Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na modach magicznych. Zagrasz?

Nightingale

Serwer na modach magicznych.  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gracze Minecrafta. Chciałem dziś spytać czy mój pomysł na serwer w ogóle kogoś zainteresuje.

W najbliższym czasie chcę zrobić wersję kilkuslotową dla mnie i kolegów. Jednak możliwe, że jeśli serwer zdobędzie większe zainteresowanie powiększę go odpowiednio do liczby chętnych. Teraz kilka słów o serwerze... Podstawową modyfikacją dodającą magię będzie Thaumcraft z kilkoma dodatkami. Twilight Forest aby dać odkrywcom więcej zabawy. Do tego Flaxbeard's Steam Power - dodający trochę archaicznej technologii do tego magicznego świata. Poza tym będą mody dodające ciekawe dungeony, własne pety, system pasywnych umiejętności, artefakty, powiększony ekwipunek i nowe zastosowania dla zwykłych przedmiotów. Od razu powiem, że nie zamierzam dodawać modów typowo technicznych, gdyż takie serwery już istnieją. 

Proszę o wasze wypowiedzi na temat mojego pomysłu. 

W przeszłości stworzyłem już podobny serwer jednak z nieznanych mi przyczyn nie cieszył się on zbyt wielką popularnością przez co zakończył swoją egzystencję.

Mile widziane będą też osoby, które zechcą pomóc w projekcie - napiszcie w czym macie doświadczenie.

Typ serwera: Survival.

bipsMal.png

Opublikowano

Witam gracze Minecrafta. Chciałem dziś spytać czy mój pomysł na serwer w ogóle kogoś zainteresuje.

W najbliższym czasie chcę zrobić wersję kilkuslotową dla mnie i kolegów. Jednak możliwe, że jeśli serwer zdobędzie większe zainteresowanie powiększę go odpowiednio do liczby chętnych. Teraz kilka słów o serwerze... Podstawową modyfikacją dodającą magię będzie Thaumcraft z kilkoma dodatkami. Twilight Forest aby dać odkrywcom więcej zabawy. Do tego Flaxbeard's Steam Power - dodający trochę archaicznej technologii do tego magicznego świata. Poza tym będą mody dodające ciekawe dungeony, własne pety, system pasywnych umiejętności, artefakty, powiększony ekwipunek i nowe zastosowania dla zwykłych przedmiotów. Od razu powiem, że nie zamierzam dodawać modów typowo technicznych, gdyż takie serwery już istnieją. 

Proszę o wasze wypowiedzi na temat mojego pomysłu. 

W przeszłości stworzyłem już podobny serwer jednak z nieznanych mi przyczyn nie cieszył się on zbyt wielką popularnością przez co zakończył swoją egzystencję.

Mile widziane będą też osoby, które zechcą pomóc w projekcie.

Typ serwera: Survival.

Z*******E!

Na 100% bym zagrał bo znudziły mi się serwery mekanism+enderIO na których z powietrza można wszystko zrobić i praktycznie dupy z bazy przez miesiąc nie ruszać. Najważniejsza będzie ciekawa mapa i dobre NPC i dużo questów żeby nudy nie było. Jak coś to mogę coś pomóc, pisz na gg jak coś.

Opublikowano

Mówiąc o NPC z questami masz zapewne na myśli mod Custom NPC? Zamierzałem dodać go na serwer jednak nie wiem czy jest to warte zachodu, bo stworzenie questów zajmie dosyć dużo czasu. Jeśli nie będzie dużego zainteresowania to niestety nie opłaca się tego robić.

@Edit: Zastanawiałem się jeszcze nad modem Millénaire. Co o tym sądzisz?

bipsMal.png

Opublikowano

Jesli dobrze server bedzie zrobiony to z checia pogram (no i jesli laptop da rade xD). Jak chcesz to moge ci z configami etc.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Serwer moim zdaniem moze byc super ale wiecie ze trzeba bedzie wlasny launcher robic itp? Jestescie naprawde gotowi na to?

Jak z modami to musi byc launcher.

Opublikowano

Co do launchera to platforma Technickpack daje taką możliwość, a co najlepsze wszystko jest łatwe w konfiguracji i niezawodne. Robienie własnego launchera to z reguły kit marketingowy, bo zazwyczaj są one przeróbką open-source'owych edycji i przynoszą często więcej szkód niż pożytku.

Macie może jakąś propozycję odnośnie nazwy serwera?

bipsMal.png

Opublikowano

Jaki tryb serwera? Survival z działkami czy może jakieś gildie? Jakieś mody na nowe moby i nową broń? Jeśli mój skromny komputer uciągnie to pogram. Jeśli potrzebujesz pomocy - pisz na pw.

Opublikowano

Raczej survival z działkami, choć nic nie stoi na przeszkodzie aby przekształcić go na serwer z gildiami. Co do oferowanej pomocy to miło by było jeśli napisalibyście w czym jesteście dobrzy. O ile z modami już sobie poradziłem, pluginy prawie ogarnąłem, to na pewno przyda się ktoś do testów i budowania spawnu (przy czym przyda się znajomość wymienionych przeze mnie modów aby zrobić jakieś ingamowe tutoriale). 

Modów nie będzie wcale tak dużo więc myślę, że nawet słabsze komputery to uciągną. Sam gram na 1gb ramu i wszystko działa poprawnie.

Nowa broń jaka zostanie wprowadzona to broń palna, nowe rodzaje łuków, strzał i mieczy. Kilka nowych mobów też będzie nie licząc Twilight Forest gdzie wszystko jest nowe.

Chwilowo nie jestem przy kasie więc testy będą na kilku slotach ale to chyba nie będzie sprawiać problemów?

bipsMal.png

Opublikowano

Mógłbym zająć się owym in-game'owym tutorialem, oraz opisać to na forum jeśli będzie forum serwera. Pomóc w budowaniu spawn'u oraz zająć się grafiką dotyczącą serwera. 

Propozycje co do nazwy serwera:

-Terraenigmatica

-VerdenAvMagi

-Broikilon 

-Arrosfar

-http://www.rdinn.com/town_generator.php całkiem przyjemny generator nazw. 

Opublikowano

Dziś będę testował czy serwer nie ma crashy. Ktoś chętny na WL? Tymczasowe paczki wyśle na PM jbc.

Wyslij mi. Gotowa paczke wzuc na TechnicLauncher zeby bylo latwiej go pobrac i aktualizowac :D (jak juz server opublikujesz)

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Sorki razor3254 ale ciut za późno przeczytałem twój post. Paczka będzie ale jeszcze nie wiem czy na Technic Launcherze  czy na innej tego typu platformie. Dzisiejsze (tzn. wczorajsze) testy robiłem z bratem i niestety nie obyło się bez kilku błędów. Przy kolejnych testach od razu wyślę ci paczkę. Martwi mnie tylko, że jak do tej pory zadeklarowało się tylko 4 osoby chętne do gry łącznie ze mną. Mogę zrobić serwer i dla tylu osób, bo nie patrze nigdy na ilość ale jak wiadomo motywacja trochę spada w takim momencie.

bipsMal.png

Opublikowano

Przy okazji zapytam, może ktoś wie. Jaka jest różnica pomiędzy ofertą Bez Limitu na pukawka.pl, a ofertą Universal (Chicken) na enderchest.pl? Z tego co widzę to największa różnica jest w procesorze, bo na enderze jest 10% a na pukawce jest... sam nie wiem ile. Czy opłaca się wziąć enderchesta z promocji za połowę ceny? Kwestie BOK-u i "doświadczenia" mnie nie interesują. Nie wiem tylko, czy ta różnica będzie miała jakiś większy wpływ przy kilku graczach na serwerze z kilkunastoma modami? Nie pytam o ocenę lub opis danego serwisu hostingowego. Sam bym to sprawdził, jednak nie ma opcji serwera testowego na enderchest.pl.

bipsMal.png

Opublikowano

Dziś będę testował czy serwer nie ma crashy. Ktoś chętny na WL? Tymczasowe paczki wyśle na PM jbc.

ja bym się skusił

Może serwer nie padnie jak inne z chęcią zagram

Opublikowano

@Nightingale

Jak ci nie przeszkadza to moge skolowac kilku znajomych anglikow co graja ze mna na servie z modami :D

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@Nightingale

Zobaczymy ile pluginow bedzie po polsku. Jak w miare malo to im po prostu wytlumacze co i jak xD 90% modow i tak po angielsku jest wiec az takiego problemu nie bedzie.

4F6xoLt.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Co do launchera to platforma Technickpack daje taką możliwość, a co najlepsze wszystko jest łatwe w konfiguracji i niezawodne. Robienie własnego launchera to z reguły kit marketingowy, bo zazwyczaj są one przeróbką open-source'owych edycji i przynoszą często więcej szkód niż pożytku.

Macie może jakąś propozycję odnośnie nazwy serwera?

Hmm tu się nie zgodze

Własny launcher daje większą kontrole nad działaniem debugiem etc i co najważniejsze nie jest się zależnym od innych firm

Oczywiście chodzi mi tu o dobrze napisany launcher a nie taki pisany w VB.NET tylko dla rangi :D

Co do tematu to z chęcią bym zawitał na serwerze.

Opublikowano

Ojojoj, zbyt dużo modów. Nie zagram ponieważ mam za słaby komputer :(

Opublikowano

Czemu jest tak i nie wiem?

Mnie się nie spodobało, nie zagrałbym na takim serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...