Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak fajnych serwerów DYSKUSJA

Kubanosek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porównując serwery zagraniczne a polskie serwery te zagraniczne serwery są o wiele lepsze. Serwery polskie są głownie zbudowane na graczach nonpremium. Kiedy ostatnio widzieliście serwery wyłącznie dla graczy premium(oprócz skkf, minigames itp.). Czy pamiętacie takie serwery gdzie nie było dropu ze stone, zbierało się długo monety na działkę przedmioty itp., administracja była życzliwa i liczyła się z głosem gracza, graczy pomagali sobie. Takiego serwera własnie szukam. Tylko nie połączonego z innymi serwerami np, Free-build, Survival+Frakcje itp. Na zagranicznych serwera są o 100 razy lepsze serwery niż polskie. I tutaj też prośba do innych graczy. Proszę zróbcie klasyczny serwer z działkami które naprawdę trudno na nią zarobić nie za dużo pluginów które zmieniają całą rozgrywkę (np. drop ze stona) dla premium, ostatecznie dla non premium. Mógłbym tak pisać i pisać, ale i tak myślę że dość już napisałem.

Zapraszam do dyskusji :)

Opublikowano

Spójrz na koszty opłaty, jakie musisz zapłacić za serwer do MC. Małe, prawda? Teraz każda osoba może mieć serwer i nie ukrywam, że większość tych ludzi

to zupełnie nieobeznane w temacie osoby, które nie wiedzą jakie pluginy powinny być na serwerze, nie potrafią ustawić configu, a co dopiero plugin napisać.

W porządku, małe serwery autorskich pluginów nie potrzebują, ale same jechanie na gotowcach i mówienie, że są autorskie bo zmieniło się linijkę w configu?

Szkoda gadać. Gdyby nikt nie grał na tych serwerach, które nie potrafią o nic zadbać, to gwarantuję Ci, że serwerów "premium" a raczej ludzi, którzy kupili

MC, a nie spiracili byłoby o wiele więcej. W tym momencie nie opłaca się robić serwerów dla ludzi z wykupioną grą, bo jest ich na moje oko 10-20%. Statystykami

się nie pochwalę, bo ich nie znam, ale z tego co siedzę na serwerach. W tym momencie jest to po prostu nieopłacalne.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Powiem Ci że jest coraz mniej takich serwerów ponieważ starsi gracze (ci mądrzejsi) oni już zakładają rodziny nie mają czasu grać a na ich miejsce wchodzą dzieci "BOOOBY" którym na niczym nie zależy. Są jeszcze ludzie co chcą zrobić porządny serwer ale mają jakiś problem np. nie mają kasy, cierpliwości do pisania pluginów itp.

Po drugie jeśli chodzi o serwery non-premium to jest ich coraz więcej ponieważ ludzie chcą by grało dużo graczy.. a z non-premium wiąże się już... anty-cheat jakiś porządny a mimo tego niektórzy i tak cheatują.. więc wiesz teraz w tej "branży" liczy się tylko liczba grających graczy i umiejętność prowadzenia serwera przez właściciela :)

madhc sygnatura.png

Opublikowano

Porównując serwery zagraniczne a polskie serwery te zagraniczne serwery są o wiele lepsze. Serwery polskie są głownie zbudowane na graczach nonpremium. Kiedy ostatnio widzieliście serwery wyłącznie dla graczy premium(oprócz skkf, minigames itp.). Czy pamiętacie takie serwery gdzie nie było dropu ze stone, zbierało się długo monety na działkę przedmioty itp., administracja była życzliwa i liczyła się z głosem gracza, graczy pomagali sobie. Takiego serwera własnie szukam. Tylko nie połączonego z innymi serwerami np, Free-build, Survival+Frakcje itp. Na zagranicznych serwera są o 100 razy lepsze serwery niż polskie. I tutaj też prośba do innych graczy. Proszę zróbcie klasyczny serwer z działkami które naprawdę trudno na nią zarobić nie za dużo pluginów które zmieniają całą rozgrywkę (np. drop ze stona) dla premium, ostatecznie dla non premium. Mógłbym tak pisać i pisać, ale i tak myślę że dość już napisałem.

Zapraszam do dyskusji :)

j*****, serwer *****.

@Edit

Ja je**ks... Można reklamować wszystkie pirackie launchery do minecrafta i robić inne niestworzone rzeczy, a podać ip albo chociażby nazwy dobrego serwera bez piratów i wieloma fajnymi ludźmi nie... Idźcie się leczyć.

Uczeń
Opublikowano

@2UP To jest polska więc co w tym dziwnego :D? Bycie właścicielem serwera na którym codziennie ktoś kupuje vipa to czysty zysk. Mało robisz a zarobki masz nawet duże.

Opublikowano

Kiedyś dałoby się rade jak miałem z 16lat teraz jak ma się 20 to ciężko byłoby to złożyć, trzeba się napracować żeby zrobić server a nie żadną imitację serverów więc licz na to że jedynie 'dzieci' Ci mogą takie coś założyć bo teraz mam jedynie czas pograć z 2h dziennie albo rzadziej a ostatnio nie gram za często więc nie licz na dobre servery już chyba że dzieci się obudzą i trafią z czymś dobrym ;)

A co do tematu w PL nie znajdziesz dobrego servera, wszystko stawiają dzieci chwaląc się że mają po 64gb ramu :D albo jakie to one mega maszyny mają bądź że mają autorskie pluginy czy skrypty :) więc szczerze nie ma nic dobrego już stare dobre czasy minęły

TEMAT

Opublikowano

Wierzysz że takich serverów już nie ma ? Liczący się głos gracza?  u nas wyjscie było przerabiane 2 razy ... oraz sam spawn. Wszystko z pomysłów graczy mój server SilverMC ma bardzo życzliwą administrację a nie taką która olewa problemy wszystkich ludzi, na serverze jest porządny drop ze stone. Ale nie rozpisuje się o serverze bo dostanę warna za reklamę nie w tym dziale ... ahh kochana administracja <3:D No dobrze jesli chcesz ip to proszę: silve********

Opublikowano

Wierzysz że takich serverów już nie ma ? Liczący się głos gracza?  u nas wyjscie było przerabiane 2 razy ... oraz sam spawn. Wszystko z pomysłów graczy mój server SilverMC ma bardzo życzliwą administrację a nie taką która olewa problemy wszystkich ludzi, na serverze jest porządny drop ze stone. Ale nie rozpisuje się o serverze bo dostanę warna za reklamę nie w tym dziale ... ahh kochana administracja <3:D No dobrze jesli chcesz ip to proszę: silvermc.ench.pl

Ja pierdooole!

K***a wyjdź stąd proszę bo mnie jasny c**j strzeli....

Faktycznie zer0 reklamy, zero warna.

Na swoim koncie j****y gimbusku masz 1 post, ten napisany powyżej i aż mnie zżera kurwa od środka żeby Ci te konto zbanować.

Konto założone chwile temu żeby wbiła 1-dna osoba.Gratuluje matce i ojcu którzy Cię dziecko zrobili.

Potrzeba Ci kolego odpoczynku od komputera, tak z 2 lata wyroku i w zawieszeniu na kolejne 5 lat.

Może poznasz prawdziwych kolegów (nie tych z MC) i poznasz trochę świata.

@]ZyAjrisz

Skoro znasz regulamin to się nie wpierdalaj i spamuj swoim zj****ym serwerem gdzie masz graczy 0/pierdyliard slotów bo to c**j kogo obchodzi.

P.S

Przepraszam za moje "wulgi" ale krew mnie zalewa czytając takie gówno.

Opublikowano

My ostatnio zrobiliśmy serwer jak za starych czasów. Działki za $ na które trzeba było się napracować. AdminShop, oczywiście drop ze stona bo orebescrufrator nie zawsze działał. ModArena , ale było naprawdę mało graczy.Każdy mówił, że serwer super Admini spoko, pluginy super, ale nikt nie chciał zostać na dłużej. Dlatego zmieniliśmy trochę tryb, że działki tworzy się w terenie . Jak myślisz, dlaczego nikt nie tworzy takich serwerów?

Bo ciężko jest się wybić wśród tych wszystkich serwerów. Codziennie na MPC 50 reklam serwerów z gotowych paczek, prowadzone przez dzieci i twój ginie w tej chamrze. Do tego teraz jest inne pokolenie graczy mc. Teraz to każdy byleby tylko łatwiej. Co do premium, jak już ktoś napisał: jest mało graczy premium, a jeszcze mniej z nich będzie kupywać vipa, żeby serwer się utrzymał.Opłacić serwer na 1-2 miesiące łatwo, ale co dalej? Zazwyczaj takie dobre serwery, to małe serwery, które nie mają pieniędzy, oraz giną w morzu innych reklam.

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Jak chcesz to napisz mi na pw to może zrobię taki serwer ;)

Musiałbyś tylko przyciągnąć mi trochę więcej wiary i opisać ten serwer :P

Opublikowano

U mnie w sieci jest taki jeden serwer który zwie się Elite. Jest to moim zdaniem bardzo przyjemny serwer (zbierasz itemki, wyminiasz je na coinsy, a za coinsy kupujesz działeczkę którą musisz opłacać). Serwer ma tylko jeden problem, nikt nie chce na nim grać, a próbowaliśmy prznieść tam troche ludzi z serwera gildie na którym gra średnio 170 osób. Ja sam nie rozumiem dlaczego ludzie grają w mc dla "klepy". Może jestem już na to za stary :P Mimo że jest to nieopłacalne cały czas trzymamy ten serwer bo możemy (mamy własne dedyki na których mamy jeszcze trochę miejsca). Jak ktoś chce zobaczyć ten serwer to dane do lobby znajdziecie w podpisie :P

Kiedyś dałoby się rade jak miałem z 16lat teraz jak ma się 20 to ciężko byłoby to złożyć, trzeba się napracować żeby zrobić server a nie żadną imitację serverów więc licz na to że jedynie 'dzieci' Ci mogą takie coś założyć bo teraz mam jedynie czas pograć z 2h dziennie albo rzadziej a ostatnio nie gram za często więc nie licz na dobre servery już chyba że dzieci się obudzą i trafią z czymś dobrym ;)

A co do tematu w PL nie znajdziesz dobrego servera, wszystko stawiają dzieci chwaląc się że mają po 64gb ramu :D albo jakie to one mega maszyny mają bądź że mają autorskie pluginy czy skrypty :) więc szczerze nie ma nic dobrego już stare dobre czasy minęły

Ja w wieku 20 lat mam czas na prowadzenie serwera mc więc nie mogę się zgodzić że w Polsce serwery do mc robią tylko dzieci :D Nie wiem, może mam farta, że mam tyle czasu. Z tego co napisałeś można wywnioskować że dobrego serwera nie bedzie bo nie masz czasu :P Osobiście przerabiałem współpracę z osobami co twierdziły, że się znają na robieniu serwera mc. Na oko swierdzam że może mieli z 1 kupiony serwer na który wrzucili gotową paczkę zapewne pobraną z tego forum. U tych ludzi zawsze było nawalone pluginów które były zbędne i robiły tylko śmietnik.

Jako ciekawostkę mogę podać, że mój serwer przy obciążeniu 200+ graczy zużywa w porywach 9 GB ramu co uważam za całkiem niezły wynik

Bez reklam

Opublikowano

U mnie w sieci jest taki jeden serwer który zwie się Elite. Jest to moim zdaniem bardzo przyjemny serwer (zbierasz itemki, wyminiasz je na coinsy, a za coinsy kupujesz działeczkę którą musisz opłacać). Serwer ma tylko jeden problem, nikt nie chce na nim grać, a próbowaliśmy prznieść tam troche ludzi z serwera gildie na którym gra średnio 170 osób. Ja sam nie rozumiem dlaczego ludzie grają w mc dla "klepy". Może jestem już na to za stary :P Mimo że jest to nieopłacalne cały czas trzymamy ten serwer bo możemy (mamy własne dedyki na których mamy jeszcze trochę miejsca). Jak ktoś chce zobaczyć ten serwer to dane do lobby znajdziecie w podpisie :P

Ja w wieku 20 lat mam czas na prowadzenie serwera mc więc nie mogę się zgodzić że w Polsce serwery do mc robią tylko dzieci :D Nie wiem, może mam farta, że mam tyle czasu. Z tego co napisałeś można wywnioskować że dobrego serwera nie bedzie bo nie masz czasu :P Osobiście przerabiałem współpracę z osobami co twierdziły, że się znają na robieniu serwera mc. Na oko swierdzam że może mieli z 1 kupiony serwer na który wrzucili gotową paczkę zapewne pobraną z tego forum. U tych ludzi zawsze było nawalone pluginów które były zbędne i robiły tylko śmietnik.

Jako ciekawostkę mogę podać, że mój serwer przy obciążeniu 200+ graczy zużywa w porywach 9 GB ramu co uważam za całkiem niezły wynik

To że TY masz czas nie znaczy że każdy go w tym wieku nadal ma, niestety wymogi bycia dorosłą osobą jednak ograniczają czas do minimum.

Więc mówiłęm tylko za siebie :) poza tym żeby zrobić dobry server trzeba go dobrze rozplanować i przetestować a nie wypuszczać server po pobraniu gotowca z neta i włączać byleby działał jak to robi się dziś

TEMAT

Opublikowano

Nie wszystkie Polskie serwery są gorsze od zagranicznych, oczywiście większość typu skkf czy też mchc, mysg i te wszystkie Polskie survival+frakcje nadają się do kosza, gdyż każdy od siebie kradnie pomysły i tworzy się jeden gigantyczny plagiat.

Ale są serwery takie jak Synchlora czy też chociażby mc osada, które mają swoje pomysły i są grywalne i ciekawe.

Opublikowano

@topic

Sam to zauwazylem ponad rok temu kiedy weszla moda na drop ze stona. Przezucilem sie na angielskie serwery i nie zaluje. Prawda, gra duzo 10-14 latkow lecz nikt nic nie kradnie. wszyscy sa mili i nie ma niepotrzebnych pluginow. Z latwoscia znalesc mozna taki serwer jaki chcesz jak sie angielski zna. Nawet nie zagladam do prezentacji serwerow na mpcforum bo nie warto marnowac czasu na polskie serwery. Drop ze stona, VIP ma GM etc. Czasami mam ochote napisac Tweeta do Mojangu zeby zobaczyli tu na forum i zaczeli blokowac serwery ktore wykozystuja dzieci dla ich kasy.

TL;DR

Jak chesz taki serwer znalesc to szukaj go za granica.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Jakby znalazła się dobra ekipa jakiś dodatkowy technik kilku budowniczych jacyś sponsorzy i kilku graczy do testów i opinii na temat aktualnej pracy to może zabrałbym się za taki projekt zrobienia czegoś starego bez dropu z kamienia i zbędnych opcji typu GM itp

Można by zrobić jakąś rekrutację czy coś takiego żeby dostać się na WL

Ale bez ekipy nie ma chęci bo wtedy jest ogrom prac i testów samemu

Poza tym ang servery biją nasze na głowę zwykły mało znany ang jest lepszy niż skkf tutaj

TEMAT

Opublikowano

Niestety czasy się zmieniają... Kiedyś tak jak mówiłeś było inaczej jak na zagranicznych serwerach. Nie było wielu pluginów ułatwiających grę tylko trzeba było się potrudzić żeby coś zdobyć itd. Teraz to ludzie tylko tworzą serwery po to by coś zarobić, stać się "popularniejszym itd.." Wkońcu przyjdzie taki czas że i minecraft się ludzią znudzi i przestaną grać i zmienią grę.

à [1.7][1.8]ShockCraft.pl ß

à [RolePLay] ß

à[Hardcore]ß

à[MiniGames]ß

àZapraszamyß

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...