Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Save wyparował

kondi1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grałem sobie w minecraft na modach (tekkit) gdy nagle minecraft się wyłączył bez żadnego napisu (wcześniej pokazywał się napis shutting down internal server i dopiero się zamykał)

Prawdopodobnie wyłączył się dlatego, iż, ze postawiłem takie urządzenie z Mekanizmu (co kopie samo rudy itp) za bliskko energy cell z thermal expansion.

I teraz mam problem gdyż nie ma mojego save :) W folderze z grą jednak on się znajduje, lecz gra go nie "widzi"

Próbowałem zrobić nowy save usunąc zawartosć i wkleić zawartość z save który znikł lecz na marne.

Sprawdzaem czy mi go antyvir nie zjadł lecz też tam nic nie znalazłem.

Czytałem na wielu forach, że trzeba coś z mcedit wczytać save i odrazu zapisać, lecz z doświadczenia wiem, że mcedit podmienia tekstury bloków z modyfikacji i save nadaje się do wyrzucenia.

Mam (tak mi się wydaje) ostatni crash report chyba własnie z tego crashu (załącznik)

Prosze o pomoc ponieważ bardzo dużo czasu poświęcałem temu światu

Inne save działają

A i jeszcze dodam, że stało się to w netherze (nwm czy dobrze odmieniłem :P) dlatego też próbowałem usunąc folder odpowiadający za nether lecz nic to nie dało save nadal "nie ma" ale jest w folderze :)

Windows 7 64bit

Minecraft Tekkit

crash-2015-02-14_18.31.20-client.txt

Jeżeli pomogłem daj LIKE...

Jeżeli Nie to też taj LIKE...

Opublikowano

Próbowałeś usunąć modyfikacje? (Pamiętaj o skopiowaniu sava z blokami z modów)
Możliwe że to ten blok o którym pisałeś coś Ci zbugował. 
Mógłbyś też usunąć save i wgrać go od nowa.

Opublikowano

Zrób kopie tego save. Usuń ten stary i wklej tą kopie. Sprawdź czy w folderze wszystko jest poprawne. Masz zbyt duże przeciążenie, usuń te mody bo te crashe będą się powtarzać. Jesli w ten sposób nie odzyskasz save to niestety już nie da sie nic zrobić.. Poza tym jeśli już wcześniej miałeś kilka crashy to bylo do przewidzenia, że save wkońcu tego nie wytrzyma.

Opublikowano

Crash sugeruje, że problemem jest ekwipunek gracza. Otwórz NBTExplorerem swój świat, rozwiń swój ekwipunek ( nazwa świata/players/jakiś_gracz.dat/Inventory ) i znajdź przedmiot z tagiem slot: 45 a następnie go usuń.

Być może podczas crasha plik level.dat został uszkodzony. Stwórz nowy świat o takiej samej nazwie i seedzie, co stary świat. Następnie usuń z folderu starego świata pliki level.dat, level.dat_mcr, level.dat_old i session.lock i wklej plik level.dat z nowo utworzonego świata. Jeśli żadne inne pliki nie zostały uszkodzone, świat powinien się załadować.

Opublikowano

Heh, problem rozwiązany :)

po prostu zrobiłem nowy save o takiej samej nazwie i zamiast nowego włączył się ten który znikł...

Gdy by ktoś miał taki sam problem to proszę spówować tego

1.Skopiować stary save (wrazie niepowodzenia)

2.Zrobić nowego save o tej samej nazwie (stary musi być w folderze)

3.Cieszyć się grą:)

Dziękuje wszystkim za chęć pomocy :))))

PS. próbowałem postawić ten blok znowu obok tego enery cell i nic się nie działo wszystko śmiga pięknie :)

Dziękuje i pozdrawiam.

Temat raczej do zamknięcia chyba, że ktoś ma podobny problem :>

Jeżeli pomogłem daj LIKE...

Jeżeli Nie to też taj LIKE...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...