Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytań

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pare pytań dot. gry bo już dawno nie grałem a chciałbym zacząć od nowa

1. Da rade się utrzymać bez wydawania kasy na gre? (Łuk)

2. Gdybym zbierał od początku gry już na wk też da rade uzbierać bez wydawania kasy? (wiem to zależy no ale tak na oko) i ile teraz normalny wk kosztuje?

3. W ile byście wbijali 36? Chodzi mi ogólnie mniej więcej bo już nieco wiem o grze dlatego napiszcie ile wy wbijaliście 

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

1. Jak najbardziej, ale dotarcie do stanu z super eq i sp zajmie o wiele dłużej.

2. To zależy od tego jak dużo byś dropił piórek i jakie byś eq dostawał, rób rajdy i bb żeby zarobić jak najwięcej przy niskim wysiłku.

3. Ostatnio na nupie 36 wbiłem w ciągu jednego dnia.

Opublikowano

1. Tak aczkolwiek możesz mieć kłopoty od 63lvl. Jak wjedziesz z oblechem u5+5 a inni będą mieli u7+8 to ciężko. :)

2. Zależy od serwera. Dasz radę uzbierać ale chodź na każde bb...a jeśli grasz na fine to napisz na pw. Mam tam sposób na zarobek

3. 55 wbiłem w 1 dzień ferii. Obecnie robisz misje i masz lvl up. Tylko czasami musisz doexpic kilka %

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

A na jakim serwerze polecacie zacząć?

I czy można przenosić itemy między postaciami? Np. kase lub SP? nie wiem czy kiedys sie nei dalo magazynem

P.S:

@1361622928-U485574.pngKyosha

55lvl w 1 dzień? to ja pamiętam że chyba w ok. 2 tyg 62 wbiłem, no ale wtedy jeszcze sie na grze nie znałem + z kolegami grałem to często czekałem na nich. (a też wtedy dużo h dziennie grałem)

P.S:Co polecacie kupić za ND? bo akurat mam ok. 40. Lepiej perfumy dla kk czy może krzakogona? gram łukiem

Opublikowano

I czy można przenosić itemy między postaciami? Np. kase lub SP? nie wiem czy kiedys sie nei dalo magazynem

P.S:

55lvl w 1 dzień? to ja pamiętam że chyba w ok. 2 tyg 62 wbiłem, no ale wtedy jeszcze sie na grze nie znałem + z kolegami grałem to często czekałem na nich. (a też wtedy dużo h dziennie grałem)

P.S:Co polecacie kupić za ND? bo akurat mam ok. 40. Lepiej perfumy dla kk czy może krzakogona? gram łukiem

Polecam Avalon :p.

Da się przenosić przedmioty za pomocą magazynu.

Opublikowano

P.S:

55 poziom. robisz misję cały dzień

w moim wypadku wbiłem taki lvl w wakacje jednego dnia. od 9 rano do około 2 w nocy. izi :)

ja polecam perfumy (chyba że krzak jest za 40ND na 100%. dawno do nm nie zaglądałem więc nie wiem)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

za 40nd 4krzaki/25piór/i tam coś jeszcze może wypaść czyli nie 100%

Czyli zdecydowanie perfumy. Szansa na trafienie krzaka to ~5%. Kiedyś 100pudel wróżek i wylosowało mi 1 boską i 2 małe.... Bezsens

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Dzięki wam. A się jeszcze spytam, opłaca się skille te pasywki ulepszać? zaliczają się też bedąc w sp? i czy ogólnie skille łuka bez sp ulepszać

Opublikowano

Dzięki wam. A się jeszcze spytam, opłaca się skille te pasywki ulepszać? zaliczają się też bedąc w sp? i czy ogólnie skille łuka bez sp ulepszać

Wydaje mi się, że te pasywne skille są aktywne również na sp.

Tak, warto je ulepszać.

Skille łuka na normie to można ulepszać jak się ma nadmiar kasy lub przed 36lv, a tak to zazwyczaj na karcie się lata xD.

Opublikowano

"Wydaje mi się" xD

Nie no, też tak myśle, powinno raczej działać. A jeszcze pytanie jak ktoś gra na s1 ile ok. kosztuje normalny wk? albo trochę z jobem

Opublikowano

A opłaca tak sie kupywać wk? niby bym szybciej dostał, szybszy by był wtedy i łatwiejszy exp i nie musiałbym z questem na sp 4 isc. No ale te 13kk to zawsze za tyle bym już mógł krzaka czy coś kupić

Opublikowano

A opłaca tak sie kupywać wk? niby bym szybciej dostał, szybszy by był wtedy i łatwiejszy exp i nie musiałbym z questem na sp 4 isc. No ale te 13kk to zawsze za tyle bym już mógł krzaka czy coś kupić

Krzakogona nie potrzebujesz na razie, a wk warto kupić.

Opublikowano

yeti może zejdzie aczkolwiek wielki zarobek na nim nie będzie

a crusa z 55j i domyślnie +0 nikt nie kupi :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

za 20kk da radę. czasami ceny wk +9 z ok. 50 jobem schodzą nawet do 16-18kk jednak są to pojedyncze przypadki

i nie kupuj na NB. lepiej pisz na głośnikach czy na board.nostale.pl. Znajdziesz taniej

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Mam jeszcze 2 pytania:

1.Lepiej expić w grupie czy samemu?

2.Gdybym przykładowo już miał WK a na normie mam dopiero 24 jobke, lepiej teraz doexpiać jobke na niego czy narazie robić questy by wbić tą jobke na niego i później jakbym miał żółwia czy coś expić jobke. Wiem że najlepiej poszukac fam która by mi dała jobke doexpić

P.S:a i jeszcze bo mam SP partnera Aegir +2, opłaca się sprzedawać?

Opublikowano

Mam jeszcze 2 pytania:

1.Lepiej expić w grupie czy samemu?

2.Gdybym przykładowo już miał WK a na normie mam dopiero 24 jobke, lepiej teraz doexpiać jobke na niego czy narazie robić questy by wbić tą jobke na niego i później jakbym miał żółwia czy coś expić jobke. Wiem że najlepiej poszukac fam która by mi dała jobke doexpić

P.S:a i jeszcze bo mam SP partnera Aegir +2, opłaca się sprzedawać?

Ja polecam uzbroić się w cierpliwość i po wbiciu 15lvl i zmianie klasy przez jakiś czas siedzieć za mini landem. Jeśli wbijesz 30job na ~20lvl to przyjmując misję na norma na55lvl wbijesz 55job. Ew. Jeśli masz znajomości to wbij szybko 55lvl i tam niech Cię doexpią.

A co do sp partnera to nie. Jest to najlepsze sp i polecam je używać ;)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

kiedyś wyczytałem (jakieś 2-3 lata temu), że expiąc w grupie 2-osobowej otrzymujesz 70% doświadczenia. czyli weźmy niech 2 osoby expią na porównywalnej szybkości

2*0,7 = 1,4 = 140% expa

jeśli to się nie zmieniło to exp w grupie jest jak najbardziej opłacalny + oczywiście w "kupie" raźniej :)

r9n9FM7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...