Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje ludzi do projektu Metin2Europe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Poszukujemy kogoś do pomocy przy projekcie Metin2Europe (serwer w stylu worldofmetin oraz metin2.sg).

Kto jest nam potrzebny?

Osoby kreatywne znające bardzo dobrze język angielski, mające jakieś doświadczenie w moderowaniu forum, edycji plików serwerowych/klientowych.

Ktoś komu można zaufać.

Mile widziane wcześniejsze prowadzenie serwera.

Co oferujemy?

W zależności od zaangażowania w projekt co miesięczne wynagrodzenie po starcie. (Nie szukamy osób na chwile wykonujących zlecenia).

Miłą atmosferę, zaufanie. Chcemy stworzyć zgrany zespół aby przełożyło się to na klimat w grze.

Co planuje?

Planuje stworzyć międzynarodowy serwer starych czasów bez zbędnych dupereli które są aktualnie na serwerach.

Max 100lvl. po stalkach i broniach na 65lvl 2 sety dalszych stali i epickich broni (nie z painta). Exp i drop yang taki jak na metin2.sg czyli 50% więcej + losowy dzienny bonus expa/dropu yang.

Możliwość zdobycia w grze każdego przedmiotu z itemshopu. Ułatwiona możliwość zdobycia pdków/rękawic złodzieja/monet. Z dzisiejszych ułatwień zastosowany zostanie wyłącznie powiększony ekwipunek do 4 stron, powiększony ekwipunek handlu, limit yang w eq oraz na handlu. Codzienne eventy (zapowiedziane miesiąc wcześniej kalendarzem eventów na stronie/forum), w pełni zautomatyzowane z minimalnym udziałem gmów tam gdzie nie będzie ich potrzeba. Wiele misji, postaram się aby żadna nie była kopią z serwerów globalnych.

Większy zarys serwera będzie wymyślany w późniejszych etapach jego tworzenia. Kiedy chciał bym skończyć ten projekt? Myślę że do wakacji (to taki pierwszy termin), w tym czasie chce zyskać rzesze graczy czekających na start. Główną moją ideą jest to aby na serwerze panował klimat gry z początkowych lat tej gry, gdzie nie chodziło o topkę tylko o przyjemność z gry, dobrą zabawę. Postaram się dobrać tak administracje aby to osiągnąć.

Dostałem już wiele zgłoszeń więc napisze tutaj troszkę więcej co potrafię ja i kogo nie szukam.

Otóż mam duże doświadczenie w prowadzeniu serwerów metin2 nie będzie to mój pierwszy, potrafię w wysokim stopniu edytować pliki serwerowe/pliki klienta gry, pracuje wyłacznie na własnym source nie korzystam z gotowych game'ów/binarek co chroni mnie przed wieloma przykrymi rzeczami. Nie poszukuje community managera czy głównego technika, nie oferuje się jako sponsor tylko jako pomysłodawca który szuka zaufanych ludzi aby takowy pomysł wykonać. Wiąże się to ze wspólnymi inwestycjami a później z równym zyskiem. Tak naprawdę poradził bym sobie ze wszystkim sam ale sęk w tym że posiadam rodzinę i nie mam czasu zajmować się na okrągło serwerem. Wykonałem już kilka rzeczy i chciał bym, aby ruszyć to dalej. Potrzebuje kogoś kto uzupełni moje braki umiejętności. Szukam "współdevelopera"(nie wiem jak to nazwać inaczej) nie kogoś kto chce tylko zarobić.

Kontakt:

gg: 25682123

mail: [email protected]

Pozdrawiam

791f747188ac8.png

Opublikowano

Mało opisałeś projekt. Jeśli szukasz kogoś kto się zajmie TS'em to chętnie mogę pomóc jak i forum znajomy może zrobić wraz z stylem specjalnie pod serwer i całą konfiguracją rang itd.

Co do serwera fajnie nawet by było lecz w kilku językach trzeba i Administracja ogarnięta a ciężko będzie o to jeśli ufasz od 1 razu jakimś typkom. Najlepiej podpisz umowę z każdym kogo przyjmujesz.

Opublikowano

Jeśli serwer zostanie uruchomiony bez licencji zgłaszam sprawę do GF i WEBZEN. Oni mają monopol na europe.

A co z resztą polskich/niemieckich/ dedyków? już zgłosiłeś? jaki był rezultat? - Złoty Medal Metińczyka

Mało opisałeś projekt. Jeśli szukasz kogoś kto się zajmie TS'em to chętnie mogę pomóc jak i forum znajomy może zrobić wraz z stylem specjalnie pod serwer i całą konfiguracją rang itd.

Co do serwera fajnie nawet by było lecz w kilku językach trzeba i Administracja ogarnięta a ciężko będzie o to jeśli ufasz od 1 razu jakimś typkom. Najlepiej podpisz umowę z każdym kogo przyjmujesz.

Serwer na początku będzie w 2 językach polskim i angielskim, nie planuje oficjalnego serwera ts3 bynajmniej nie dla graczy. Jeżeli chodzi o administracje nie będzie miała żadnego dostępu bezpośredniego do serwera/strony głównej.

@Edit

Edytowałem topic rozszerzyłem moją wizję oraz podałem konkretniejsze wymagania.

791f747188ac8.png

Opublikowano

Hmm...

Tak czytam i czytam i nawet ciekawy pomysł. :)
Zamierzasz postawić serwer w wielu językach?? 

Ja znam się na Moderowaniu, no i znam Włoski. 

Życzę powodzenia nad projektem, no i jeśli będziesz dokładał kolejne języki, to pisz GG w profilu. 

Pozdrawiam. 

837341413742376668518.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...