo.

Jeśli posiadasz komputer stacjonarny to wystarczy przepiąć kabel od monitora (DVI, D-Sub, HDMI) do dedykowanej karty graficznej.

Jeśli posiadasz laptopa, musisz zmienić procesor graficzny używany przez Minecrafta w panelu sterowania NVIDIA lub AMD Catalyst.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...