Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik dla cheaterów - nie daj się zbanować!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek krótki opis i analiza banów.

Overwatch - overwatch jest to ban nadawany nam przez graczy posiadających ponad 150 wygranych turniejowych. Mają oni możliwość oglądania demka notorycznie zgłaszanych graczy i osądzania czy byli oni odpaleni czy nie. Na pewnym dużym, ogólnoświatowym forum z cheatami (nie podam bo reklama), jeden szanowany użytkownik zrobił test. Zakupił trzy konta, na jednym grał dwa mecze dziennie na aime, na drugim trzy mecze dziennie, na trzecim cztery mecze (oczywiście miał niewykrywalny hack - sam go sobie stworzył na potrzebę tego "eksperymentu".)

Wynik był taki, na koncie na którym grał cztery mecze, już w pierwszy dzień dostał overwatcha, a na kontach na których grał 2 i 3 mecze grał jeszcze tydzień i dalej nic nie dostał. Warto dodać, że grał ciągle full premade, czyli w jednym meczu dostawał 5 reportów za aimhack. Po głębszej analizie wyszło - aby twoje demko trafiło do overwatcha, musisz dostać 17 reportów wciągu 24h (po 24h reporty się RESETUJĄ).

Do niedawna overwatch był to ban na rok. Niestety około Kwietnia tamtego roku został wprowadzony update, przy którym overwatch zakłada na konto vaca - czyli ban jest permanentny. 

VAC - Jest to Valve Anty Cheat - system automatycznego banowania userów cheatów, które są już wpisane w rejestr VACA. Dlatego publiczne hacki są niewykrywalne max 4dni. Gra na nich dużo osób, co pracownicy/VAC wychwytuje i wpisuje kod cheata do rejestru. Po takim wpisaniu (aktualizacji VACA), gdy tylko użyjemy cheata dostajemy automatycznego VACA.

Jak nie da się zbanować? Wystarczy trzymać się tych reguł.

1. Zawsze przed odpaleniem cheata sprawdzamy czy była jakaś aktualizacja CS'a. Jeśli tak - lepiej go nie używać. Nie zawsze jest aktualizaowany VAC, ale przezorny zawsze ubezpieczony!

http://blog.counter-strike.net/index.php/category/updates/

2. Kolejną rzeczą którą robimy przed odpaleniem naszego wspomagacza jest sprawdzenie opinii innych cheaterów. Wejdźcie w temat/na stronę z którego/której pobraliście cheata i poczytajcie opinie innych graczy z dnia dzisiejszego (dnia w którym chcesz użyć cheata). Jeśli macie tam jakieś potwierdzone informacje, że cheat jest wciąż undetected - wtedy możecie go odpalać.

3. Nigdy nie testujcie cheatów na botach - bo jeśli jest on wykryty i tak wyłapiecie bana. Zwykły serwer LAN na botach też posiada ochronę VAC. Jeśli chcecie coś stestować, a nie jesteście pewni czy cheat jest UD czy detected, odpalcie Steam w trybie offline (lub odłączcie internet)

4. Zawsze dobieraj realne ustawienia, np. przy Triggerbocie. Nie możesz strzelić od razu jak gościu się wychyli. Ustaw sobie większe opóźnienie. Polecam też używać triggerów z opcją triggerkeya - trigger działa wtedy tylko gdy trzymamy jakiś przycisk na klawiaturze. To ochroni nas przed nieokiełznanymi strzałami czy bezsensownymi no-scopami z awp/scouta.

5. Nie patrzcie po ścianach. Nie możecie się spalić. Dawajcie info swojemu teamowi, a sami nie zachowujcie się podejrzanie. Taka sama szansa na wygraną - mniejsza szansa na overwatcha.

6. Publicznych cheatów nie używajcie dłużej niż 2dni, ze względu na własnie bezpieczeństwo.

Opublikowano

Ciekawy poradnik, aczkolwiek dodam, że VAC flaguje najpierw graczy, czasami na zbanowanie trzeba czekać do 2 tygodni.

Opublikowano

VAC banuje falami dokładnie. Przydatny poradnik. ★

Przepraszam za brak polskich znakow w moich postach. Lecz posiadam angielskiego windowska i nie dam rady pisac z polskimi znakami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobry poradnik

a może ktoś powiedzieć jak zmienić opóźnienie?

wszystkiego próbuję i nic -,-

a i klawisz, który uruchamia auto-shoot ;'c­

77512f97859e.jpg

Opublikowano

dobry poradnik

a może ktoś powiedzieć jak zmienić opóźnienie?

wszystkiego próbuję i nic -,-

a i klawisz, który uruchamia auto-shoot ;'c­

Wszystko zależy jaki to cheat i czy w ogóle ma taką możliwość.

Opublikowano

czy cheat jest UD czy detected, odpalcie Steam w trybie offline (lub odłączcie internet)

Można też użyć komendy -insecure w parametrach startowych cs'a,

Jak chcesz to dopisz.

Ogólnie poradnik całkiem spoko ale raporty możesz dostawać także od swoich więc wiesz nie zawsze możesz wyrwać 5 raportów a powiecmy 8.

Oczywiście grając z kolegami to coś innego.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano
graczy posiadających ponad 150 wygranych turniejowych.

Graczy posiadających min.700 przegranych godzin w CS:GO, range gold nova 1+ i 150 wygranych turniejowych.

Opublikowano
graczy posiadających ponad 150 wygranych turniejowych.

Graczy posiadających min.700 przegranych godzin w CS:GO, range gold nova 1+ i 150 wygranych turniejowych.

Co do godzin to wystarczy chyba tylko 350 :) 

Opublikowano

Co do godzin to wystarczy chyba tylko 350 :)

Nie, bo dostałem overwatcha dopiero przy 700 godzinach.

Opublikowano

Nie, bo dostałem overwatcha dopiero przy 700 godzinach.

Ja przy 400 z g1 dostałem, więc na pewno nie od 700. :) 

graphic.png

Opublikowano

1. Zawsze przed odpaleniem cheata sprawdzamy czy była jakaś aktualizacja CS'a. Jeśli tak - lepiej go nie używać. Nie zawsze jest aktualizaowany VAC, ale przezorny zawsze ubezpieczony!

http://blog.counter-strike.net/index.php/category/updates/

aktualizacja cs ≠ aktualizacja vac od czasu wprowadzenia vac3

update vaca jest dostarczane po cichu, co prawda jest w pewnym miejscu commit update vac3 ale nikt sie nim nie dzieli ;-)

Nie zawsze jest aktualizaowany

aktualizowany*

nigdy nie jest*

l2p l2c p2c phd100 ;)

hiFG4ZA.png

Opublikowano

Ja przy 400 z g1 dostałem, więc na pewno nie od 700. :)

Nie wiem, ja i kumple dostaliśmy dopiero przy 700 więc. Większość osób też mówi że od 700 godzin jest dopiero.

Opublikowano

Nie wiem, ja i kumple dostaliśmy dopiero przy 700 więc. Większość osób też mówi że od 700 godzin jest dopiero.

300 gold2 150+

hiFG4ZA.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

overwatch bypass (2games/24h) zfixowany, a co do VACa to nie ma sposobu żeby nie dać się zbanować, a nie czekajcie jest ale po prostu wy nie jesteście w stanie go użyć.

Opublikowano

nwm jak to wogóle możliwe ale grałem ze swoim teamem oni byli czyści ja nawalałem na wh i tiggerze wszyscy dostalismy bana na drugi dzien mnie odblokowali po około 12h a oni mają vaca jak to możliwe ? :D

Opublikowano

overwatch bypass (2games/24h) zfixowany, a co do VACa to nie ma sposobu żeby nie dać się zbanować, a nie czekajcie jest ale po prostu wy nie jesteście w stanie go użyć.

1gra/24h

Od 6 jest teraz ow.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

1. vac jest streamowany z osobnego serwera wiec c***a to da

5. no k***a to chyba bylo do typowych warzyw z silwera ktorych gnebia w gimbie...

patologia u moderatorow z dzialu srajkrafta ...

17077363944004662812.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...