Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra solo - wybór klasy

Lordeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niby strzelec jest tą najłatwiejszą postacią w grze do ogarnięcia, bo druga podklasa tej postaci (EterTech) jest bardziej dpsowym tankiem :P A co do gry solo... Nie wiem, czy jakakolwiek postać jest dobra do gry solo, ponieważ ta gra jest nastawiona do grania w grupie.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Śmieszność skilli nie da mu przewagi nad przeciwnikiem... Chyba, że przeciwnik ma umrzeć ze śmiechu... Ale to tak, niestety, nie dziala :)

Na sam początek polecałabym jednak tego strzelca, jeśli chodzi o inżyniera. EterTech jest trudniejszą postacią do ogarnięcia, przynajmniej moim zdaniem.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Strzelec owszem chyba jest aktualnie najłatwiejszą postacią w Expieniu ale co do postaci do Gry solo jest dalej najlepszy jest Cler.  (Rozumiem że w pytaniu o "postać do gry solo" chodzi Ci ogólnie o grę solo a nie o Exp solo)

Opublikowano

Strzelec jest bardzo nudny. Zabijanie mobów polega : seria strzałów, przeładowanie, odnowienie many... i tak w kółko. Ja zrezygnowałem po 30lvl.

Hue racja xD ale w pvp jest nawet dobry,jeśli chodzi o gre solo w pve i pvp to raczej glad jest dobry ale on tak do 35 ma mało skilli.

Dobrym wyborem jest także bard ze względu na heal,odnowienie many,buffy i mocny dmg z skilli,to samo z sorcem ma duży dmg i tarcze blokującą obrażenia.

Opublikowano

Mój wybór padł na assassina jak na razie łatwo nie jest zobaczymy co będzie dalej ;x

btw dobry wybór? :D

Assasin jest dobry ale około 30 lv zacznie się już zabawa z pieczęciami co dla nowego gracza może być trochę trudne,ale raczej dasz rade 

Jeśli chodzi o sina to potrafi zabić w  2 s xD

Opublikowano

Assasin jest dobry ale około 30 lv zacznie się już zabawa z pieczęciami co dla nowego gracza może być trochę trudne,ale raczej dasz rade 

Czytam i smiechlem ziaaaaa.Sinem zabawa sie dopiero zaczyna od 30lvl.Pieczecie to zaden problem, skill nakladaszz, skill rozdup bleeeeeeeeee

Nie czaruj.

Opublikowano

Czytam i smiechlem ziaaaaa.Sinem zabawa sie dopiero zaczyna od 30lvl.Pieczecie to zaden problem, skill nakladaszz, skill rozdup bleeeeeeeeee

W pvp na low lv od kolejności nakładania i aktywacji pieczęci zależy dużo,chociaż u mnie tak było 

Opublikowano

Grałem solo gladkiem :> osiagnełem max level i wiele wiele rzeczy dopiero przy maks levelu doszedlem do gildi z tsem i se z nimi grałem a tak to jak masz gold packa (nwm czy nadal on istnieje itd bo nie grałem rok) to ja gladkiem z gpkiem orałem i grałem solo ładnie

xmMfHrm.png
Opublikowano

Grałem solo gladkiem :> osiagnełem max level i wiele wiele rzeczy dopiero przy maks levelu doszedlem do gildi z tsem i se z nimi grałem a tak to jak masz gold packa (nwm czy nadal on istnieje itd bo nie grałem rok) to ja gladkiem z gpkiem orałem i grałem solo ładnie

Taaaaaaa widać że nie grałeś za długo w Aiona :)

Gladek owszem nawet nawet ale Solo zabić bossa w UG / zrobić solo dreda PvE dla agumentów / solować Elity do Questów raczej odpada :) a clerem ogarniesz dlatego twierdzę że do Solo gry najlepszy Cler.

A moje pytanie kto uprawia PvP na 30lvl lub poniżej i się tym interesuje ? Prawdziwe możliwości każdej postaci ujawniają się na 65lvl do tego czasu nie ma o oceniać postaci bo przypomnę że patche w Aionie który zwiększały Lvl niosły ze sobą Nerfy i Boostowanie niektórych postaci dla Wyrównania szans na Pvp.

Moim zdaniem gra solo w Aion sprowadza się do gry Strzelcem oraz Łucznikiem. Lecz sama w sobie gra jest przyjemna i można grać każdą postacią.

Przyjemna owszem ale bez setu dobrego masz pewne ograniczenia. Więc wiesz jak nie masz naprawdę dobrego skila i burstu to za dużo nie poszalejesz.

Opublikowano

Jaką profesją gra się najlepiej solo? I od razu jakby np. inżynier to też podać czy chodzi o strzelca czy robota ^^

Mam jeszcze jedno pytanko. Na jakim serwerze grasz i jaki nick. Myślę że była by możliwość zagrania. O kontakt w razie czego pisz na PW.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Polecam Barda: samowystarczalny w manie i hp do tego w pozniejszych rozgrywkach max latanie wiec aether się super zbiera czyli znowu: samowystarczalny do tego fajnie zarabia :D Prosty dosc w obsłudze dosyc wszechtronny :)

61lak2t0uwu1_t.jpg

Opublikowano

Taaaaaaa widać że nie grałeś za długo w Aiona :)

Gladek owszem nawet nawet ale Solo zabić bossa w UG / zrobić solo dreda PvE dla agumentów / solować Elity do Questów raczej odpada :) a clerem ogarniesz dlatego twierdzę że do Solo gry najlepszy Cler.

A moje pytanie kto uprawia PvP na 30lvl lub poniżej i się tym interesuje ? Prawdziwe możliwości każdej postaci ujawniają się na 65lvl do tego czasu nie ma o oceniać postaci bo przypomnę że patche w Aionie który zwiększały Lvl niosły ze sobą Nerfy i Boostowanie niektórych postaci dla Wyrównania szans na Pvp.

Przyjemna owszem ale bez setu dobrego masz pewne ograniczenia. Więc wiesz jak nie masz naprawdę dobrego skila i burstu to za dużo nie poszalejesz.

Glad jest dobry do solowanie NIEKTORYCH bossow w UG jak i solowania niektorych instancji bla bla bla Wgl mozna powiedziec, ze sam potrafi zrobic wiecej rzeczy niz np templar :(

Co do sina zanim cos napiszesz przeczytaj dokladnie moj post jak i poprzednika bo wlasnie tacy ludzie jak t irytuja mnie najbardziej co sprowadza ie do tego, ze musze bucha zajomac ze szkla bo szlag mnie trafia.Nigdzie nie jest nic napisane o pvp ciulu.Temat tyczyl sie i tyczy pve na ten moment jesli pamiec mnie nie myli leeel.Wiec tak jak pisalem sinem zabawa sie dopiero zaczyna po ktoryms lvlu bla bla bla...Sam osiagnalem sinem 65lvl, wiec mam do napisania wiecej.

Nie czaruj.

Opublikowano

Glad jest dobry do solowanie NIEKTORYCH bossow w UG jak i solowania niektorych instancji bla bla bla Wgl mozna powiedziec, ze sam potrafi zrobic wiecej rzeczy niz np templar :(

Co do sina zanim cos napiszesz przeczytaj dokladnie moj post jak i poprzednika bo wlasnie tacy ludzie jak t irytuja mnie najbardziej co sprowadza ie do tego, ze musze bucha zajomac ze szkla bo szlag mnie trafia.Nigdzie nie jest nic napisane o pvp ciulu.Temat tyczyl sie i tyczy pve na ten moment jesli pamiec mnie nie myli leeel.Wiec tak jak pisalem sinem zabawa sie dopiero zaczyna po ktoryms lvlu bla bla bla...Sam osiagnalem sinem 65lvl, wiec mam do napisania wiecej.

1. Glad dobry do solowania niektórych bossów w UG ? Luz jak glad je wysoluje to i każda klasa je wysoluje taka prawda ;x i  osobiście nie zgodzę się z opinią że glad "potrafi zrobić więcej rzeczy niż templar"  Ogarnięty templar potrafi wysolować znacznie więcej niż glad.

2 Jest na pisane ale wybacz zacytowałem jeden post za wysoko miał być ten cytat :

W pvp na low lv od kolejności nakładania i aktywacji pieczęci zależy dużo,chociaż u mnie tak było 

A tu jak widzisz jest wzmianka o PvP więc wybacz ale przeczytałem cały temat i dostosowałem się do ostatniej wypowiedzi :) 

Więc może nie pal tyle bo czytanie i pisanie CI po tym nie idzie :)

Opublikowano

Nie bd sie z tb klocic bo raczej nie widziales ani tempalra ani gladiatora na poziomie 'ogarnietego', wiec dyskusja z tb jest co najmniej smieszna.

Nigga nigga dostosowalem sie do tej odp, elo.

Nie czaruj.

Opublikowano

Co do gry solo stanowczo polecam Clerica. Postać bardzo samowystarczalna jeśli chodzi o HP i MP. Do tego kilka tarcz blokujących obrażenia i całkiem przyzwoity DMG.

Drugą postacią która w moim przypadku sprawdza się w grze solo jest Spiritmaster. Gra jest bardo przyjemna, bardzo efektowne zwierzaczki, mocny CC, bardzo dobry DPS.

Trzecia postać, choć odrobinę gorsza od pozostałych to Songweaver. Tak samo jak w przypadku Clerica jest to postać samowystarczalna z odrobinę większym DMG jednak jej dużym minusem jest Cast Time.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...