Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Plugin i kompilacja pliku .java na .class

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukam sposobu na skompilowanie pliku .java na plik .class

Mam plugin w którym autor udostępnij pliki .java i zezwolił na edycje pluginu, i go sobie edytowałem ale w żaden sposób nie mogę tego przekompilowac na .class

Znacie jakieś programy? i powiecie jak to zrobić? ;)

Opublikowano

Strona ta przed chwila nei działała xD

Pewnie jakis blad miała...

Ale problem kolejny, w DrJava podczas kompilacji wywala mi błąd:

1 error found:
File: C:\Users\PyssQ\Documents\DefaultPingManager.java  [line: (no source location)]
Error: File is in the wrong directory or is declared part of the wrong package.  Directory name 'Documents' does not match package name 'ping'.
Opublikowano

Może podstawy Javy zanim weźmiesz się za robienie czegokolwiek?

Błąd mówi, że klasy (pliki .java) znajdują się w złych paczkach (folderach). Otwórz jakiś plik i w pierwszej linii powinna być napisana paczka, stwórz takie foldery (kropka to następny folder) i powinno zatrybić (o ile nie ma innych błędów w kodzie)

Opublikowano

Potrzebuje tylko zmienić dwa komunikaty wiec nie mam sensu uczyc sie podstaw javy...

4 errors found:
File: D:\AnimatedMOTD V1.1.1\me\bigteddy98\animatedmotd\bungee\ping\DefaultPingManager.java  [line: 23]
Error: package net.md_5.bungee.api does not exist
File: D:\AnimatedMOTD V1.1.1\me\bigteddy98\animatedmotd\bungee\ping\DefaultPingManager.java  [line: 27]
Error: cannot find symbol
  symbol:   variable ChatColor
  location: class me.bigteddy98.animatedmotd.bungee.ping.DefaultPingManager
File: D:\AnimatedMOTD V1.1.1\me\bigteddy98\animatedmotd\bungee\ping\DefaultPingManager.java  [line: 28]
File: D:\AnimatedMOTD V1.1.1\me\bigteddy98\animatedmotd\bungee\ping\DefaultPingManager.java  [line: 35]

Teraz mam taki błąd, a pliku nie edytowalem jeszcze chcialem tylko przekompilowac i sprawdzic czy działa, a jednak nie...Jakis pomysl?

Opublikowano

Kompilator nie może znaleźć paczki net.md_5.bungee.api, i tym samym wszystkiego co w niej jest...

Nie wiem czym to kompilujesz, ale do 'Build patch' (czy czegoś podobnego) musisz dodać BungeeCorda (bo to chyba pod niego plugin skoro nie znalazło net.md_5.bungee.api?)

Opublikowano

http://screenshu.com/static/uploads/temporary/lr/ps/n2/996102.jpg

http://screenshu.com/static/uploads/temporary/t0/mc/zl/hugpip.jpg

Sciągnałem z własnego dedyka mojego bungeecorda, dodałem do DrJava i nadal ten sam błąd..ja juz nie wiem co robie źle, programista nie zostane, ale to przeciez pozornie prosta rzecz jest...

EDIT: Poradziłem sobie, w złym miejscu po prostu dodałem lokalizacje do bungee.

Dziękuje wszystkim za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...