Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rasa

Radi ;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar niedługo kupować psa. Nie mam przyjaciół, więc postanowiłem sobie jednego kupić. Zastanawiam się od paru dni i nie mogę wymyśleć. Na avatarze mam Hujskiego, jednak nie wiem czy to dobry będzie wybór.

Chłopaki, pomożecie? :<

Kocham Renissance.

Opublikowano

Shih-tzu, bardzo mily piesek uwielbia sie bawic i przytulac jesli ci sie spodoba to polecam

Opublikowano

Blue-Dog-Mohawk.jpg

Chłoaki, teraz naprawdę mam dylemat.
Moja mama nawet mi podpowiada, że to coś wyżej...

Kocham Renissance.

Opublikowano

Powiedz mi - jakiej rasy jest ten Twój pies? I jak się zachowuje u Ciebie w domu?

bez gif

Opublikowano

Husky z*********e zła opcja. Wymaga dużo BARDZO dużo ruchu, mieszkanie w bloku odpada calkowicie bo spacery imo nie wystarczą. Dodatkowo jest strasznie destrukcyjny, gryzie meble, w ogrodzie wykopuje kwiatki z ziemi, wyje jak pojebany. Ogólnie najgłupsza rasa z jaką miałem do czynienia.

Opublikowano

Zamiast kupować psa, idź do schroniska i weź sobie jakiegoś, który Ci się spodoba. Będzie wierniejszy niż ten, na którego wydasz pieniądze, a jednocześnie pomożesz mu, bo warunki w niektórych schroniskach wymagaja wiele do życzenia. Zastanów się nad tym.

Pozdrawiam :)

Admin Cienia
Opublikowano

Shih-tzu, bardzo mily piesek uwielbia sie bawic i przytulac jesli ci sie spodoba to polecam

I szczekać najgłośniej ze wszystkich, z małym móżdżkiem. ;p

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Jak mieszkasz w bloku to kup sobie coś małego, a jak masz dużo wolnej przestrzeni to wyżła, bardzo fajny pies. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Najpierw się zastanów dlaczego tak bardzo zależy Ci na rasowym psie i czy nie szkoda Ci pieniędzy by kupić go, ponieważ rasowe psy z rodowodem FCI kosztują ponad tysiąc.

Po dwa, dobrze koledzy wyżej mówili, lepiej psa ze schroniska weź. Tam również często są psy w typie rasy a potrafią dać o wiele więcej miłości.

Skoro potrzebny Ci przyjaciel jak to mówisz, to tym bardziej na Twoim miejscu udała bym się do schroniska i wzięła psa, którego mam okazję poznać i polubić. ­Biorąc szczeniaka nie znasz jego charakteru, który nabędzie a poznając psa ze schroniska chociażby chodząc z nim na spacer dostrzeżesz jaki ma charakter i czy potrafisz się z nim zaprzyjaźnić i go pokochać.

Jeśli bardzo chcesz rasowego przyjaciela polecam Labradora - aczkolwiek potrzebuje on ogromnej dawki aktywności i zabawy. Mimo to jest psem, który uwielbia z człowiekiem przebywać.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł z kupieniem psa, ale może przemyśl opcję adopcji ? 

W schroniskach jest wiele fajnych zwierzaków, które czekają na jakiś normalny dom. 

W wyborze rasy jest tak :

Masz doświadczenie z psami - Wybór należy do Ciebie, jeśli lubisz pracować z psami to polecam wybrać psa w stylu Akita ;) Możesz uczyć go sztuczek i wychować na wspaniałego czworonoga .

Nie masz doświadczenia z psami - Idź do schroniska i wybierz sobie fajnego kundelka, te najbrzydsze są zawsze najbardziej kochane ;p  Natomiast jeśli upierasz się przy rasowym psie, to tu polecam wybrać Labradora lub Golden Retriever, super rasa dla ludzi, którzy chcą nauczyć się wychować psa ;) ... Są to psy super do zabawy, lubią dzieci i rzadko występuje u nich agresja .

Miłej zabawy, i życzę długiej przyjaźni z pieskiem ;D

Ps. Ja mam rasę Rottweiler, jest to taki duży "cielok" xD ... ludzie na widok jego i na samą nazwę rasy panikują, ale po poznaniu go zakochują się w nim :D

Jednak nie chwaląc się przy tej rasie trzeba mieć doświadczenie, i trzeba być bardzo "twardym i stanowczym" ... pies tej wielkości i sile nie może być "nad panem" . 

Pozdrawiam.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Najpierw się zastanów dlaczego tak bardzo zależy Ci na rasowym psie i czy nie szkoda Ci pieniędzy by kupić go, ponieważ rasowe psy z rodowodem FCI kosztują ponad tysiąc.

Po dwa, dobrze koledzy wyżej mówili, lepiej psa ze schroniska weź. Tam również często są psy w typie rasy a potrafią dać o wiele więcej miłości.

Skoro potrzebny Ci przyjaciel jak to mówisz, to tym bardziej na Twoim miejscu udała bym się do schroniska i wzięła psa, którego mam okazję poznać i polubić. ­Biorąc szczeniaka nie znasz jego charakteru, który nabędzie a poznając psa ze schroniska chociażby chodząc z nim na spacer dostrzeżesz jaki ma charakter i czy potrafisz się z nim zaprzyjaźnić i go pokochać.

Jeśli bardzo chcesz rasowego przyjaciela polecam Labradora - aczkolwiek potrzebuje on ogromnej dawki aktywności i zabawy. Mimo to jest psem, który uwielbia z człowiekiem przebywać.

Co z tego ,że nie znasz charakteru szczeniaka? Młodego psa można dowolnie ułożyć do własnych potrzeb, nauczyc czystości, sztuczek, czy prawidłowych relacji z innymi zwierzętami/dziećmi itd . A dorosły pies ze schroniska, loteria, na pewno nie poznasz jego charakteru po zachowaniu w boksie czy pojedyńczym spacerze, za cholere nie ocenisz czy pies jest nauczony czystości, czy będzie ci walił kloca na środek dywanu. Pies w boksie oraz w ciągu perwszych dni po adopcji jest onieśmielony, lekko zestresowany, trochę przestraszony w takim stanie często zachowuje się zupełnie inaczej niż gdy jest na pelnym luzie (wtedy gdy przyzwyczai się do nowego otoczenia i opiekuna) z potulnego aniołka może wyjść diabeł w psiej skórze. Starego psa bardzo cięzko oduczyć złych zachowań (bardzo często jest to wręcz niemożliwe).

Opublikowano

Nie kupuj tylko idź do schroniska i zaadoptuj jakiegoś psiaka.
Każde psy są fajnie, nie patrz na rasę

Opublikowano

Nie kupuj tylko idź do schroniska i zaadoptuj jakiegoś psiaka.

Każde psy są fajnie, nie patrz na rasę

każde tylko nie yorki.

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Co z tego ,że nie znasz charakteru szczeniaka? Młodego psa można dowolnie ułożyć do własnych potrzeb, nauczyc czystości, sztuczek, czy prawidłowych relacji z innymi zwierzętami/dziećmi itd . A dorosły pies ze schroniska, loteria, na pewno nie poznasz jego charakteru po zachowaniu w boksie czy pojedyńczym spacerze, za cholere nie ocenisz czy pies jest nauczony czystości, czy będzie ci walił kloca na środek dywanu. Pies w boksie oraz w ciągu perwszych dni po adopcji jest onieśmielony, lekko zestresowany, trochę przestraszony w takim stanie często zachowuje się zupełnie inaczej niż gdy jest na pelnym luzie (wtedy gdy przyzwyczai się do nowego otoczenia i opiekuna) z potulnego aniołka może wyjść diabeł w psiej skórze. Starego psa bardzo cięzko oduczyć złych zachowań (bardzo często jest to wręcz niemożliwe).

Nie chodzi mi o wychowanie go jeśli chodzi o higienę i zachowanie. Chodzi o CHARAKTER. O to, czy pies jest bojaźliwy, czy odważny, czy ciekawski czy leniwy. Tego psa nie nauczysz. To już jest wrodzone. A do psów ze schroniska można przychodzić tak długo ile się chce. Wiadomo, że każdy chce dobrać psa, który mu akurat pasuje. Nie mówię tu o dwóch spacerkach i koniec, tylko o zapoznaniu psa przez dłuższy okres czasu. Nawet zabranie go do domu na dzień, dwa. Niektóre schroniska na to pozwalają po to tylko by pies znalazł dom.

­

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...