Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy ta gra jest zbugowana czy ja w nia nie potrafie grac?

alemamfaze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

da rade w ogóle w tej grze kątować? nie wiadomo jak sie ustawie to taki sam tier jak moj ma mnie na strzała. praktycznie zawsze.

a ja strzelam w tyl to oddam 50 strzalow to on sie trzyma a on mi raz walnie w przod i wybucham...

Age is just a number :)

Opublikowano

da rade w ogóle w tej grze kątować? nie wiadomo jak sie ustawie to taki sam tier jak moj ma mnie na strzała. praktycznie zawsze.

a ja strzelam w tyl to oddam 50 strzalow to on sie trzyma a on mi raz walnie w przod i wybucham...

W WT system obrażeń działa na zasadzie modułów. Czołg ma silnik, amunicję, celowniczego i miliard innych fragmentów, które są dokładnie umiejscowione w czołgu, a czołg da się zniszczyć poprzez:

• wyeliminowanie większości załogi
  • spalenie czołgu
  • staranowanie czołgu lub zrzucenie go z wysokości
  • spowodowanie wybuchu magazynu amunicji
  • uszkodzenie lufy, co może spowodować wybuch wrogiego pocisku w lufie

Gdy jesteś w drzewku badań, to możesz wybrać podgląd jakiegoś czołgu i obok jego statystyk masz taki symbol pudełka - nim przełączasz między widokiem czołgu, pancerza a modułów/załogantów i możesz podejrzeć jaki czołg co gdzie ma. Są też kamery po strzale pokazujące jak poleciał pocisk i co uszkodził. W rozgrywce chodzi o to aby uszkadzać/niszczyć konkretne moduły, aby padł cały czołg. Możesz celować po załogantach/zbiornikach paliwa/magazynie amunicji(najlepsza opcja jeśli masz na niego widok). Gdy opanujesz co gdzie jest oraz zaczniesz to wykorzystywać powinno pójść ci lepiej.

Kątowanie - da się, ale tak jak w WoT niskie tiery mają słaby pancerz boczny i łatwo go przebić, często też magazyn amunicji jest z boku. Z kątowaniem poczekaj na później, a najpierw naucz się strzelania do modułów i gry jako takiej.

PS: I wyjaśnienie oneshotów z przodu - często znajduje się tam duża część załogi oraz magazyn amunicji. Jeśli zdarza ci się to zbyt często, postaraj się grać ostrożniej.

Opublikowano

W WT system obrażeń działa na zasadzie modułów. Czołg ma silnik, amunicję, celowniczego i miliard innych fragmentów, które są dokładnie umiejscowione w czołgu, a czołg da się zniszczyć poprzez:

• wyeliminowanie większości załogi
  • spalenie czołgu
  • staranowanie czołgu lub zrzucenie go z wysokości
  • spowodowanie wybuchu magazynu amunicji
  • uszkodzenie lufy, co może spowodować wybuch wrogiego pocisku w lufie

Gdy jesteś w drzewku badań, to możesz wybrać podgląd jakiegoś czołgu i obok jego statystyk masz taki symbol pudełka - nim przełączasz między widokiem czołgu, pancerza a modułów/załogantów i możesz podejrzeć jaki czołg co gdzie ma. Są też kamery po strzale pokazujące jak poleciał pocisk i co uszkodził. W rozgrywce chodzi o to aby uszkadzać/niszczyć konkretne moduły, aby padł cały czołg. Możesz celować po załogantach/zbiornikach paliwa/magazynie amunicji(najlepsza opcja jeśli masz na niego widok). Gdy opanujesz co gdzie jest oraz zaczniesz to wykorzystywać powinno pójść ci lepiej.

Kątowanie - da się, ale tak jak w WoT niskie tiery mają słaby pancerz boczny i łatwo go przebić, często też magazyn amunicji jest z boku. Z kątowaniem poczekaj na później, a najpierw naucz się strzelania do modułów i gry jako takiej.

PS: I wyjaśnienie oneshotów z przodu - często znajduje się tam duża część załogi oraz magazyn amunicji. Jeśli zdarza ci się to zbyt często, postaraj się grać ostrożniej.

a jakie bitwy najlepiej grać? mi się najlepiej gra zręcznościowe, ale z tego co widziałem to dość dużo osób gra historyczne.

Age is just a number :)

Opublikowano

a jakie bitwy najlepiej grać? mi się najlepiej gra zręcznościowe, ale z tego co widziałem to dość dużo osób gra historyczne.

Dopóki nie ogarniesz bardzo dobrze zręcznościowych, nie idź na historyczne. Tam będzie jeszcze gorzej, bo są lepsi gracze, nie masz wskaźnika który pokazuje gdzie poleci pocisk(uwzględniając grawitację) i wskaźnika przebicia, chyba znaczników nad czołgami też nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...