Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słabe/Dobre granie, Panika

Bizak2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem w csie (tutaj kieruje post do bardziej zaawansowanych graczy).

Często grając ze swoim teamem gram ... słabo, mam coś takiego, że gram tydzien słabo, 2 dni dobrze, tydzień słabo, 2 dni dobrze i tak w kółko.

Niektórzy mówią mi, że panikuje i nie umiem sie skupic na grze. Mozliwe, nie wiem.

Dlaczego pisze o pomoc? Gdyż próbowałem wszystkiego zeby strzelać jak najlepiej, zmienialem sensa - mniejszy/większy, Cwiczyłem godzinami na jakis aimach/dmach/mapach z warsztatu, a i tak dalej nie umiem sobie poradzic.

Często widząc typa od razu strzelam fullauto zamiast go pickowac, czyli wychylac - i serie.

Ogólnie na dmach potrafie strzelać serie-pestki. W grze nie... o co cmon?

Zna ktoś jakiś sposób zeby coś z tym zrobić? :c

Opublikowano

Też na początku mojej kariery z cs'em ( 1.6 to gdzieś 2010 go to 2013 ) strzelałem ciągle fullauto.

Od tego są aim mapy żeby nauczyć się strzelać pestkami/seriami.

Musisz sobie to wpoić żeby nie strzelać fullauto, widocznie za mało grałeś na aim mapach.

Wystarczy że z 30min dziennie będziesz ćwiczył na takiej mapie pestki i po jakiś 2tyg - 1msc twój "mózg :)" to zapamięta i będziesz strzelał pestkami na daleko / fullauto na blisko.

Jeżeli ćwiczysz z 2-3 dni na aim mapie to, to nic ci nie da.

Tak zwana pamięć mięśniowa.

A co do dobrego i złego grania.

Rozgrzewaj się codziennie gdzieś na DM to nie powinno być problemu :)

Ex Lider Counter-Strike

Legenda
Opublikowano

Miałem takie problemy, ale to był strach, ponieważ widząc nicki graczy, myśląc, że to klan bałem się i wiedziałem, że przegram. Dopiero od roku to ustąpiło i dziś rywalem gardzę i to pozwoliło mi osiągnąć coś więcej (orzeł). Musisz zapomnieć o wszystkim innym i skup się na grze, nie rozpraszaj się, jak grasz i jesteś sam i kolega mówi Ci info nie odpowiadaj na nie nigdy, ponieważ nie skupiasz się w 100% na grze. Jeśli usłyszysz info, ty już wiesz co masz robić/.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...