Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Kradzież konta

SorgorGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Wczorajszy czwartek 19tego był niewątpliwie bardzo pechowym dniem dla mnie. W godzinach popołudniowo-wieczornych doszło do włamania na moje konto steam. Oczywiście hasło i mail kontaktowy zostały zmienione. Wiadomośc do supportu wysłałem odnośnie kradzieży lecz na razie nie ma żadnego odzewu. 

Grając sobie w CS:GO mój internet zaczął szwankować i dostałem karę na siedem dni, więc stwierdziłem że wejdę na drugie konto. Pograłem godzinę/dwie/trzy wyszedłem z CS:GO + widziałem na drugim koncie że jestem ONLINE ale pomyślałem że to jest jakiś bug albo coś. Po chwili chce wejść na swoje główne konto by coś sprawdzić, lecz nie mogłem. Wszedłem na główną stronę steam, aby sprawdzić swój profil (Wtedy byłem już offline), co sie okazało WSZYSCY 143 znajomych zostali usunięci + zmieniona nazwa konta steam (nie login). Próbowałem odzyskiwać hasło, lecz zdziwiłem się, że też nie mogę się zalogować na swoje konto e-mail.

Ja już sam nie wiem co mam robić, na Policję z tym iść?  :(

Nie wchodziłem w żadne scamy/linki.

Login oraz hasło do swojego konta steam/e-mail pamiętam doskonale i nic nigdy nie zmieniałem.

Keyloggera na komputerze również nie mam bo sprawdzałem.

Nie działa :(

Opublikowano

A na koncie było tylko cs:go; czy też inne gry?

Przeskanuj kompa dobrym antywirusem np. avast zobaczymy może coś znajdzie.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

jak wartosc itemkow/gier byla wieksza niz 400 zlotych mozesz smialo isc na policje

Policja w Polsce...

O wiele lepiej już do Valve napisać...

Opublikowano

Były dwie inne gry jeszcze, przeskanowałem komputer i nic nie wykryło.

jak wartosc itemkow/gier byla wieksza niz 400 zlotych mozesz smialo isc na policje

Swój profil steam wyceniam na jakieś 250zł max.

Policja w Polsce...

O wiele lepiej już do Valve napisać...

Warto podejść do Policji i się popytać może coś powiedzą :D. Ale to w swoim czasie. A do volvo już napisałem wczoraj, czekam na odp.

I tak nic nie zrobi z itemkami. Nowy komputer = Ban na 7 dni na trade. Chyba że SteamGuard OFF.

SteamGuarda miałem włączonego więc dostanie bana na wymiane itp przez 7dni. Ale i tak miałem tam jakieś skrzynki tylko.

Opublikowano

Miałem taką samą sytuacje, możliwe że ten sam typ. <3

Spróbuj odzyskać konto gmail bo jest szansa że siedzi na nim i go nie przepisał na siebie [ konta steam ]. Jak odzyskasz i będzie konto steam to ODRAZU! ODRAZU!  zakładaj weryfikacje dwu etapową, zrób też nowe fake konto, zrób weryfikacje dwu etapową i zobacz czy będzie Ci przysyłać np. kilka kodów na tel. jeli tak to  key dalej jest. I zrób jeszcze raz skanowanie - PEŁNE.

55aR3G.png

Opublikowano

Miałem ten sam problem, pobierz ComboFix'a, wypieprzy ci cały syf. I bedzięsz miał wynik skanowania, sprawdź co usunęło. U mnie usunęło plik z końcówką .exe poczytałem i pisało że z nieoficjalnych pliki .exe czasami mogą mieć złośliwe oprogramowanie lub właśnie te wstrętne KeyLoggery. ComboFix właśnie to usunął nowe konto zrobiłem, na test nic nie było. Założyłem jeszcze nowe kupiłem gry i jest ok.

Opublikowano

o Boże.. @Tremo kid mod i takie bzdury ?

avast ssie pałe.. keyloggera i innych takich syfów nie wykryje ;)

Jak już ma sprawdzać to tylko i wyłącznie Malwarebytes

Link :

https://www.malwarebytes.org/

Pobierz to i przeskanuj kompa a nie jakies avasty czy avg ..

8kHod.png

Opublikowano

policja Cie wysmieje a itemkow przez valve nie odzyskasz i tak co najwyzej oddadza Ci konto

i najlepiej caly format dysku polecam bo antywirusem to keya nie usuniesz

QLFKxFS.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngzawadzior pisze ze sprawdzil czy ma? Sprawdzil... Wszystko mozna sprawdzic w CMD, spokojnie.

Gowno sie znasz tak powiem...

Jak zmienił email to ma też bana na trade, zobacz na starym emailu czy cos tam ci nie pisze od steama.

graphic.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngzawadzior pisze ze sprawdzil czy ma? Sprawdzil... Wszystko mozna sprawdzic w CMD, spokojnie.

Jak zmienił email to ma też bana na trade, zobacz na starym emailu czy cos tam ci nie pisze od steama.

temat ma sluzyc pomocy uzytkownikowi a nie wytykanie komus czy sie zna czy nie ...

ciekawe co w cmd znajdziesz? porzadny key jest ukryty w procesach systemowych wiec watpie ze latwo do znajdzie...

QLFKxFS.png

Opublikowano

Miałem taką samą sytuacje, możliwe że ten sam typ. <3

Spróbuj odzyskać konto gmail bo jest szansa że siedzi na nim i go nie przepisał na siebie [ konta steam ]. Jak odzyskasz i będzie konto steam to ODRAZU! ODRAZU!  zakładaj weryfikacje dwu etapową, zrób też nowe fake konto, zrób weryfikacje dwu etapową i zobacz czy będzie Ci przysyłać np. kilka kodów na tel. jeli tak to  key dalej jest. I zrób jeszcze raz skanowanie - PEŁNE.

Chciałem właśnie odzyskiwać konto email, ale gdy próbowałem odzyskać konto musiałem podać "Alternatywny adres", a ja go już nie pamiętam bo to konto zakładałem bardzo dawno temu.

Miałem ten sam problem, pobierz ComboFix'a, wypieprzy ci cały syf. I bedzięsz miał wynik skanowania, sprawdź co usunęło. U mnie usunęło plik z końcówką .exe poczytałem i pisało że z nieoficjalnych pliki .exe czasami mogą mieć złośliwe oprogramowanie lub właśnie te wstrętne KeyLoggery. ComboFix właśnie to usunął nowe konto zrobiłem, na test nic nie było. Założyłem jeszcze nowe kupiłem gry i jest ok.

Zrobiłem to co napisałeś, przeskanowałem ComboFix'em i pisało że: 

Usunięto:

C:\users\Tomek\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\qwYW0YG9.cfg
C:\users\Tomek\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\qwYW0YG9.dat
C:\users\Tomek\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\qwYW0YG9.xtr
C:\windows\msdownld.tmp

o Boże.. @Tremo kid mod i takie bzdury ?

avast ssie pałe.. keyloggera i innych takich syfów nie wykryje ;)

Jak już ma sprawdzać to tylko i wyłącznie Malwarebytes

Link :

https://www.malwarebytes.org/

Pobierz to i przeskanuj kompa a nie jakies avasty czy avg ..

Pobrałem, przeskanowałem i nic nie wykryło.

na policje idź ale wątpie że coś zrobią w tej sprawie :D

Warto spróbować ;)

Polska policja to będzie w d***e miała :)

Tego się najbardziej obawiam, ale jak będzie miała w d***e to spytam się ich czy jak okradną bank też tak powiedzą? Kradzież to kradzież.

policja Cie wysmieje a itemkow przez valve nie odzyskasz i tak co najwyzej oddadza Ci konto

i najlepiej caly format dysku polecam bo antywirusem to keya nie usuniesz

Format kompa miałem 2-3tygodnie przed ukradnięciem mi konta, i znowu robić mehhh. :/

Nic nie przyszło, wiadomo jak Volvo odpisuje... mogę nawet tydzień poczekać :(

PS. Sprawdzałem czy mam Keyloggera za pomocą CMD i komendy netstat -ano i nic nie wykazało.

Opublikowano

@SorgorGaming te skanowanie combofixem usunęło tylko jakieś śmieci, niegroźne :P

Jakieś rzeczy pobierałeś ostatnio? 

Pobierałem GameBoostera od Razera, bo mój komputer jest jak klocek drewna, i instalowałem Arme 3 i to wszystko :/. Ale czy Gamebooster może mieć jakieś wirusy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...