Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer Mt3

jurekjuras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako "Metinczyk" starej daty, znudzony jestem tymi nowymi privami które postoją 2/3 miesiące i upadają.

Poza tym jeden do drugiego podobny, jedyne różnice to npc w m1 i raty.

Może by tak zebrać to co najlepsze z privów Mt2 i umieścić w świecie 4Story?

Silnik graficzny i tekstury z 4Story a wszystko inne z Metin.

Była już taka produkcja, ale z metinem poza nazwą nie miała nic wspólnego ("Rise of Metin" była to kopia 4Story).

Połączenie tych dwóch gier może nie za łatwe w wykonaniu ale powstała by mega gierka.

Po co pobierać 20/40 Gb MMORPG (Tera, Aion), jeśli to samo można mieć w 3/4 Gb.

Co o tym sądzicie, mógł by powstać taki serwer?

Opublikowano

Osobiście myślę, że to mogłoby wypalić, ale zmienić tylko silnik graficzny, a nie całą rozgrywkę... Metin jest dobry, bo jest inny niż reszta MMO, mi bardziej przypomina Hack 'n' Slash. A gdyby zmienić cały silnik gry, i dodać tam tylko postacie, itemy, potworki etc. To ta gra nie miałaby sensu, bo właściwie nikomu by nie odpowiadała, gracz Metina powiedziałby: Ale w to się nie gra jak w Metina etc. A gracz MMO: Ale mamy już tony innych MMO, które są lepsze, po co kolejne. Takie jest moje zdanie, więc jeżeli chciałbyś coś takiego robić, to tylko zmienić silnik graficzny, a całą "Fizykę" gry zostawić.

Opublikowano

Metin lubię za to że jest najprostszy, 5/6 skili na postać, eq+9 i daje radę :)  wbijam na spot pelerynka i naginam w moby aż miło :D

Głównie chodzi mi o to aby te elementy umieścić w nowym świecie a-la 4Story i na lepszym silniku.

Inne MMO może i fajniejsze ale pół ekranu zajmują ikonki skili, można się pogubić.

Ja osobiście nie mam możliwości ani znajomości aby zrobić taki projekt, ale jestem pierwszy w kolejce do zagrania ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...